הממשלה אישרה: הקמת בתי משפט קהילתיים חדשים.
במסגרת החלטה רחבה בעניין אימוץ המלצות הצוות לבחינת חלופת עונשי מאסר שהביא סגן רה״מ ושר המשפטים גדעון סער, שאושרה אמש בממשלה, הוחלט על הרחבתם של בתי המשפט הקהילתיים בישראל. בתי משפט קהילתיים חדשים יוקמו עוד השנה (שנת 2022) בעכו ובכפר סבא ובמהלך 2023-2024 יוקמו בתי משפט נוספים בחדרה, נתניה, טבריה, קריית שמונה, בית שמש, אשקלון, ראשון לציון. כמו כן, תורחב בשנים אלו פעילותם של בתי המשפט הקיימים.
תכלית ההפניה של נאשמים לבית משפט קהילתי היא לשקמם, למנוע הישנות ביצוע עבירות ולמנוע את תופעת ״הדלת המסתובבת״ הבאה לידי ביטוי במאסרים חוזרים ונשנים.
כמו כן, במסגרת ההחלטה אושרו ההמלצות לחלופות לעונש המאסר. ההחלטה מבקשת לצמצם את השימוש בעונשי מאסר בבתי הכלא בעבירות קלות באמצעות שימוש בחלופת מאסר.
בתי המשפט הקהילתיים פועלים בשותפות בין הנהלת בתי המשפט, משרד המשפטים, משטרת ישראל, משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, משרד האוצר, ג'וינט ישראל אשלים ורשויות המקומיות
מהו בית משפט קהילתי:
בתי המשפט הקהילתיים בישראל החלו לפעול בנובמבר 2014 במתכונת של פיילוט, במטרה לצמצם את תופעת הפשיעה החוזרת על ידי שיקום עוברי חוק בקהילה המקומית, כתחליף לעונשי מאסר בפועל.
פעילות בתי המשפט הקהילתיים החלה במטרה לטפל בתחום העבירות החוזרות שמבוססת על ההנחה שעבירה חוזרת מקורה בבעיות עומק כגון התמכרויות, חיים בעוני, אבטלה, מוגבלויות, הדרה חברתית ועוד.
מבחינה משפטית ההליך הקהילתי פועל במסגרת סדר הדין הפלילי ומיושם בדרך ייחודית. ההליך אינו כולל הוכחות או בירור טענות משפטיות ועובדתיות ומיועד לנאשמים שלוקחים אחריות על ביצוע העבירות המיוחסות להם. הנאשמים נכנסים לתוכנית שיקומית ממושכת בכדי לשנות את נתיב חייהם, להשתקם ולהועיל לעצמם, למשפחותיהם, לקהילה ולחברה.
בתי המשפט הקהילתיים עוסקים בעיקר בעברות בעלות חומרה "קלה" ו"בינונית", בעיקר עבירות סמים, רכוש, אלימות, אלימות במשפחה ואיומים בהם קיימות עבירות חוזרות.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה