הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

מצורף סרטון! רז קינסטליך מפתיע את שלומי שבן מהאומנים והיוצרים המוערכים במוזיקה וביצירה הישראלית ומבשר לו כי הוא הזוכה בפרס ראש עיריית ראשון לציון על שם מאיר אריאל

אבי בר



פרס ראש העירייה, על סך 36,000 ₪, מיועד לבטא הוקרה על יצירה אומנותית או הגותית בולטת בשפה העברית אשר טבעה את חותמה או הביאה להנגשת השפה העברית ואוצרותיה לקהלים גדולים ומגוונים. השנה קבעה הוועדה כי פרס ראש עיריית ראשון לציון ליצירתיות בלשון העברית על שם מאיר אריאל לשנת 2022 יוענק ליוצר שלומי שבן, על קריירה מוזיקלית הכוללת שירים רבים ומשובחים שהעברית היא עיקרם. הפרס יוענק לשלומי על ידי ראש העיר, מר רז קינסטליך, בערב הפתיחה של "לשון ראשון", כנס השפה העברית שיתקיים ב- 8.2.22 בהיכל התרבות ראשון לציון, בו תוצג "2 קולות", הפקת המקור. ערב שכולו מחווה לדואטים הישראליים של כל הזמנים עם מיטב האומנים.





נימוק השופטים לבחירה:

"פרס ראש עיריית ראשון לציון על יצירתיות בשפה העברית על שם מאיר אריאל מוענק השנה למוזיקאי, הזמר, היוצר והכותב שלומי שבן.

שלומי פילס לו דרך מבטיחה בעולם המוזיקה הקלאסית והאומנותית, הצטיין בנגינה בפסנתר ואף ניגן בהצלחה רבה עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית בניצוחו של זובין מהטה.

את העושר המוזיקלי שצבר בתחום זה בארץ ובאנגליה העביר בהצלחה מרובה למוזיקה הפופולרית, וזיכה אותנו בשלל אלבומים – הן לבדו, הן בזיווגים נפלאים עם הטובים שבאנשי הזמר העברי, ובעשרות שירים – מהם למילים מקוריות שלו, מהם למילים של יוצרים אחרים ומהם לתרגומיו. וכשם שהמוזיקה קולחת בשיריו בטבעיות רבה, כך המילים העבריות זורמות בהם, והן כשירה לעצמה: המילים "מותק את אצלי בראש" נשמעות כאילו הורתן בעברית, אבל הן תרגום לשירו של בוב דילן – תרגום יצירתי החש וממחיש את ניגונה של העברית בת ימינו. ואולם העורקים המוזיקליים של שלומי שבן מוליכים גם את נגינות הלשון העברית לדורותיה, ונוכל למצוא בה אמירות כגון "והעיר ממולכדת עפר ובלואים", "מבט ועיניים מתפייסים", ו"מחר למחר חובר".

על מפעלו רב הפעלים של שלומי שבן ועל תרומתו לעברית המתנגנת אנחנו שמחים להעניק לו הערב את פרס ראש העירייה ליצירתיות בשפה העברית ע"ש מאיר אריאל."

רז קינסטליך, ראש עיריית ראשון לציון:

"אני נרגש לברך את שלומי שבן על זכייתו בפרס ע"ש מאיר אריאל ליצירתיות בשפה העברית. שבן, הוא אחד היוצרים האהובים והמוערכים בתרבות הישראלית ושיריו מהווים חלק משמעותי בפסקול חיינו ועל כן אנו מתכבדים להעניק לו את הפרס. אני שמח על ההיענות המרשימה שהייתה בקרב יוצרים להגשת מועמדות לפרס השנה. ניפגש כרגיל על הבמה ונעניק לו את הפרס."

כנס השפה, שהעיר ראשון לציון מגדירה כאחד מאבני היסוד והמסורות היפות והחשובות בעיר, כבר שנים רבות הינו עוגן תרבותי חשוב בו לוקחים חלק מיטב אנשי האקדמיה, מרצים, אנשי רוח, חוקרים, סופרים, משוררים, יוצרים, שחקנים וזמרים - אשר אהבת השפה העברית מחברת בין כולם. בכל שנה הכנס מתחדש ופונה לקהלים נוספים וחדשים. השנה יכלול הכנס, שיתקיים בפברואר, שלל מושבים ואירועי תרבות שיעמדו בסימן "עברית שלו שלה", יחסה של השפה למגדר.

כנס השפה העברית מופק ע"י החברה העירונית ראשון לציון לתרבות, ספורט ונופש



להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה