הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

לראשונה בישראל! עיריית ראשון לציון הקימה את "הנוער הירוק"- תנועת נוער ירוקה המיועדת לתלמידי כיתות ג ומעלה ועוסקת בנושאי איכות הסביבה, מיחזור וחשיבה ירוקה

התנועה פעילה עבור שתי קבוצות גיל - קבוצה צעירה מכיתות ג' ועד ו', וקבוצה בוגרת שמשלבת תלמידי חטיבות ביניים ותיכון. החניכים יעסקו בפרויקטים בתחומים שונים – החל מאומנות ממוחזרת, ניקוי חופים, פעולות למען חיות, יצירת מרחב חינוכי ירוק ועוד, כאשר הערכים המובילים של התנועה הם חינוך למודעות סביבתית, יוזמה ואקטיביות בכל הקשור למשבר האקלים שאנו חווים

מערכת האתר

עיריית ראשון לציון השיקה את התנועה הסביבתית הירוקה הראשונה בארץ.

ראשונים גם להשפיע על הסביבה: עיריית ראשון לציון חנכה את ה"נוער הירוק" – תנועת הנוער הסביבתית הראשונה בארץ, כחלק מקידום נושא איכות הסביבה ושיפור המצב הקיים. במתחם הוקמה גדר אקולוגית בסיוע בית הספר לעיצוב במכללה למינהל. ראש העירייה.

אחד הנושאים היותר בוערים בשנים האחרונות הוא איכות הסביבה. רק לאחרונה התקיימה ועידת האקלים העולמית של האו״ם בשארם א־שייח' שבמצרים שבה דנו בפעולות לצמצום השפעת האדם על האקלים. נושא האקלים הוא בראש סדר העדיפויות של עיריית ראשון לציון, ואתמול (רביעי) חנכה העירייה את התנועה הירוקה הראשונה בארץ. למעשה, מדובר ביוזמה של ראש העירייה, רז קינסטליך, שפעל להקמת תנועת נוער חדשה בעיר העוסקת בנושאי איכות הסביבה, מיחזור וחשיבה ירוקה.


עוד לפני ההשקה, קיימו בעירייה קיימו שיתוף ציבור לגבי הלוגו של התנועה הירוקה וערכו סקר בין בני הנוער בעיר. במהלך החודשים האחרונים הכין אגף נוער וצעירים בעיריית ראשון לציון את המבנה לקראת פתיחת תנועת הנוער, כאשר במתחם הוקמה גדר אקולוגית בסיוע בית הספר לעיצוב במכללה למינהל, שהיה שותף לכל התהליך.


התנועה פעילה עבור שתי קבוצות גיל - קבוצה צעירה מכיתות ג' ועד ו', וקבוצה בוגרת שמשלבת תלמידי חטיבות ביניים ותיכון. החניכים יעסקו בפרויקטים בתחומים שונים – החל מאומנות ממוחזרת, ניקוי חופים, פעולות למען חיות, יצירת מרחב חינוכי ירוק ועוד, כאשר הערכים המובילים של התנועה הם חינוך למודעות סביבתית, יוזמה ואקטיביות בכל הקשור למשבר האקלים שאנו חווים.


כידוע, עיריית ראשון לציון נמצאת בחזית הובלת המאבק בשמירה על איכות הסביבה ולאחרונה אף זכתה בתחרות Green-Ten על הצטיינות בעשייה סביבתית. בשנה האחרונה יצאה העירייה בפרויקט ייחודי של שימור עצים, מתקיימות פעולות לעידוד המיחזור והוצבו פחים כתומים בכל בניין בעיר; בעבר נערכה תחרות מיחזור בין כל הבתים ברחבי העיר וקמפיין הסברה עירוני; תאורת הרחוב היא חסכונית בחשמל; עיריית ראשון לציון מעודדת בנייה ירוקה; הוקמו מערכות סולאריות לייצור אנרגיה מתחדשת על מבני ציבור, ונעשה שימוש במי הגשמים להשקיית הגינות במערב העיר ובאצטדיון העירוני. כמו כן, תלמידי כיתות ד' עד ז' לומדים לכל אורך השנה על איכות הסביבה ובחודש מאי האחרון נערכה צעדת אקלים בהשתתפות אלפי בני נוער ברחבי העיר.


ההרשמה לנוער הירוק מתבצעת דרך הוואטסאפ 054-5341109




רז קינסטליך, ראש עיריית ראשון לציון:

"תחום איכות הסביבה והמיחזור קרוב לליבי והוא בראש סדר העדיפויות שלנו. כרשות מקומית יש לנו מחויבות לשמור על הסביבה ולפעול לשיפור המצב הקיים. החלטנו שצריך להקים בראשון לציון תנועת נוער ירוקה שמטרתה לפעול למען השמירה על איכות הסביבה וכן לרתום את הקהילה בעיר לחשיבות הנושא, מתוך הבנה שזאת המחויבות שלנו למען הדורות הבאים. אני בטוח שהחניכים בתנועה הירוקה יעשירו את הידע שלהם, יסחפו את יתר התושבים והמודעות לנושא תעלה".


סגן ראש העיר ומחזיק תיק תיק נוער וצעירים, איתי מתיתיהו:

בהתרגשות גדולה חנכנו אתמול תנועת נוער חדשה וייחודית לעיר - "הנוער הירוק"!
הדור הצעיר מוביל את תחום הסביבה בכל רחבי העולם. גם אצלנו בעיר הנושא הזה בוער בקרב בנות ובני הנוער. התנועה תהווה עבורם מקום בו יוכלו לפעול וגם ללמוד ערכים של ערבות הדדית, אהבת המולדת ותחום הקיימות – אקלים.
זהו המשך ישיר של מדיניות ההשקעה בפעילות החינוכית בתנועות וארגוני הנוער בראשון לציון.
התנועה החדשה שממוקמת בשכונת האירוס היא תנועה צומחת ומגייסת כרגע שני טווחי גילאים; החניכים: מכיתות ג' ועד ו', והמדריכים בחטיבות ביניים ותיכון.
תודה גדולה לרה"ע רז קינסטליך, לאמן שי איד אלוני מהמכללה למנהל, לשותפים שלנו ממנהל איכות הסביבה, וכמובן לאיריס, הנית, כלנית ודניאל מאגף הנוער והצעירים.
מכאן ייצמח השינוי


להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה