בפעילות משותפת של עיריית ראשון לציון, רשות הטבע והגנים והחברה להגנת הטבע נשתלו פקעות ראשונות של אירוס הארגמן בגבעת האירוסים
כזכור לפני כשנה רכשה עיריית ראשון לציון את שטח גבעת האירוסים ב - 20 מיליון ש"ח על מנת לפתח אותו ובעתיד להכריז עליו כשמורת טבע.

מחזירים את הפריחה לגבעת האירוסים!
בסוף השבוע התקיימה פעילות משותפת של עיריית ראשון לציון יחד עם רשות הטבע והגנים, לשתילת פקעות של אירוס הארגמן שנמצא בסכנת הכחדה, במטרה להפריח ולהשיב את הטבע לגבעת האירוסים.
הפקעות הראשונות נשתלו בזכות איסוף הזרעים שהתבצע בסיוע של בית הספר האנתרופוסופי בנס ציונה , קהילת שומרי הגבעות וליווי של אגף איכות הסביבה , רשות הטבע והגנים והחברה להגנת הטבע. בשנים הבאות יקחו אחריות על איסוף זרעים גם בתי ספר יסודיים בראשון לציון. האירוסים סומנו בדגלים צהובים כחלק מהקריאה להחזרת החטופים.
כזכור לפני כשנה רכשה עיריית ראשון לציון את שטח גבעת האירוסים ב - 20 מיליון ש"ח על מנת לפתח אותו ובעתיד להכריז עליו כשמורת טבע.
גבעת האירוסים נמצאת בדרום העיר על הגבול עם נס ציונה. הגבעה היא אחת מגבעות הכורכר הבודדות שנותרו בגוש דן. בחורף ובאביב יש פריחה עשירה במקום, בעיקר של צמח אירוס הארגמן. מסביב לגבעה ישנם פרדסים ושדות חקלאיים.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחיישר כוח. ממש בילוי נהדר ויוסיף חווית טבע נוספת לראשון לציון.🇮🇱🥀🇮🇱19.11.23 15:46 תגובה
- אורחכל הכבוד! אתם משיבים לטבע את הכבוד המגיע לו וכולנו יוצאים נשכרים! הלוואי ונזכה לשמורות טבע נוספות בין שלל הבניינים והכבישים.19.11.23 18:50 תגובה
- אורחלמה ראש העיר לוקח מכספי המיסים ומשקיי אותם בנס ציונה? לא הגיע הזמן להשקיע בראשון לציון?19.11.23 19:10 תגובה
- אורחמקסים !20.11.23 09:07 תגובה
- אורחכל הכבוד!!.20.11.23 14:30 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: