הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

מרים גולדמן ודבורה זיתוני נבחרו לגיבורות היופי של ראשון לציון במסגרת אירוע ההצדעה לשורדות השואה

מדובר על מיזם חברתי שנוצר על ידי אל"מ במיל' רונית לב במטרה להצדיע לשורדות השואה ביום מיוחד המוקדש להן. במסגרת האירוע הן עוברות יום כיף עם פינוקים ובסופו הן מוכתרות לגיבורות היופי

חנה קקיאשוילי

הכירו את מיזם גיבורות היופי המצדיע המצדיע לשורדות השואה.

מדובר על פרוייקט שיזמה אל"מ במיל' רונית לב, מובילת מיזם חברתי "מגשימים חלומות קטנים לאנשים גדולים". הרעיון למיזם החל לפני 7 שנים על אדמת פולין, כאשר רונית יצאה למסע במסגרת הצבא אשר טלטל את רונית וגרם לה לרצות לפעול למען לשורדי השואה בתור שליחות. המיזם יצא לדרך ביום הולדתה ה70 של מדינת ישראל ומאז הפך למסורת שמטרתה לשמח ולהגשים חלום לכמות גדולה של נשים גיבורות ולתת להן הזדמנות ליום אחד להיות יפות, לקבל את מלוא תשומת הלב, לשמוח ולהתפנק.

בשיתוף הרשויות המקומיות והשלטון המקומי, כל שנה נבחרות שורדות שואה מכל רשות ומועצה ליום שכולו חג עבורן. בחציו הראשון של היום עוברות השורדות תחנות יופי, כיף ורוגע בהן מטפחים אותן ומפנקים אותן. ובסיומו בטקס חגיגי מעניקים להן את סרט גיבורת היופי וכתר לראשן.

המיזם שם דגש על הקשר הבין דורי ומשתתפות בו לוחמות צה"ל. השנה האירוע היה אמור להתקיים בספטמבר בסמוך למבצע "שומר החומות" ולכן נבחרו להשתתף בו לוחמות ההגנה אווירית, שיצדיעו ללוחמות ההווה עם לוחמות העבר - שורדות השואה.

יש לציין כי את האירוע מלוות ומשתתפת בהתנדבות פורשות צה"ל שרובן היו בצבא במסע עדים במדים וכולן חיות את הקשר עם שורדות השואה, תורמות ומתנדבות באהבה. בנוסף השנה הצטרפו למיזם גם נשים ממעגל נשים טנג'ט 5.


בין שורדות השואה שנבחרו השנה נמצאות שתי תושבות ראשון לציון:

מרים גולדמן



נולדה באודסה, ובזמן המלחמה ברחו לטשקנט. מרים גולדמן, אישה מדהימה מלאת שימחת חיים ואופטימיות שאימצה מסר שסבתא שלה אמרה לה: להיות תמיד עם חיוך כדי לאכזב את מי שרוצה ברעתך ולשמח אנשים טובים וכל מי שיראה אותך מחייכת יעשה לו טוב על הלב וגם הוא יחייך ויהיה מאושר.

בעלת תואר שני בכלכלה. עברה בחיים הרבה תלאות גם אחרי המלחמה וניצחה את הכל.

קבלה תעודה והאותות ממשרד הביטחון ע"ש אבא שלה שהיה סא"ל בצבא הרוסי ונהרג שבוע לאחר פרוץ מלחמת העולם השנייה


דבורה זיתוני


נולדה בשנת 1936 בפולין - בת בכורה להורים אליק וגניה ז"ל. בשנת 41 כשאחיה הצעיר היה בן שנתיים הם הגיעו לגטו רובנו שם שהו כ10 חודשים. היא מספרת כי הצליחו לברוח עם פריצת היהודים לגטו בצאת יום הכיפורים והסתתרו בשדה חיטה. במשך כשנה וחצי הם הסתתרו בביתו של אחד התושבים שהסתיר אותם יחד עם משפחה נוספת בעליית הגג ובדיר חזירים. היא מספרת כי כל התקופה הם היו צריכים לשבת כפופים על מנת שלא ימצאו אותם. באותה תקופה אחיה חלה בטיפוס ונפטר מהמחלה. כאשר האקראינים פרצו למקום מסתורם הם ברחו, אך הם הצליחו לפצוע את אביה ושנפטר מפצעיו. לאחר המלחמה הם התחברו לקבוצת עלייה שהגיעו לחיפה ואח"כ הועברו לקפריסין



אירוע ההצדעה יתקיים ביום שני 25.10.21 בבית חיל האוויר בהרצליה.

באירוע יקחו חלק ראשי ראשויות, שרים, חברי כנסת, אנשי ציבור ועוד.




מטעם מארגני האירוע נמסר:

ברור כי מדובר באירוע שלא יהיה עוד שנים רבות ואנו רואים בו שליחות, רק אתמול הלכה לעולמה בגיל 98, שורדת שהיתה אמורה להשתתף באירוע, הנשים שורדות השואה כבר מבוגרות ולא יהיו כאן לעוד זמן, אנחנו מלוות אותן, מקשיבות להן, מפנקות אותן במטרה לייצר חוויה שתישאר איתן לעוד שנים וגם שהקשר שנוצר בין השורדת לסטייליסטית והלוחמת שמלוות אותה יימשך לעוד שנים. מעגלי הקשר יישמרו והנשים יזכו לחיבוק חם לא רק באירוע אלא לתקופה ארוכה יותר.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה