טורניר מחניים בבית ספר רמז
השבוע התקיים טורניר מחניים של שכבת ה נגד צוות המורות שהתחרו ביניהם על הניצחון. בסיום המשחק הוכרזה הקבוצה הזוכה - התלמידים משכבת ה שנצחו את המורות. לדברי בית הספר המשחק נוסף עתיד להתקיים לאחר חופשת החג.
שירות חדש למוכרי דירות בראשון לציון!
טורניר מחניים בבית ספר רמז
השבוע התקיים טורניר מחניים של שכבת ה נגד צוות המורות שהתחרו ביניהם על הניצחון. בסיום המשחק הוכרזה הקבוצה הזוכה - התלמידים משכבת ה שנצחו את המורות. לדברי בית הספר המשחק נוסף עתיד להתקיים לאחר חופשת החג.
בימים אלו יוצאת לדרך תחרות הכתיבה "מילה במקום" של חברת הליקון ואיגוד מנהלי התרבות ברשויות המקומיות המתקיימת בקרב עשרות רשויות ברחבי הארץ בהן ראשון לציון, רחובות, וגדרה. מדובר על תחרות כתיבה מקומית בה התושבים מוזמנים לכתוב שירים (עד 3) או סיפורים קצרים של עד 250 מילים בנושא "דרך" – דרך כתנועה מנקודה אחת לאחרת, בזמן ובמרחב וברמות השונות של הקיום האנושי.
ניתן להגיש יצירות לתחרות עד 23.7.23, בשעה 23:59.
התחרות מורכבת משני שלבים:
השלב הראשון – תחרויות מקומיות, בעשרות רשויות במקביל.
השלב השני – תחרות ארצית אליה עולים מי שזכה במקום הראשון בתחרות המקומית.
פרסים:
השלב הראשון – תחרות ברשויות המקומיות, יחולקו פרסים על פי שיקול דעתן של הרשויות .
השלב השני – כלל היצירות הזוכות בשלב ראשון יתמודדו בתחרות הארצית ולזוכים בשלושת המקומות הראשונים, יוענקו פרסים כספיים:
מקום ראשון: 9,000 ש"ח
מקום שני: 5,000 ש"ח
להגשה לחצו כאן >>
https://www.helicon.org.il/רישום-כותבים-מילה-במקום/
לקריאת התקנון
https://www.helicon.org.il/תקנון-מילה-במקום/
אופיר חיים ונבחרת ישראל עלו לשמינית גמר המונדיאליטו- אליפות העולם.
השבוע החלה נבחרת ישראל בכדורגל עד גיל 20 את מסעה הראשון בטורניר המונדיאליטו בו לוקחות מיטב הנבחרות הצעירות בעולם. הנבחרת פתחה את הטורניר בתוצאה 1-1 על סנגל ואמש עלתה למשחק מול יפן כאשר המטרה היא לעלות לשמינית הגמר. בדקות הראשונות היפנים הגיעו למספר הזדמנויות אבל תומר צרפתי המשיך ביכולת הנהדרת שלו מול סנגל ובלם את כל הניסיונות. למרות היכולת הטובה בתוספת הזמן של המחצית היפנים הצליחו להכריע את השוער וירדו עם יתרון 1-0. במחצית השנייה הנבחרת הישראלית השתלטה על המשחק והחלה לתקוף ולנסות להכריע את השער היפני. בדקה ה68 הגיעה המכה לישראל כאשר היא נותרה עם 10 שחקנים- החיסרון המספרי לא עצר את השחקנים אשר המשיכו להגביר את הלחץ עד שהצליחו להשוות בדקה ה-77 משער של רוי נאווי המחליף שנגח פנימה, 1-1. המהפך הגיע בתוספת הזמן דקה 92 למקין שוב עלה למעלה ומסר לתורג'מן שעם הגב לשער הוריד בעקב לעומר סניור המחליף שכבש את שער הניצחון והעלה את הנבחרת לשמינית הגמר.
בזכות הניצחון והתיקו בין קולומביה וסנגל שראל סיימה שנייה בבית ותפגוש בשמינית הגמר את אוזבקיסטן בשלישי הקרוב בחצות שעון ישראל במנדוסה. סנגל ויפן סיימו את הטורניר.
יום ראשון 28.5
מעונן חלקית עד מעונן בעננות בגובה בינוני ורב. תחול ירידה ניכרת בטמפרטורות אך עדיין יהיה מעט חם מהרגיל לעונה במרבית האזורים. צפויים ממטרים מקומיים מלווים בסופות רעמים בעיקר בדרום הארץ ובמזרחה. הלילה: מעונן חלקית עד מעונן. עדיין צפויים ממטרים מקומיים מלווים בסופות רעמים בעיקר בדרום ובמזרח הארץ.
יום שני 29.5
מעונן חלקית עד מעונן. תחול ירידה נוספת בטמפרטורות. עד שעות הצהריים עדיין ייתכנו גשמים מקומיים מלווים סופות רעמים בודדות בעיקר בדרום הארץ ובמזרחה. בשעות הבוקר עדיין קיים חשש משיטפונות בנחלי הדרום והמזרח.
יום שלישי 30.5
מעונן חלקית בעננות בגובה רב, ללא שינוי של ממש בטמפרטורות והן יהיו רגילות בעונה ברוב האזורים.
יום רביעי 31.5
בהיר בד"כ. תחול עלייה קלה בטמפרטורות בעיקר בהרים ובפנים הארץ.
הטמפרטורות שצפויות
שני 29.5 | שלישי 30.5 | רביעי 31.5 | חמישי 1.6 | |
יבנה | 19-25 | 18-25 | 17-26 | 18-31 |
חולון | 19-26 | 18-26 | 16-27 | 18-33 |
בת ים | 20-25 | 18-25 | 17-27 | 19-31 |
רחובות | 19-27 | 17-28 | 16-29 | 17-35 |
רחובות | 19-26 | 18-27 | 16-28 | 18-33 |
עיריית ראשון לציון המחזיקה בנכס בטיילת בו פעלו 2 מסעדות "פרנצסקה" ו"פפה" מציעה את המסעדות לשכירות לבעלי מקצוע מתחום האוכל.
לא מדובר במכרז אלא בהתמחרות מול יזמים המעוניינים לקחת ולנהל את המסעדות
הצעות ניתן להגיש עד 31/5/23
ההצעה היא לשנתיים אך ניתן להאריך את ההסכם עד 9 שנים במצטבר
מסעדת פרנצסקה
המסעדה נמצאת במפלס התחתון ומשתרעת על פני 633 מ"ר + 83 מ"ר בשטח הפתוח
סכום השכירות הנדרשת עבור פרנצסקה מינימום 45,000 ש"ח לא כולל מע"מ למשך 24 חודש
ולאחר שנתיים השכירות תעלה מינימום ל - 75000 ש"ח
מסעדת פפה
הנמצאת במפלס העליון משתרעת על פני 437 מ"ר+ 75 מ"ר בשטח פתוח.
סכום השכירות הנדרשת עבור פפה מינימום 33,000 ש"ח לא כולל מע"מ למשך 24 חודש
ולאחר שנתיים השכירות תעלה מינימום ל - 55000 ש"ח
עמלה על פי אחוז מהפדיון
השוכרים יוכלו להציע גם אופציה של אחוזים מהפדיון.
כמו כן, יזמים אשר יקחו את 2 המסעדות ישלמו מחיר מופחת.
ראש העירייה רז קינסטליך
בשעה 04:44 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב איילון, על רכב שהתהפך בקרבת בית הקברות גני אסתר ברחוב יעקב פריימן, פינת ד"ר יוסף בורג בראשון לציון. חובשים ופראמדיקים של מד"א קובעים את מותו של גבר כבן 30 , והעניקו טיפול רפואי ופינו לבי"ח שמיר אסף הרופא גבר נוסף כבן 25 במצב בינוני עם חבלת ראש.
חובש רפואת חירום מיחידת האופנועים של מד"א קוסטה קיבצ'נקו ופראמדיק מד״א סלבה וייצר, סיפרו:
"מדובר בתאונה קשה מאוד, ראינו רכב הפוך, מחוץ לרכב שכב גבר כבן 30 מחוסר הכרה עם חבלת ראש וחבלה רב מערכתית קשה, ביצענו בדיקות רפואיות, הוא היה ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותו במקום, גבר נוסף בשנות העשרים התהלך במקום לאחר שיצא לבד מהרכב כשהוא נסער וסובל מחבלת ראש, הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים ופינינו אותו לבית החולים כשמצבו בינוני."
עדכון המשטרה
המשטרה עכבה הבוקר לחקירה תושב ראשל"צ בחשד למעורבות בתאונת דרכים עצמית בעיר, בה נהרג נוסע ברכבו
בוחני התנועה של מרחב שפלה חוקרים החל משעות הבוקר נסיבות תאונת דרכים קטלנית סמוך לבית העלמין בראשל"צ, כאשר עפ"י גורמי רפואה נקבע מותו של נוסע ברכב והנהג נפצע באורח קל.
בוחני התנועה של משטרת ישראל הגיעו לזירה ואוספים ממצאים, במסגרת חקירת נסיבות התאונה.
לוחמים מפלגה 916, פלגת הביטחון השוטף של זירת דרום של חיל הים, חילצו השבוע 6 דייגים ישראלים רגע לפני שטבעו בלב ים. ספינת הדבורה של חיל הים הגיעה לספינת הדייגים כ-50 ק"מ מערבית לחופי ראשון לציון/פלמחים. שניות אחרי שאחרון הדייגים הועלה לכלי השייט הצבאי, סירת הדייגים טבעה
סרטון חילוץ
על פלגת הביטחון השוטף 916 של חיל הים
פלגות הבטחון השוטף (בט"ש) הן יחידות הסיור הימי של זרוע הים, אותן מרכיבות ספינות קטנות ומהירות שנבנו במיוחד להגנה על גבולה הימי של מדינת ישראל. הספינות, מדגם דבור, דבורה ושלדג, נותנות היום את המענה היעיל ביותר לאיומים הקיימים בשטח. לוחמי הביטחון השוטף, לוחמי חוד שומרים על הגבול הימי של מדינת ישראל ומונעים מכל איום לחדור ולפגוע בביטחון המדינה ואזרחיה בכל יום בשנה ובכל מצב ים - בחורף בקיץ בסתיו או באביב.
הלוחמים פועלים בשלוש זירות: פלגה 914 בחיפה, פלגה 916 באשדוד ופלגה 915 באילת. הספינות מאוישות בצוותים של 8 עד 12 חיילים. מפקדי הספינות הינם בוגרי קורס חובלים. שאר הצוות מורכב מחיילים בשירות סדיר אשר עברו קורסי הסמכה בבה"ד זרוע הים כימאים ומכונאים בספינה.
מסורת ביכורי התינוקות שיזמה המשנה לראש העיר, אפרת אברמוביץ ממשיכה זו השנה הרביעית. מאות הורים לתינוקות וילדים פקדו ביום שלישי האחרון את מתחם ביכורי התינוקות בגן המושבה. זו השנה הרביעית שמנהל קהילה בעיריית ראשון לציון מוביל את המיזם ומידי שנה פוקדים אותו רבים מההורים הטריים בעיר
המתחם מציע חווית שבועות ברוח ביכורי תינוקות עמדות צילום להורים הטריים עמדות רישום לשרות חינם עד הבית של יועץ בטיחות והנחיות לבטיחות בבית ובסביבת המגורים, עמדות של מוצרי טיפוח אחרי לידה מוצרי תינוקות הרצאות להורים על זוגיות וגידול ילדים ובעיקר אוירה נעימה ומחבקת.
המשנה לראש העיר אפרת אברמוביץ':
כל שנה האירוע והמסורת שתופסת תאוצה זו השנה הרביעית ברציפות מחממת את הלב. העשייה הציבורית החובקת בתוכה אירועי קהילה המחברים בין תושבי העיר תחת מכנה משותף הופכים את ראשון לציון לעיר שיותר נעים לגדול בה. כאמא לחמישה ילדים נאלצתי לא פעם להרחיק עד תל אביב כדי לחוות אירועים מסוג זה. ראשון לציון בהחלט יכולה להתגאות במאות האירועים הקהילתיים והפעולות המשלימות כחלק משרות עירוני משמעותי. כייף לראות מציאות שמשנה את פניה.
סמל ע', בן 20 מראשון לציון, סיים בהצלחה את קורס צוללן 123
קורס צוללן שהגיע לסיומו לאחר הכשרה של שנה וחודשיים, הינו מהייחודיים והיוקרתיים בצה״ל, אליו מתמיינים מאות מועמדים מידי שנה. הקורס מכשיר את לוחמי החוד בשייטת הצוללות של זרוע הים ומתחלק לשני שלבים, בסיסי וייעודי. הכשרתם שמה דגש על פיתוח חוסן מנטלי ופיזי, חשיבה יצירתית, ערכיות ותפעול מערכות לחימה מתקדמות ומורכבות ביותר. מבין המסיימים נמצא גם סמל ע', בן 20 מראשון לציון, סיים בהצלחה את קורס צוללן 123. ע' למד בתיכון באזור מגוריו והרחיב מדעי המחשב וכימיה. במהלך שנותיו בתיכון התנדב בתנועת נוער בעירו בה הדריך ותרם לקהילה. בזמנו הפנוי הוא אוהב לשחק כדורסל, ואף היה בליגת התיכונים. בנוסף אוהב לנגן על גיטרה ומתעסק גם ברכיבה מקצועית על אופניים. ע' מספר על השייטת כי "יש פה משמעות מאוד גדולה. זה כלי מלחמה מאוד חשאי שיכול להגיע למרחבים רחוקים ולבצע פעולות משמעותיות ביותר, ואנחנו אמונים עליו". ע' מספר כי מבחינה חברתית "אנחנו עוברים לאורך הקורס הרבה מאוד אתגרים, גם פיזיים וגם מנטליים. החברים שלך לקורס תומכים בך ברגעים האלה, ואתה בהם. אלה חברים שילוו אותי לכל החיים". ע' נזכר בהפלגה הראשונה שלו ומשתף כי " זאת הייתה תחושה מאוד מעצימה. תוך כדי הפלגה יצא לי לדבר עם הלוחמים בצוללת ולראות את המערכות בעצמי. אחרי ההפלגה הבנתי שזה מה שאני רוצה לעשות בשירות שלי". ע' מסכם ומשתף כי לקראת תחילת שירותו " אני מצפה להיות חלק מהצוות. אני מצפה מעצמי לעשות את המאה אחוז, לעשות את התפקיד המבצעי שלי על הצד הטוב ביותר".
הפורום נועד לאפשר לתושבי ראשון לציון להביע עצמם בכל תחום באופן אנונימי או גלוי. וכן להעלות אייטמים קצרצרים של המערכת.
אתר be106 העוסק בחדשות בתחומים שונים ומתמחה בתחום הנדל"ן, פתח לפני מספר ימים לתושבים המחפשים לרכוש דירות בראשון לציון, קבוצת וואטסאפ "דירות למכירה בראשון לציון"
מאז פתיחת הקבוצה לפני מספר ימים נרשמו לשירות מעל 800 מחפשי דירות והרשימה גדלה מיום ליום.
הפרסום וניהול הקבוצה על ידי be106 נדל"ן
בעלי דירות יד שנייה וקבלנים המעוניינים להציע דירה למכירה בראשון לציון בקבוצה מוזמנים לקבל פרטים
קיים מסלול ייחודי למתווכים
מחפשי דירות בראשון לציון המעוניינים להצטרף לקבוצה ולקבל מידי יום לוואטסאפ דירות למכירה בראשון לציון
להלן לינק הצטרפות לקבוצת מחפשי דירות בראשון לציון
https://www.be106.net/whatsapp/realestate/231
אולימפיאדת החלל מתקיימת זו השנה התשיעית ביוזמה ובמימון של סוכנות החלל הישראלית במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, בשיתוף משרד החינוך, הפיקוח על הוראת מדע וטכנולוגיה באגף מדעים א' במזכירות הפדגוגית. השנה חבר לשותפות גם משרד האנרגיה, כאשר הנושא השנתי יעסוק באנרגיה בחלל. התחרות היא בשיתוף ובביצוע של המרכז הישראלי למצוינות בחינוך, ומינהל החינוך והנוער בעיריית רחובות מעודד את תלמידי העיר להשתתף בה באמצעות בתי הספר. התלמידים עסקו בלמידה משמעותית של חקר, הבנה והעמקה של הנושאים שפורסמו מראש, בשיעורים ומפגשים בבית הספר ובשעות אחר הצהריים. בשלבים הראשונים בתי הספר למדו על מערכת השמש, תחנת החלל הבינלאומית, השמש כמקור אנרגיה, שיטות להפקת אנרגיה בכדור הארץ ובחלל לאחר מכן היו צריכים להפיק פסטיבל סרטים קהילתי – Spaceship Earth בנושא "מערכות בתחנת החלל הבינלאומית". כל קבוצה שתשתתף בתחרות תבחר מערכת אחת שנמצאת בתחנת החלל הבינלאומית ותערוך סרטון המתאר את המערכת של תחנת החלל הבינלאומית בהיבטים השונים, כולל הצעת להתייעלות אנרגטית בשימוש במערכת זו על פני כדה"א.
כעת מגיעה התחרות אל קו הסיום- שלב הגמר שעתיד להתקיים ב12.6 בה יתמודדו 20 נבחרות מרחבי הארץ בתחרויות של בתי הספר הייסודיים וחטיבות הביניים.
בשלב הגמר תהיה גם נציגות לעיר ראשון לציון עם נבחרת של בית הספר טביב: תלמידי כיתות ז4 וח4 שעובדים בחודשים האחרונים על התוצרים. מדובר במשימה מאתגרת ומורכבת שכללה בניית אתר מתוקשב הכולל תכנון תחנה ארצית, תחנת חלל ועוד.
בנוסף התלמידים נדרשו לבנות 3 דגמים.
חברי הנבחרת: מתן, נועה, ומאור מכיתה ח4. נימי, רומי ויותם מז4.
שלב הגמר יכלול:
יריד משימות חלל: תערוכה ושיפוט הדגמים ע"י שופטים מתעשיית החלל והאנרגיה הישראלית.
מפגש עם מומחה בתחום האנרגיה/חלל
אתגר הבריחה לחלל: פעילות תחרותית הכוללת קופסאות בריחה בשילוב משימות וחידות בנושאי התחרות שנלמדו.
טקס הכרזת הזוכים וחלוקת פרסים.
ד"ר הדס-מלכה הכהן המשנה לראש העיר יחד עם תושבי ראשון לציון וקהילת מתמודדי נפש "מרפא לנפש" השתתפו השבוע באירוע "מחבקים את העצים בשירים" שנערך בתל חדיד בחסות המחלקה לצרכים מיוחדים של קק"ל.
המשנה לראש העיר ומחזיקת תיק נגישות עירונית ד"ר הדס מלכה הכהן יצאה עם תושבי העיר שעוסקים בחינוך יחד עם קהילת "מרפא לנפש" ראשון לציון לאירוע בחסות קק"ל "מחבקים את העצים בשירים" של להקות עם צרכים מיוחדים.
האירוע נפתח עם הפנינג תצוגת כוחות בטחון והצלה ולאחריו התקיים מופע מוזיקאלי מרשים ומרגש של הרכבים מוזיקאליים עם מוגבלויות, שאירחו אמנים מוכרים אל מול קהל רחב.
בין הלהקות שהופיע "אנסמבל שווים", "הרכב מנצח", "גדולים במדים", "החוש השיש" צמד "נא לגעת", צמד "שני עולמות" וגם אמנים קובי אשרת, חני נחמיאס, וענת סגל. על ההנחייה היה אחראי יובל כספין. עוד נכחו: דן אוריין שגריר ישראל בארצות הבלקן יחד עם שגריר בוסניה והרצגובינה בישראל דושקו קובצ'ביץ שלאחרונה שיתפו פעולה בתערוכת צילומים של אנשים עם צרכים מיוחדים שעברה מישראל לבוסניה ושירלי פינטו חכי"ת לשעבר.
דודו אשכנזי, מנהל מחלקת התנדבות וצרכים מיוחדים בוגרים באגף ההסברה של קק"ל הביע הערכה לרצינות ומעורבות של ד"ר הכהן בתפקידה כמחזיקת תיק נגישות למען תושבים הן בהסברה והן במפגשים עם אנשים צרכים מיוחדים ועל השותפות והחשיבות שמעניקה למשימה החברתית הנושקת לפעילות קק"ל - שילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה שלנו.
המשתתפים עברו בין כל תחנות התצוגה בהפנינג, הביעו התעניינות, רקדו במהלך האירוע ושמחו יחד עם קהילת מתמודדי נפש שהגיעו איתם וגם עם משתתפים נוספים באירוע ובסוף אף נגשו להכיר מקרוב את הלהקות ואת הידוענים ולהצטלם איתם בגאווה.
בין התגובות שהגיעו מתושבי ראשון לציון שהשתתפו באירוע: "תודה רבה שהזמנת אותי למופע המאוד מרגש שנכנס לתוך הלב פנימה", "מפגש יפה ומרגש שמלמד שבעזרת מוזיקה וריקוד אפשר לשמח כל אדם באשר הוא", "היה מושלם, הכל באהבה", "תודה על ערב קסום ומרגש", "היה ערב בלתי נשכח אתמול, מרגש עד דמעות"
המשנה לראש העיר ומחזיק תיק הנגישות, ד"ר הדס מלכה הכהן:
"היה זה אירוע מרגש חוויתי ועוצמתי עבור כל המשתתפים הן הרגילים והן המיוחדים. התרגשתי לראות את החיבור הטבעי ההתעניינות וההתלהבות מהמפגש וגילוי היכולות של האחר. החיבור נוצר החל מהנסיעה באוטובוס. הערך המוסף של האירוע הזה לצד החוויה וההנאה מהמוזיקה הוא חשיפה והבנה ליכולות של אנשים עם מוגבלות ושבירת המחיצות והסטריאוטיפים. זו אחת המטרות המרכזיות בשליחות הזו כנציגת ציבור במסגרת תיק נגישות עירונית. לא רק דאגה לתשתיות סביבה, מידע ושירות מונגש אלא גם יצירת הזדמנויות למפגשים וחיבורים. אני מלאת הערכה והודיה לגב' אסנת שטרית מדריכה שיקומית ומנהלת בקרה כלכלית של עמותת "מרפא לנפש"- על מסירות אין קץ לקהילה וארגון החברים מתמודדי נפש ליציאה כולל דאגה גם לסעוד אותם באהבה ועל מילות התודה והערכה ששיגרה לאחר האירוע. מילות התודה שלה בשם הקהילה מדגישות עד כמה אירועים שכאלה ושילוב בקהילה משמעותיים עבורם ובבחינת מחיי נפש. פתחתי את האירוע לכול תושבי עירינו ואשמח גם לעתיד לפתוח אירועים שכאלה לכלל האוכלוסייה ולרצון משותף לחוות את חווית ההכרות האישית והיחד של חיבור בין לבבות".
אסנת שטרית:
"תודה ענקית היוצאת מן הלב בשמי ובשם הקהילה שלנו קהילה תומכת ראשונים, ובשם העמותה שלנו, "עמותת מרפא" לנפש לד״ר הדס הכהן, המשנה לראש עיריית ראשון לציון על ערב מקסים ומהנה, מרגש ומפעים. תודה לך הדס אשת החיל שלא שוכחת אותנו אף פעם ותמיד תמיד דואגת וטורחת להזמין אותנו לכל אירוע, ולשלב אותנו מתמודדי הנפש בכל הזדמנות אפשרית בתוך הקהילה הנורמטיבית. אנו מלאי הערכה ותודה על כך, ואת עבורנו אור גדול, ומקור לתקווה. אוהבים ומוקירים אותך, כל משפחת מרפא לנפש".
יום חמישי 25.5 בשעה 09:23 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב איילון על פועל שנפל מגובה של כ-3 מטר במהלך עבודתו באתר בנייה ברחוב העצמאות בראשון לציון. חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבי"ח שמיר-אסף הרופא, גבר כבן 46 במצב בינוני עם חבלות בגפיים.
עיריית ראשון לציון ממשיכה עם אירועי חג השבועות ומזמינה את המשפחות ליהנות יחד מפעילות היער הקסום גן המושבה, מסיבת רייב לבני הנוער ופעילות החג במוזיאון אגם
תוכנית האירועים
שבועות במוזיאון אגם
מגוון סיורים מודרכים, סדנאות יצירה קינטיות לילדים ברוח החג, משחק דיגיטלי לכל המשפחה וסיור בתערוכה "הפרעת הסדר".
26-27.5 | רח' מיש״ר 1 | 10:00-14:30
לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים >> https://bit.ly/3NMnhVG
רייב שבועות בתדר
מוכנים לרייב? מסיבת שבועות מיוחדת ובלתי נשכחת לגילאי 15-18 עם די ג'יי Y.S ודי ג'יי ערן יוסף
26.5 | מועדון "התדר", רח' הרצל 136 | 22:00-03:00
כרטיס כניסה – 40 ₪.
הרכישה במקום במזומן
חגיגת שבועות ביער הקסום- גן המושבה
מזמינים אתכם ליער הקסום חגיגי במיוחד בסימן חג השבועות.
יום שבת | 27.5 | 10:30-13:30
נראה הצגה לקטנטנים "הטנא של סיוון" מבית תיאטרון ספר הקסמים של גלי, נשתתף ונתופף ב"מופע הקצב של נאור", נהנה ממיצג מיוחד לשבועות, נעשה יצירות אמנות בנושא החג, נשחק בהמון משחקים, נירטב באטרקציות מים ונקפוץ בג'ימבורי ועוד המון הפתעות שאסור לכם לפספס!
יום חמישי 25/05
מעונן חלקית עד בהיר. הטמפרטורות ירדו ויחזרו להיות רגילת לעונה. הלילה: מעונן חלקית. ייתכנו הגבלות ראות בשל אד במישור החוף הדרומי וצפון מערב הנגב.
יום שישי 26/05
מעונן חלקית עד מעונן בעננות בגובה בינוני ורב. תחול עלייה קלה בטמפרטורות. ייתכן טפטוף.
מעונן חלקית בעננות בגובה בינוני ורב. תחול עלייה ניכרת בטמפרטורות וייעשה חם מהרגיל עד שרבי. במהלך היום הרוחות הדרום-מערביות יתחזקו ויעשה אביך. יתכן גשם מקומי.
חמישי 25/05 | שישי 26/05 | שבת 27/07 | |
בת ים | 19-26 | 16-27 | 20-35 |
חולון | 19-27 | 16-28 | 20-36 |
ראשון לציון | 19-27 | 15-29 | 20-37 |
רחובות | 18-28 | 15-30 | 22-37 |
יבנה | 19-26 | 15-28 | 20-35 |
כלבה גורה מתוקה וידידותית. אוהבת לתת אהבה. 3.5 חודשים לאחר טיפול אוהב על ווטרינרי העירייה. מחכה לאימוץ בכלביה העירונית בראשון לציון.
לתאום פגישת היכרות ואימוץ יש לשלוח הודעה בוואצאפ
0506537270
יש עם מי לדבר!
לראשונה בארץ, קו החברות .
עיריית ראשון לציון פתחה להרצה קו חם אליו יכולים לפנות בנים ובנות אשר עוברים חרם או מרגישים במצוקה חברתית ולדבר עם בני נוער אחרים בני גילם, נציגי פרלמנט הנוער העירוני אשר עברו הכשרה נרחבת וינסו לעזור.
ילדים ילדות נערים ונערות, אשר עוברים מצוקה חברתית לעיתים לא יודעים עם מי לדבר, מה לספר וכיצד לעבור את המכשול הקשה הזה, אותם ילדים צריכים לדעת כי הם לא לבד, ויש פיתרון להכל, עיריית ראשון לציון נותנת מענה ראשוני בדמות קו חם, אליו יכולים ילדים להתקשר ,בכל גיל, ולקבל מענה, או אוזן קשבת אותה הם צריכים.
תמיד יש פיתרון.
מותג הבירות היפני KIRIN ICHIBAN מזמין אתכם להצטרף לערבי ספיישל על טהרת הסושי
The Art of Sushi במסעדת 'סוהו' בראשון לציון. האירועים יתקיימו במהלך חודש יוני, ובמסגרתם המסעדה תארח שלושה מהסושימנים המובילים בישראל לשלושה ערבים מיוחדים.
במהלך החודש, יתארחו שלושת הסושימנים בנפרד עם תפריטי ספיישל שיצרו לכבוד הארוחות לצד תפריט המסעדה. להשלמת החוויה, כל מנות הספיישל שיוזמנו, יוגשו עם כוס בירת KIRIN 400 מיל' מהחבית.
בפסטיבל ישתתפו שלושה שפים המתמחים בבישול וטעמי המטבח האסייתי:
אסף קרלה
מקסים דופלי
בין המנות אשר יוגשו כחלק מתפריטי הספיישל לצד כוס בירת KIRIN:
מקסים דופלי
מעבר לערבים החד פעמיים בהם השפים מתארחים, יהיה ניתן לטעום חלק ממנות הספיישל שהם יצרו במהלך החודש כולו.
KIRIN ICHIBAN, היא בירת לאגר בהירה צלולה ומרעננת, עם סיומת מרירה מעודנת בעלת 5% אלכוהול. מבשל KIRIN קיימת משנת 1885 והיא המבשלה היפנית הגדולה והידועה בעולם. KIRIN ICHIBAN היא בירת הדגל של המבשלה, המיוצרת בתהליכי בישול יפנים קפדניים, ומתהדרת בתהליך בישול ייחודי בשם FIRST PRESS המהווה את סוד הצלחתה. הבירה בעלת הטעם הייחודי והבולט, היא פריט חובה במנות אסיאתיות מתובלות.
הסוהו- התפריט של הסוהו עשיר ומגוון ועשוי ממיטב חומרי הגלם מהעולם האסייתי, תוך הקפדה על איכות וטריות המזון. יש לנו סושי ממיטב חומרי הגלם ואנחנו מציעים סושי קלאסי לצד סושי חדשני וממכר.
פסטיבל הסושי פתוח לקהל הרחב
ניתן להזמין מקומות באתר "הסוהו" או בטלפון 03-9658395
ביום שבת תתקיים פעילות לכל המשפחה לכבוד חג השבועות
בוקר מלא בקסם יתקיים ביום שבת 27.5 בשעה 10:30-13:30 בגן המושבה
כחלק מהפעילות תתקיים ההצגה "הטנא של סיון" מופע התיפוף " מופע הקצב של נאור" , מיצג לכבוד חג השבועות, דוכני יצירה ,משחקים, ג'ימבורי ועוד.
הכניסה חופשית
אתמול בערב התקבלה הודעה במוקד 102 של מכבי האש על שריפת חנות (ככל הנראה חנות ירקות) ברח' לבונטין בראשון לציון.
לוחמי האש הגיעו למקום והבחינו בשריפת חנות במבנה חד קומתי וצוותי הכיבוי והחילוץ החלו בפעולות כיבוי מוקד הבעירה.
לחנות נגרם נזק רב
הרבה מעבר למים: מניב ראשון מסכמת את שנת 2022
הפקת מים באופן עצמאי, הגדלת ההשקעה בתשתיות, סיוע לתושבים ומתן שירות במצבים בלתי צפויים. מהדוח השנתי של חברת המים והביוב העירונית לשנת 2022 עולה כי היא ממשיכה להוות נדבך משמעותי בהתפתחותה של ראשון לציון.
מניב מסכמת את השנה במספרים:
• 23 מיליון מ"ק של הפקה עצמית והספקה של מי שתייה לתושבי העיר.
• עמידה בתקנים המחמירים ביותר של משרד הבריאות מבחינת איכות המים.
• בוצעה שטיפת קווי ביוב באורך 15,800 מטרים ברחבי העיר.
• 11,432 פניות מוקד טופלו על ידי חטיבת התפעול
• כ – 316,000 פניות של בירורים ותשלומים טופלו על ידי מחלקת שירות לקוחות.
• פחת המים העירוני בשנת 2022 עמד על 4.67 אחוזים בלבד, לעומת 4.90 אחוזים בשנת 2021 – עמידה של פחת מים של פחות מ -5 אחוז במשך תשע שנים ברציפות!
• בשנת 2022 הוחלפו קווי מים באורך של כ -12,166 מטרים וקווי ביוב באורך של 10,357 מטרים. 375 ק"מ של קווי מים וביוב בראשון לציון הוחלפו משנת 2006 ועד היום על ידי חטיבת ההנדסה במניב.
• בסך הכול טיפלה מניב ב-15,576 פניות מוקד במהלך השנה החולפת.
• זמן הטיפול הממוצע בפניות המצריכות הפסקת מים עמד על שעה ו-34 דקות בלבד.
דוח שנתי של חברת המים והביוב של ראשון לציון "מניב" לשנת 2022 מספק הצצה לפעילות העניפה שלה למען תושבי העיר במגוון תחומים: שדרוג תשתיות, איכות מי השתייה, מוכנות לחירום וסיוע לתושבים במצבים בלתי צפויים ומלחיצים במיוחד.
עם התפתחותה וגדילתה המתמשכת של העיר גם מספר הצרכנים (למגורים) של "מניב ראשון" נמצא בעלייה מתמדת ועמד בשנת 2022 על 83,811 זאת לעומת 82,436 בשנת 2021.
בשונה מערים אחרות, מספקת מניב מים לתושבי ראשון לציון גם מהפקה עצמית, זאת באמצעות של לא פחות מ-14 קידוחים פעילים. כך שבשנת 2022 סופקו באמצעות בארות החברה כ – 11,600,000 מ"ק. בנוסף סיפקה מניב 10,900,000 מ"ק באמצעות רכישה מחברת מקורות. סך כל כמות המים שהופקה ונרכשה בשנת 2021 עומדת על 22,500,000 מ"ק.
במקביל, ממשיכה מניב ומקדמת פיתוח מקורות מים עצמאיים באמצעות קידוחים חדשים, תחנות לשאיבת מים והרחבת מאגרי המים - פעולות התורמות לאמינות אספקת המים ומתן השירות המיטבי לתושבים.
גם בשנת 2022, המשיכה החברה לעמוד בדרישות המחמירות של משרד הבריאות. כ -1,380 דיגומים שנעשו ב-103 נקודות שונות במערכת המים העירונית של ראשון לציון העלו כי הבדיקות כולן נמצאו תקינות.
בשנת 2022 נרשם גידול של 10 אחוזים במספר התושבים שהצטרפו לתשלום חשבון המים שלהם באמצעות הוראת קבע. גידול נוסף ומשמעותי לא פחות לשמירה על איכות הסביבה היה בכמות הנרשמים לקבלת חשבונית במייל – 28 אחוזים יותר לעומת שנת 2021.
בכל הקשור לטיפול בתקלות, ממשיכה מניב להציג נתונים מרשימים: זמן הטיפול הממוצע בפעולות המצריכות הפסקת מים עמד על שעה ו-19 דקות בלבד; תיקוני שבר ופתיחת סתימות ביוב טופלו תוך שעה ו-49 דקות; ואילו תיקוני שבר במערכת המים טופלו תוך שעתיים ו-31 דקות. בסך הכול טיפלה מניב ב-14,313 פניות מוקד במהלך השנה החולפת.
מחלקת התפעול של החברה, הזמינה עבור התושבים 24/7 במהלך השנה כולה (ואפילו ביום הכיפורים), דואגת לשטיפת קווי הביוב העירוניים באופן תדיר על מנת לצמצם את הסיכון לסתימות והצפות. במהלך שנת 2022 נשטפו לא פחות מ-15,800 מטרים של קווי ביוב ברחבי ראשון לציון כחלק מתוכנית העבודה השנתית.
בנוסף מטפלת מחלקת התפעול במגופי המים העירוניים ודואגת לתחזוקתם ולתקינותם, על מנת להקטין ככל הניתן פיצוצי מים ולהעניק מענה מהיר לתושבים בשעה שאלו מתרחשים.
כמו כן, במסגרת שיקום, שדרוג ופיתוח מערכות המים והביוב הוחלפה בשנת 2022 צנרת מים בשמונה רחובות, באורך כולל של כ-12,166 מטרים. זאת בנוסף להחלפה והנחה של צנרת ביוב בתשעה רחובות באורך של כ-10,357 מטרים. בסך הכול משנת 2006 ועד היום הוחלפו כ-375 ק"מ של צנרת!
בחברה ממשיכים לדאוג לתושבי העיר עם השקעות מתוכננות בסך כולל של למעלה מ-125.5 מיליון שקלים בשנת 2023, עבור הקמת מכונים להגברת לחץ המים ברחבי העיר, שיקום ושדרוג מכוני ביוב והחלפת מדי מים, שיקום ושדרוג תשתיות מים וביוב ברחבי העיר ותחזוקת מערכות מחשוב וסייבר.
ואם חשבתם שהפעילות של מניב מסתכמת באספקת מים איכותיים, ודאי תופתעו לשמוע כי עובדי החברה מסייעים לכם גם ברגעים פחות שגרתיים ודי מלחיצים:
מהדוח עולה כי במהלך השנה טיפלו העובדים ב-120 פניות של תושבים שהפילו חפצים לקולטני הניקוז הפזורים ברחבי העיר. מרבית הפניות עסקו בנפילת מפתחות רכב לתוך הקולטנים, סכומי כסף, אולם התקבלו גם פניות בנוגע למכשירי טלפון ניידים, אוזניות, מכשירי דיסק און קי, תעודות שונות, ארנק ואפילו מכשיר אייפד.
במהלך השנה החולפת טופלו במקצועיות גם 10 פניות הנוגעות לגורי חתולים הלכודים במערכת הניקוז שנפתחו בעקבות יללות ששמעו תושבים.
יו"ר דירקטוריון החברה, ראש העירייה רז קינסטליך:
"לחברת המים והביוב העירונית "מניב" יש חלק משמעותי בהתפתחות האדירה של העיר והפיכתה לאחת הערים המובילות בישראל. החברה תמשיך לפעול במסירות למען תושבות ותושבי העיר במגוון תחומים ולהוות מודל לחיקוי בארץ ובעולם".
סאלי לוי, מנכ"לית "מניב ראשון":
"אנו ממשיכים להשתפר כל העת למען תושבות ותושבי ראשון לציון, להעניק שירות מיטבי ומסור ולהבטיח שייהנו ממים איכותיים וטעימים ומתשתיות ביוב מתקדמות. החברה משקיעה ותמשיך להשקיע משאבים רבים והון אנושי על מנת לעמוד ביעדיה ולממש את חזון הראשוניות לאורו היא צועדת".
צעד ענק נוסף במהפכת השירות: עיריית ראשון לציון משיקה את R!ZONE - שירות חדש שמשלב את ניהול הקשר עם התושבים ביחד עם אזור אישי מותאם לתושב
צעד ענק נוסף במהפכת השירות לתושב: עיריית ראשון לציון משיקה מערכת ניהול פניות מתקדמת שתשפר את הקשר עם התושבות והתושבים ותספק לתושב ממשק עבודה אחוד דו-כיווני אל מול כלל יחידות ואגפי העירייה.
המערכת החדשה הנקראת "R!ZONE", מאפשרת להרחיב את דרכי הפנייה לעירייה, תוך שיפור וקיצור זמני המענה והטיפול בפניות. לכל תושב קיים אזור אישי ידידותי למשתמש, שבו הוא יוכל לבצע שימוש בכלל השירותים העירוניים, לפתוח פניות ליחידות העירייה השונות במספר ערוצי תקשורת כדוגמת טפסים מקוונים וואטסאפ, לקבל מענה לפנייתם באמצעות ChatBot חכם, לברר את סטטוס הפניות לעירייה 24/7, להגיש בקשות בצורה מקוונת, לבצע זימון ועדכון פגישות מול כל מחלקות העירייה, וכן לבדוק מצב חשבון ובמידת הצורך גם לבצע תשלומים.
המערכת החדשה, בכתובת rizone.co.il, הופכת תהליכים שעד כה היו ידניים לאוטומטיים ומשפרת משמעותית את זמני הטיפול בפניות התושבים ואת חוויית השירות לתושבים. בנוסף, מאפשרת המערכת קבלת תמונות ומיקומים מדויקים של מפגעים הן מהתושבים והן מעובדי העירייה הנמצאים בשטח, אשר צוידו ביישומון חדשני וידידותי למשתמש.
ראש העירייה, רז קינסטליך:
"היום אנחנו עולים שלב ומשיקים מערכת מתקדמת שעושה מהפכה בשירות לתושבות ולתושבים. במקום אחד, נגיש וידידותי, יכולים התושבים להתנהל מול כלל אגפי העירייה, זמני המענה והטיפול יתקצרו משמעותית וניתן יהיה להגיש בקשות בצורה מקוונת מכל מקום ובכל שעה. המערכת שמה את התושב במרכז, ומאפשרת לכלל מחלקות העירייה לראות את תמונת המצב הרחבה של התושב - דבר שיסייע בטיפול ובמענה.
"כעיר חכמה הדוגלת בשקיפות לתושבים, נמשיך לספק עבור התושבות והתושבים שלנו פתרונות טכנולוגיים ומתקדמים מחד, ולהוביל באיכות השירות מאידך. לא סתם הסיסמה שלנו היא ש'התושב במרכז', ולאחרונה אף זכינו שוב במקום הראשון ובציון 100% במדד השקיפות הארצי על הנגשה ושקיפות בכל המדדים באתר העירייה. נמשיך בדרך הזו כי מגיע לתושבות ולתושבים שלנו לקבל את השירות הטוב ביותר מהעירייה!".
מעין פלח, מחזיקת תיק עיר חכמה וחדשנות, הוסיפה:
"מדובר בפרויקט דגל של העירייה. היעד שלנו הוא להפוך את ראשון לציון לעיר המובילה ביישומי דיגיטציה ועיר חכמה ולאפשר לתושבים הן שקיפות והן נגישות לכלל השירותים, במטרה לשפר ולספק עבורם איכות חיים טובה יותר. המערכת החדשה מאפשרת לנו לתת לתושבים שירותים ממוקדים ואישיים, אשר מונגשים לתושב באזור אישי ידידותי ומאובטח, שבו מתנהלת כל התקשורת והפעילות שלו מול כלל גופי העירייה.
"בקרוב יתווספו אל R!ZONE שירותים מותאמים וחדשניים לתושב ולבעל העסק בעיר. היעד שלנו הוא לסנכרן בין מערכת השליטה והבקרה העירונית המחוברת למערכות עירוניות המבוססות רכיבים חכמים (מע' רמזורים, השקיה, לחצני מצוקה ועוד), לבין מערכת R!ZONE החדשה, כך שהגורמים המטפלים יקבלו התראות ויטפלו בתקלות מבעוד מועד על מנת להקדים, לצמצם זמני טיפול ואף לחסוך את פניות התושבים אל המוקד העירוני".
מתנ"ס רמת אליהו פותח את עונת הקיץ במופעי תרבות לתושבים ואירועי קיץ לכל המשפחה
זהבה בן, שלום אסייג, בן בן-ברוך והפרויקט של רביבו הם רק חלק מהשמות שיופיעו בחודשיים הקרובים בדשא של מרכז הספורט של מתנ"ס רמת אליהו.
מכירת הכרטיסים החלה וכל הכרטיסים הינם במחיר מסובסד עבור התושבים.
קולין היימס, מנכ"ל מתנ"ס רמת אליהו אומר:
"אני מזמין את כל תושבי העיר להשתתף בחגיגת הקיץ שלנו, בחרנו עבורכם מופעים ופעילויות במחיר שווה לכל כיס".
נועם אלקריב, בן 26 תושב ויליד העיר ואחד מהפעילים המובילים למען הקהילה הגאה בישראל, הכריז על מועמדותו למועצת העיר ראשון לציון " הגיע הזמן שבעיר שלנו יהיה חבר מועצה להט"ב ראשון"
בשנים האחרונות נועם אלקריב מנהל את מחוז שפלה ומרכז של איגי- ארגון נוער וצעירים להטביים שמפעיל עשרות קבוצות ומסגרות בכל רחבי הארץ, בין היתר גם בראשון לציון. בעבר ניהל את תחום הכשרות המנהיגות של המרכז הגאה של עיריית תל אביב יפו ואת תנועת השטח של האגודה למען הלהטב במהלך מחאת הפונדקאות הארצית ב 2018.
בשנים האחרונות נעשו פעולות משמעותיות למען הקהילה הגאה בעיר. אם זה הגדלת תקציבים, פעולות תרבות וקהילה, איוש רכז להט"ב עירוני , הגדלת המצעדים בעיר ועוד פעולות רבות וטובות שנעשו על ידי הדרג המקצועי באגף קהילה וחברת מועצת העיר אילנית הרוש שמחזיקה בתיק הקהילה הגאה בחמש שנים האחרונות. כל ההישגים הביאו את ראשון לציון למקום השלישי במדד הגאווה לרשויות המקומיות של האגודה למען הלהט"ב.
נועם אלקריב:
"גדלתי והתעצבתי בעיר הזאת. הדרכתי וריכזתי את סניף תנועת הנוער בית"ר בעיר ואחרי השירות הצבאי מצאתי את עצמי עובר לתל אביב, איפה שחשבתי שכל הקהילה שלי נמצאת. לא ראיתי מספיק אנשים כמוני בעיר, בייחוד לא בעמדות הובלה. היום בכל הערים הגדולות בישראל יש חברי מועצה להט"בים. הגיע הזמן שגם בראשון לציון יהיה. ובשביל זה אני רץ, כדי שהעיר תהיה בית לאלפי הלהטבים שגרים בה ושכל ילד או ילדה שמחזיק בסוד על נטייתו המינית או זהותו המגדרית יראה אותי וידע שגם הוא יכול להיות הוא בעיר שלו".
"הקהילה הגאה היא מעל ל-10 אחוזים מתושבי ותושבות העיר הזאת בלי להחשיב את המשפחות ואת החברים סביבנו, ובחזוני אני רואה את ראשון עולה למקום הראשון ונותנת דוגמא לרשויות מקומיות אחרות כמו שהיא תמיד ידעה לעשות. אני רוצה שלהטבים צעירים ישארו כאן ומשפחות גאות יבחרו לבנות כאן את ביתן ולא ינדדו למקומות אחרים כמו שרבים עושים. כמו שגם אני עשיתי. מתוך הניסיון שלי ומתוך הזהות האישית שלי אני חושב שאני יכול להביא קול חדש לקהילה המקומית ולהיות חבר המועצה הראשון מהקהילה הגאה בעיר. אנחנו יכולים ויכולות להפוך את ראשון לציון לעיר מובילה וסבלנית לכולם וחלוצה ארצית במענים לקהילה הגאה."
בגמר משחק גביע המדינה לנוער ע"ש מוטי מוקסיי אשר נערך ברחובות ניצחה קבוצת הנוער הפועל רועי ראשל"צ את מכבי ת"א 29:33 וראשון זכתה עונה שנייה בתואר מחזיקת גביע המדינה
הפועל ראשון לציון מתמודדת גם על התואר אלופת המדינה והיריבה היא שוב מכבי תל אביב.
הפועל ראשל"צ מוליכה 0:1 בסדרה, וביום רביעי תתארח בתיכונט אצל הצהובים. במקרה של שיוויון - הסדרה תוכרע במשחק שלישי.
בסיום, משפחת מוקסיי, לצד יושבי ראש הקבוצות - דודי פלח ואייל פרוילינגר - העניקו את הגביע לאדומים לקפטן יואב פלח. כאמור, עבור הפועל שמודרכת על ידי אמיתי דיין - פלח וגונן הובילו את המבקיעים עם 10 ו-7. נדב שפק תרם 5 שערים. נריה עובד 4. דניאל מולדובן ואפיק מזרחי 2 שערים כ"א, יואב פלח, אדי קירקיוס ואסף שרון עם שער כ"א. שוערים - אלמוג אמיר סיים עם 5 עצירות (וספג גם הרחקה). איתי אוזל עם 3 עצירות, כולל משבעה מטרים.לקראת המשחק שיתקיים מחר 23.5.23, בין בית"ר ירושלים ומכבי נתניה, תתוגבר תנועת הרכבות בשיטת: ״מלא וסע״.
הרכבות תצאנה מתחנת חיפה חוף הכרמל, הסמוכה לאצטדיון ותעצורנה בתחנות:
בנימינה, חדרה מערב, נתניה, בית יהושע, הרצליה, ת"א סבידור מרכז, ת"א השלום, ת"א ההגנה, חולון וולפסון, בת ים קוממיות, ראשל"צ משה דיין, יבנה מערב, אשדוד עד הלום ואשקלון (תחנה אחרונה).