חברת אלקטרה זכתה במכרז להקמת מתקן ענק בשפד"ן בראשון לציון לייבוש בוצה בכמות של כ - 400 טון בוצה ביממה
המתקן צפוי להקטין משמעותית את הזיהום והטיפול בתוצרי המתקן לטיהור שפכים, החברה תפזר את הבוצה היבשה לחקלאות.

פרויקט המיליארדים של אלקטרה: זה המכרז בו זכתה הקבוצה
קבוצת אלקטרה זכתה במכרז להקמת והפעלת מתקן לייבוש בוצה למשך תקופה כוללת של 24 שנים וצפי החברה כי ההכנסות יעמדו על כ - 1.75 מיליארד ש"ח. הפרויקט יקום תוך ארבע שנים ויופעל במתכונת של BOT מימון, הקמה ותפעול בזכיינות.
עלות ההקמה משוערכת ב - 450 מיליון ש"ח.
המתקן ישתרע על פני 11000 מ"ר, יכלול 4 מכונות ייבוש ויופעל באמצעות גז טבעי על בסיס טכנולוגיית סרט ייבוש (Dryer Belt ).
המתקן צפוי להקטין משמעותית את הזיהום והטיפול בתוצרי המתקן לטיהור שפכים, החברה תפזר את הבוצה היבשה לחקלאות.
הסבר על בוצה
מתוך ויקיפדיה
בוצת שפכים (Sewage sludge) היא חומר אורגני מוצק הנוצר כחלק בלתי נפרד מתהליך טיהור השפכים. מקורה במוצקים השוקעים באגני הטיפול הראשוני (בוצה ראשונית) ומיקרואורגניזמים שפירקו את החומר האורגני שבשפכים (בוצה שניונית).
הבוצה היא פסולת ומטרד אולם יכולה להפוך לחומר גלם ומשאב, כחומר דשן בחקלאות, לאחר טיפול מתאים. בנוסף קיימות חלופות אחרות כגון שרפה והטמנה.
תכולת המזהמים בבוצה היא פונקציה של איכות השפכים הנכנסים למכון טיהור שפכים, סוג המכון והטיפול בבוצה לאחר ייצורה. הטיפול בבוצה נגזר מהשימוש בבוצה לאחר הטיפול.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחאיזה מכרז? איפה פורסם? ולמה הכל בראשלצ?? מה עשינו לכם??10.09.23 16:46 תגובה
- אורחראש העיר בדיחה .חמישה פרסיי יופי חחחחח חסר לנו רק עוד כור גרעיני ובא לראשון לציון גואל10.09.23 17:54 תגובה
- אורחמקום דגירה ליתושים רבים אשר יהפכו את החיים בעיר בעונת הקיץ לקשים מנשוא.10.09.23 22:50 תגובה
- אורחלמה אין שקיפות. מתי זה יהיה האם הייבוש הזה לא יפיץ ריח שיחנוק את כל מערב ראשון . מה יהיה עם כל היתושים זועה11.09.23 08:43 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: