הנגשת דרכים בראשון לציון! המשנה לראש העיר ומחזיקת תיק הנגישות, ד"ר הדס הכהן הודיעה כי הוא תפעל להחלת התקנות החדשות לנגישות דרכים בצירים המרכזיים בראשון לציון על מנת לאפשר מעבר בטוח לתושבים עם מוגבלות, הורים עם עגלות ובני הגיל השלישי במרחב הציבורי בעיר
בימים אלו פרסם משרד הפנים לציבור את התקנות החדשות אשר עתידות להיכנס לתוקף בעוד חצי שנה

המשנה לראש העיר ומחזיקת תיק הנגישות, ד"ר הדס הכהן הודיעה כי הוא תפעל להחלת התקנות החדשות לנגישות דרכים שעתידות להיכנס לתוקף בתוך חצי שנה.
בימים אלו משרד הפנים פרסם טיוטה של תקנות נגישות דרכים (חדשות ומחודשות) לעיון הציבור אשר עתידות להיכנס לתוקף תוך חצי שנה. בעקבות הפרסום הודיעה מחזיקת תיק הנגישות ד"ר הדס הכהן כי אם כניסתן לתוקף היא תפעל ליישומן בצירים מרכזיים בעיר על מנת לתת מענה לציבור עם מוגבלות, להורים עם עגלות ובני הגיל השלישי שיוכלו לעבור בבטחה במדרכות ובדרכים.
לדבריה היא ניסתה פעמים רבות לעשות לעשות סדר ולסמן את גבולות מעבר הולכי רגל וכן פנתה עשרות פעמים וגם באמצעות פקחים לבעלי עסקים להתייחס לפס הגבול שסומן ולפנות את הדרך. אך בבדיקה אישית שלה, יום למחרת, היא גלתה כי שוב נחסמו המדרכות ושבילי הגישה על ידי אותם בעלי עסקים.
יש לציין כי בדצמבר 2022 החלה עיריית ראשון לציון בסימון המדרכות ברחוב רוטשילד, הרצל, ז'בוטינסקי וירושלים על מנת לתחם את אזורי הישיבה המותרים של בעלי העסקים ברחוב. הפעילות החלה לאחר שהעירייה קבלה מספר תלונות מתושבים עם מוגבלות המתקשים לעבור במדרכות וליהנות בעצמם מהמרחב הציבורי.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחכל הכבוד סכנה גדולה מקורקינטים ואופניים חשמליים16.07.23 18:46 תגובה
- אורחיוזמה ברוכה⚘️ יש גם לחייב תחבורה ציבורית קרי אוטובוסים להעצר סמוך למידרכה כדי לאפשר נגישות נכים בעליה לאוטובוס. לצערי מעטים הנהגים שעושים זאת. לא אחת הערתי לנהגים.16.07.23 23:53 תגובה
- אורחכל הכבוד לדר' הדס הכהן על היוזמות לשיפור הנגישות לטובת כלל תושבי העיר17.07.23 19:40 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: