בית חולים חדש עתיד לקום בראשון לציון על ידי בית החולים איכילוב במתחם האלף עם חדרי ניתוח, מיון, דיאליזה, מרפאות ועוד
לדברי רז קינסטליך, ראש עיריית ראשון לציון: "מדובר בבשורה אדירה לתושבי ראשון לציון ותושבי האזור ככלל. בית חולים שייתן מענה רפואי לכל תושבי מערב העיר ובכלל ויאפשר גם הוספה של מקומות תעסוקה וגם מענה רפואי להליכים שונים שיאפשרו לתושבים שלנו לקבל את כלל השירותים ליד הבית.

המרכז הרפואי "איכילוב" הגיש השבוע לעיריית ראשון לציון, בקשה להקצאת שטח להקמת שלוחה (מערך תמיכה קדמי) של בית החולים, במערב העיר במתחם ה-1000. מדובר בהקצאה של 5 דונם במתחם ה-1000 לבניית המערך בהיקף של כ-20,000 מ"ר.
לפי הפרוגרמה, בית החולים אמור להיבנות בשני שלבים:
שלב א'
קומה 1-: חניון+מחלקות דיאליזה/אנגיו/ חדרי ניתוח ואשפוז (24 שעות)
קומה 0: רווחה+מיון קדמי+מרפאות
קומה 1: מעטפת בלבד שתאפשר המשך בנייה עתידי
קומות אלה ייבנו במיידי בשטח של כ-10,400 מ"ר
האומדן המשוער של בניית שלב א מסתכם בכ-94.4 מיליון ₪. עיריית ראשון לציון התנתה כי התאגיד יציג מימון עצמי של לפחות 66.08 מליון ₪ לבניית שלב זה (כ-70% מסך המימון לשלב זה). בשלב השני של שלב א' ייבנה בנוסף מבנה של 6 קומות בשטח של כ-14,800 מ"ר. סכ"ה מתוכננת בניית שלב א' כ-25,200 מ"ר
בשלב ב'
ייבנה מבנה מתוכנן בגובה של עד 15 קומות (כ-1700 מ"ר לקומה) סך הכל עוד 25,500 מ"ר בהתאם לאישור העירייה
סך כל הבנייה כ-50,700 מ"ר – פרוגרמה לא סופית וניתנת לשינויים.
ראשון לציון, העיר הרביעית בגודלה בישראל צפויה להפוך לעיר השלישית בשנים הקרובות עם צפי של כניסת עוד כ-100 אלף תושבים חדשים בחמש השנים הקרובות. מערך כזה של בית חולים במערב העיר נותן מענה לעיר בסדר גודל כזה וגם לתושבי האזור.
מתחם ה-1000 כבר קורם עור וגידים והוא צפוי להיות אחד ממתחמי עירוב השימושים הגדול בארץ. במתחם ה-1000 במערב ראשון לציון מתוכננים כ-1.7 מיליון מ"ר לתעסוקה ומסחר, 5,600 יחידות דיור ו-110 דונם של פארקים. הנגישות התחבורתית של המתחם בשילוב המיקום הגאוגרפי ותחבורה ציבורית יעילה ומהירה, יהפכו אותו לאטרקטיבי ביותר בישראל. המתחם מהווה מודל חלוצי לעירוב שימושים מתקדם בין תעסוקה, מסחר ומגורים. עד כה כבר שווקו בהצלחה במתחם ה-1000 קרקעות להקמת כ-820 אלף מ"ר תעסוקה, לכמה מהחברות והקבוצות הגדולות בישראל, בהן הפניקס, קבוצת דיסקונט (דיסקונט, כאל ומרכנתיל), רוגובין, פרשקובסקי, אמות, Jtlv2 וחברות נוספות. את הקמת מתחם ה-1000 מובילה עיריית ראשון לציון והמנהלת הייעודית, שהוקמה לפני מספר שנים לתכלול ההקמה, השיווק, הניהול, המכירות והקשר בין היזמים לרשות המקומית.
לדברי רז קינסטליך, ראש עיריית ראשון לציון:
"מדובר בבשורה אדירה לתושבי ראשון לציון ותושבי האזור ככלל. בית חולים שייתן מענה רפואי לכל תושבי מערב העיר ובכלל ויאפשר גם הוספה של מקומות תעסוקה וגם מענה רפואי להליכים שונים שיאפשרו לתושבים שלנו לקבל את כלל השירותים ליד הבית. הבחירה של המרכז הרפואי "איכילוב" בראשון לציון היא הבעת אמון אמיתית ואני רוצה להודות לפרופ' רוני גמזו וצוותו על הבחירה בנו. איכילוב מצטרפים לשורה של התאגידים המובילים במשק שכבר בחרו להעביר את הפעילות שלהם לראשון לציון"
לדברי עדי ברוק, מנכ"ל מנהלת ה-1000, ראשון איילון, אגמים וצריפין:
"מדובר בעוד צעד במימוש החזון של מטרופולין התעסוקה ועירוב השימושים במתחם ה-1000 הצפוי להיות בין הגדולים והמבוקשים בארץ. הבחירה של המרכז הרפואי איכילוב במתחם ה-1000, לצד עוד תאגידי ענק כמו חברת דיסקונט והפניקס, היא הוכחה לכך שלא מדובר בעוד מתחם, אלא קומפלקס תעסוקה הוליסטי המוביל בישראל, ההופך את ראשון לציון לאלטרנטיבה המשמעותית ביותר בגוש דן" .
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחאנחנו צעירי העיר רוצים דירות חדר. באזור קניון הזהב = נמאס לנו לעבוד וללמוד באזור, ולגור רחוק.07.03.23 08:30 תגובה
- אורחואמי תודבת העיר רק שואלת..כתוב שיכנסו עוד 100אלף תושבים לעיר, איך נתנייד????במכוניות מעופפות????דיייי אין תחבורה של מטרו. אז מה יהייה?07.03.23 08:42 תגובה
- אורחתושבת העיר07.03.23 08:42 תגובה
- אורחהרסו את החולות האחרונים של העיר שיהיה ניתן עוד לחלוב מיסים ,מערב ראשון זה בת ים ב07.03.23 21:58 תגובה
- אורחמתי יפתח בית חולים איכלוב (ראשון) לא נקבו בשנה??? משהו יודע??07.03.23 08:56 תגובה
- אורחקודם יקימו את מפעל הזבל הגדול ביותר בעולם ליד מתחם ה1000, ירעילו את התושבים עם עננים שנושאים חומרים מסרטנים ואח״כ יטפלו בהם בהית החולים. אחלה. טוב שדואגים לחולים העתידיים.07.03.23 09:24 תגובה
- אורחצודק לגמרי08.03.23 21:44 תגובה
- אורחמסכים לגמריי, צפוי לקום מפעל אשפה אדיר ממדים, עם ארובות לשריפת זבל, תחנת כח ענקית. צפויים להוסיף עוד מתקן התפלת מים וכמובן להכפיל את גודלו של חברנו משכבר הימים - השפד"ן. עם כל זה חייבים בית חולים צמוד. שיהיה לכולנו בהצלחה והמון בריאות - לא תהיה.07.03.23 09:58 תגובה
- אורחמפעל פסולת מזהם מוקם כאן סכנה לכל תושבי האזורראש העיר- אתה דואג לתושבים ?????08.03.23 10:11 תגובה
- אורחקודם נעבור את השנה הזאת ונראה מה קורה ... נראה לי שרוב התוכניות לא יקרמו עור וגידים בעשור הזה. אם בכלל12.03.23 08:54 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: