הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

סרטון שריפה בבית היסטורי בראשון לציון

קרדיט סרטונים: נשלחו על ידי גולשי be106, וחדשות בזמן אמת

אבי בר

מעט לאחר חצות התלקחה שריפה בבית זרובבל חביב ברחוב לבונטין 15 בראשון לציון


על זרובבל חביב

זרובבל חביב (1894 – 1987), עסק כל ימיו בפעילות ציבורית ברובד הלאומי והמקומי וכיהן כראש המועצה המקומית ראשון לציון בשנים 1939 – 1946. ביתם של זרובבל ושולמית חביב נבנה בשנות ה-20 של המאה ה-20 והיה ממוקם בלב הכרמים שמחוץ למושבה. גם כיום, כאשר ראשון לציון היא מהערים הגדולות בארץ, נשמר מראהו האותנטי של הבית שקירותיו שומרי סוד.

לפני מותו, בחר זרובבל חביב להקדיש את ביתו הפרטי להקמת המדרשה לחקר חיבת ציון. לצד הבית הוקם אודיטוריום ובו כ-130 מקומות ישיבה. הבית והאודיטוריום משמשים כיום אכסניה למגוון פעילויות תרבות וחינוך הקשורות למורשת העם היהודי, המדינה והעיר על ערכיה הציוניים, בסביבה אותנטית ובאווירה אינטימית נעימה.
הפעילות החינוכית עוסקת בסוגיות היסטוריות וערכיות בנושא מורשת העם והמדינה לצד התייחסות למציאות חיינו כאן ועכשיו. הפעילות החינוכית מוגדרת כ"יום עיון חווייתי לתלמידים", פרי מחקר, הפקה וביצוע בפועל של צוות ההדרכה.
הפעילות התרבותית עוסקת בנושא מורשת תרבות ישראל ובאקטואליה בחברה הישראלית. הפעילויות מתקיימות בשיתוף פעולה עם גופים ומרצים המומחים בתחומם, במטרה לספק לקהל הרחב והמתעניין חוויה תרבותית, מעניינת ומעשירה.











להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


  • הפקחים נרדמו בשמירה? כרגיל..
    26.04.23 09:13 תגובה
    • פקחים ? יש דבר כזה ??
      26.04.23 17:38 תגובה
  • יזום לצורך נדלן 🤔
    26.04.23 09:17 תגובה
  • מה זה התלקחה שריפה??? הילדים עם הספריי שלג הארור הזה מדליקים אש ומתלהבים יש מצב שזה נעשה בזדון?? כל העיר הסריחה אתמול מהספריי בחסות ההורים שקונים להם!! בנות ובנים משפריצים על חלונות ראווה ומכוניות ועושים וונדליזם. התביישתי
    26.04.23 09:32 תגובה
    • טוב שיש צדיקים/ות בעיר, שלא חוששים להעלות זאת. עוד תופעה מכוערת בחיינו - הספרייה הזה.
      26.04.23 10:06 תגובה
    • לא טוב לך קום ולך מפה זה הכיף שלהם הם מחכים לזה כל יום עצמאות ופעם הבאה אני ידאג שיבואו וירססו על הבית שלך אז תירגע ומהר
      26.04.23 11:36 תגובה