מדד החופש' לשנת 2024 של תנועת "ישראל חופשית" גבעתיים ראשונה – תל אביב שומרת על המקום השני יחד עם הוד השרון והרצליה.
מדד החופש העירוני של ישראל חופשית מתפרסם זו השנה השביעית. הוא בוחן את 35 הערים המרכזיות ומעניק לכל אחת ציון, שמבוסס על שורה של פרמטרים וקטגוריות, לרבות תחבורה ציבורית בשבת, מסחר בשבת, פיקוח על החינוך בעיר, יחס לקהילת הלהט"ב ועוד.
בסיום הניתוח של הנושאים ניתן ציון לכל עיר ועל פיו דורגו הערים במדד החופש כאשר מי שנמצא במקום הראשון היא העיר החופשית והפתוחה ביותר בישראל.
את המקום הראשון בדירוג, כבשה גבעתיים – שזכתה לציון של 79% במדד החופש. אל המקום השני הגיעו הוד השרון, הרצליה ותל אביב, לציון של 75% במדד החופש.
דירוג 10 המקומות הראשונים:
- גבעתיים 79%
- הוד השרון 75%
- הרצליה 75%
- תל אביב 75%
- רמת גן 74%
- כפר סבא 73%
- מודיעין 70%
- רמת בשרון 68%
- רעננה 68%
- חולון 61%
נתוני ראשון לציון
למרות שהשנה חלה עלייה בציון של ראשון לציון היא ירדה למקום ה11 (מקום עשירי לפני שנה) עם ציון של 59%. על פי ישראל חופשית אמנם העיר שיפרה קלות את יחסה לקהילות לא אורתודוקסיות בעיר בכך שהחלה השנה לקיים אירועים בשיתוף קהילות אלו, אך היא עדיין היא בין הערים במרכז שלא מציעות תחבורה ציבורית בשבת, לא לוקחת אחריות על התכנים החיצוניים שמועברים בבתי הספר ועדיין אין לה שום נוהל עירוני או התייחסות למימון אירועים ציבוריים בהפרדה מגדרית ומקיימת אירועים בהפרדה.
הניקוד שקבלה העיר
קיימת קבורה אזרחית- ציון 13 מתוך 13
מסחר בשבת - ציון 12 מתוך 16
בריכות בהפרדה ציון 9 מתוך 9
נישואים אזרחיים-ציון 7 מתוך 7
העירייה מפעילה שירות רישום זוגות עירוני
קהילת הלהט"ב - ציון 6 מתוך 6
קיימת פעילות עירונית
פלורליזם דתי- ציון 4 מתוך 6
העירייה מקצה משאבים לקהילות לא אורתודוקסיות, מקיימת אירועים בשיתוף קהילות לא אורתודוקסיות, אך לא מקיימת אירועים לכבוד נובי גוד.
העיר קבלה 0 על המדדים של תחבורה ציבורית בשבת, אחריות משרד החינוך מול בתי הספר (אינה לוקחת חלק בתכנים החיצוניים שמועברים בבתי הספר) ונוהל אירועים בהפרדה- לעירייה אין נוהל שאוסר או מגביל הפרדה מגדרית באירועים שהיא עורכת.
לנתוני העיר המלאים
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה