הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

כאות הוקרה לקהילת יוצאי אתיופיה בראשון לציון נחנך בשכונת נווה ים פסל נדידת החסידות המסמל את תנועת עולי אתיופיה לישראל

בראשון לציון מתגוררים כיום כ9,700 מבני העדה האתיופית

חנה קקיאשוילי

עיריית ראשון לציון חנכה הבוקר את ״נדידת החסידות״ בשכונת נווה ים.

מדובר על פסל של האמן אשר אלבז, אשר מסמל את עלייתם של יהודי אתיופיה. בראשון לציון מתגוררים כיום כ9,700 מבני העדה האתיופית אשר הקימו את ביתם בעיר ובעירייה החליטו להוקיר אותם ואת מורשתם. הטקס התקיים במעמד ראש העיר, רז קינסטליך, מ"מ ראש העיר, ליאל אבן זוהר, סגן ראש העיר, אבי חיים, מנכ"ל העירייה, דורון מילברג, ראש מנהל החינוך, אטי אדר, ראש שיל"ת ברמת אליהו ונווה ים, טל נאור, תושבים ונכבדים נוספים.




מעוף החסידות הוא הסמל של היהודים באתיופיה אשר ליווה אותם במהלך המסע שלהם לארץ ישראל ולעיר ראשון לציון ועל כן החסידות המופיעות בפסל המסמנות בית וכיוון מעופן צפונה – המסמן את כיוון תנועת העולים מאתיופיה לירושלים.

הפסל נמצא בשכונת נווה ים, רחוב אבני החושן פינת מבצע משה.

ראש העיר, רז קינסטליך:


חשוב לנו כעירייה, להנחיל את מורשת יהודי אתיופיה לדור הצעיר בעיר. לכן, החלטנו שיתקיימו כאן גם סיורי הדרכה לתלמידות ותלמידי העיר, אשר במהלכם ילמדו על סיפור המסע של יהודי אתיופיה ועל מורשתם.

אני רוצה להגיד תודה רבה לאומן אשר אלבז. עיריית ראשון לציון ואשר אלבז הולכים יד ביד לאורך שנים והוא גם אחראי על עיצוב פסלי החוצות בכניסה לעיר.

אני רוצה להודות גם לסגניתי, מ״מ ויו״ר ועדת הפסלים בעירייה – ליאל אבן זוהר וליועץ שלי לענייני קהילת יוצאי אתיופיה – מארשט סלילך ולכל מי שלקח חלק במיזם המבורך הזה.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה