הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

דוברת עיריית ראשון לציון, מוריה מלכה נבחרה כאחת מ40 הצעירים/ות המובילים 2023 של אתר ice

מוריה מלכה: "תודה רבה לאייס על הבחירה וההזדמנות, לכבוד הוא לי להיות הדוברת היחידה שנכנסה לרשימה, תודה רבה לעיריית ראשון לציון ולעומד בראשה רז קינסטליך - ראש עיריית ראשון לציון, על האמון שהם נותנים בי. ולצוות אגף הדוברות המופלא שלי.

חנה קקיאשוילי
אתר ICE מפרסם את רשימת 40 40UNDER -רשימת הצעירים המצליחים מתחת לגיל 40. כמידי שנה בוחר האתר את רשימתו המורכבת מדמויות צעירות מובילות בתחומן בישראל מעולמות הפוליטיקה, השירות הציבורי, עולם התרבות, העסקים ועוד.

על פי האתר הצעירים/ות שנבחרים הוכיחו בגילם הצעיר יצירתיות, תעוזה והובילו מהלכים פורצי דרך בתפקידם.

ברשימת 2023 שפורסמה בימים אלו ניתן למצוא את דוברת עיריית ראשון לציון, מוריה מלכה שנמצאת בתפקידה מסוף שנת 2020. מאז כניסתה לתפקיד התמודדה עם שגרות החירום שכללו את משבר הקורונה, המבצעים בדרום וכעת הלחימה בעזה שהפכה את ראשון לציון את אחת מהערים המטווחות בישראל. יחד איתה נבחרו גם אילון לוי, דובר במערך ההסברה, העיתונאי, עופר חדד, השחקנית עדי חבשוש, יוצר התוכן דני בולר, נוי הדס ועוד.

יש לציין כי בשנת 2022 זכתה במקום השלישי בפרס הדוברות המצטיינת בישראל של הרשויות המקומיות (כוכב צעיר) על קמפיין "הצטרפו למסייעת" לגיוס סייעות למערך העירוני.

מלכה החלה את דרכה בעולם התקשורת כתחקירנית בערוצים 12 ו13, עבדה כיועצת תקשורת במשרד "בן חורין ואלכסנדרוביץ" כיהנה כסגנית דוברת ברשות הטבע והגנים. לפני שהגיעה לעיריית ראשון לציון שימשה חמש שנים כדוברת הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, הייתה אחראית בין השאר על הטמעת המיתוג החדש – הרלב״ד. כמו כן, עמדה מאחורי הקמת מערך הדוברות ברלב"ד והתוויית האסטרטגיה התקשורתית, ליווי תקשורתי של הקמפיינים בשנים האחרונות, ביניהם קמפיין חבישת הקסדה שהובילה הדוגמנית שלומית מלכה ועוד'. למלכה תואר ראשון ברוח ותקשורת מאוניברסיטת בר אילן ותואר שני בתקשורת פוליטית באוניברסיטת תל-אביב


כך הגיבה מוריה לבחירה בפוסט שהעלתה
אי שם בשנת 1990 בגן תאנה בקריית שמונה, אמרתי לגננת דינה שאני רוצה להיות זמרת.
הייתי עולה על המשאית המפורקת שהייתה לנו בחצר (היום זה לא היה עובר), ומכריחה את כל הגן להקשיב לי שרה את ״שרה ברחובות״ של ריטה עם התנועות והכל. דינה הגננת ידעה שלא אהיה זמרת ולמרות ההבטחה שנתתי לה בגיל חמש, כאמור - לא הפכתי לריטה.
החלום התחלף בגיל 7-8, כשישבתי במקלט בבית, וראיתי את מנחם הורוביץ ושאר העיתונאים, מגיעים ומסקרים את קריית שמונה המופגזת (ההיסטוריה חוזרת), הוקסמתי מהיכולת שלהם להעביר את מה שקורה אצלנו לכולם והחלטתי שאני רוצה להיות עיתונאית.
כאמור, ניחשתם נכון והחלום התחלף שוב, אבל נשאר באותם המחוזות - עולם התקשורת.
עשיתי את הדרך הארוכה בתחום, עברתי כמעט כל תפקיד אפשרי ואני מודה על כל תחנה, על כל אדם שפגשתי, על כל ״לא״ שקיבלתי.
לכבוד הוא לי להימנות ברשימה, יחד עם נשים וגברים מוכשרים ומדהימים, כל אחד בתחומו. אני מתעוררת בכל בוקר עם אהבה ותשוקה עצומה למה שאני עושה וגאה מאוד להיות הדוברת של העיר הרביעית בגודלה בישראל ותושביה. מודה שהמלחמה שמשתוללת לנו בחוץ מקהה תחושות, אבל הצלחתי להתרגש משמחה פעם ראשונה מזה 3 חודשים.
תודה רבה לאייס על הבחירה וההזדמנות, לכבוד הוא לי להיות הדוברת היחידה שנכנסה לרשימה, תודה רבה לעיריית ראשון לציון ולעומד בראשה רז קינסטליך - ראש עיריית ראשון לציון, על האמון שהם נותנים בי. לצוות אגף הדוברות המופלא שלי ולאחרונים, אך החשובים ביותר - לרפאל וז׳קלין מלכה שהביאוני עד הלום, הרוח במפרשים שלי, שציידו אותי בכלים לא רעים לחיים ואומרים לי מגיל צעיר שהם מאמינים בי ואני יכולה להיות כל מה שארצה להיות (גם ריטה).


להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה