תרומה של 33 מיליון ש"ח למאבק בפוסט טראומה: משפחת אריסון בביקור במרכז הרפואי שמיר בראשון לציון

המרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) אירח השבוע את משפחת אריסון ונציגי הקרן המשפחתית ע"ש תד אריסון, לטקס חגיגי במרכז סגול לרפואה היפרבארית ומחקר. הביקור נערך בסימן תרומה משמעותית בסך 33 מיליון ש"ח, המיועדת לקידום הרפואה ההיפרבארית והטיפול בפוסט טראומה.
במהלך הביקור, הוצגה בפני הנוכחים סקירה מקיפה על פעילות המרכז הרפואי בתקופת המלחמה, ופעילותו של מרכז סגול לרפואה היפרבארית במצבי חירום. הצוות הרפואי פירט על ההישגים בטיפול בפצועים שסבלו מפגיעות מורכבות, כגון כוויות, קטיעות, זיהומים עקשניים ופגיעות קשות נוספות. דגש מיוחד ניתן לעשייה הקלינית והמחקרית הייחודית בתחום הטיפול בפוסט טראומה בקרב חיילים ואזרחים. הביקור כלל סיור בתאי הלחץ והסתיים בטקס הסרת הלוט וחשיפת שלט הוקרה במרכז הטראומה בבניין אריסון.
באירוע השתתפו הבעלים של קבוצת אריסון, שרי אריסון, ויו"ר הקרן המשפחתית ע"ש תד אריסון, ג'ייסון אריסון, יחד עם מנכ"לית הקרן רחלי כהן וחברי הנהלת הקרן. מטעם המרכז הרפואי שמיר נכחו ד"ר יובל רן, סגן מנהלת המרכז; פרופ' שי אפרתי, מנהל מרכז סגול; ד"ר קרן דואניס-ברק, מנהלת המרכז לטיפול בפוסט טראומה; וסיגל אדר, מנכ"לית אגודת הידידים.
רחלי כהן, מנכ"לית הקרן, ציינה בביקור: "מיד לאחר ה-7 באוקטובר לקרן, בהנהגתו של ג'ייסון אריסון, היה ברור כי היקפי הצורך בפיתוח ובמתן מענים לאזרחים רבים שנחשפו לטראומה יהיו כאלה שלא הכרנו. החלטת משפחת אריסון מתחילת שנת 2023, שתחום בריאות הנפש יהיה תחום פעילות אסטרטגי של הקרן, קיבלה משנה תוקף". כהן הוסיפה כי הקרן התגייסה לסייע במניעת התפתחות פוסט טראומה ובשיקום מיטבי.
ד"ר יובל רן, סגן מנהלת המרכז הרפואי, בירך על שיתוף הפעולה: "השנים האחרונות לימדו אותנו להתייחס אחרת לפוסט טראומה ולא רק לראות את אלו הסובלים מהבעיה אלא גם להבין אותה ואותם. אני גאה לקחת חלק בפרויקט כה חשוב אותו מוביל המרכז הרפואי שמיר בישראל ובטוח שהוא יסלול את הדרך להרחבת הטיפול לכל אלו הזקוקים לו".
סיגל אדר, מנכ"לית אגודת ידידי המרכז הרפואי, הודתה למשפחת אריסון על ההתגייסות המהירה: "אנחנו רוצים להודות לקרן אריסון ולעומדים בראשה על שהתגייסו תוך פרק זמן קצר מאוד כדי לסייע לנו להרים את הפרויקט הזה. יומיים לאחר השבעה באוקטובר נוצר הקשר איתם והם נרתמו מיד לסייע". ראוי לציין כי בניין אריסון, בו פועל המרכז, נבנה במקור הודות לתרומת הקרן, שהייתה גם הראשונה להתגייס להרחבת המענה הטיפולי באזרחים עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מהזנחה לבית חם: מגי ושמונת גוריה שחולצו על ידי השירות הווטרינרי בראשון לציון מצאו משפחות מאמצות

סוף טוב לפרשה העגומה: לפני כחודשיים אותרה מגי, כלבת בורדר קולי, יחד עם שמונת גוריה כשהם מוחזקים בתנאים קשים בשטח פתוח, סובלים מהזנחה וחשופים למפגעים.
הכלבים הועברו באופן מיידי לטיפול השירות הווטרינרי העירוני בראשון לציון. שם, צוות הכלבייה העניק להם טיפול רפואי מקיף, תזונה מותאמת ותהליך שיקום יומיומי.
השבוע עדכנה העירייה כי מגי וכל שמונת הגורים אומצו ומצאו בתים חמים, ופתחו דף חדש בחייהם. המקרה מדגיש את החשיבות של אכיפה נחושה לצד חמלה ואחריות בטיפול בבעלי חיים.
בכלבייה העירונית בראשון לציון ממתינים כלבים נוספים המבקשים הזדמנות לבית חם. לפרטים נוספים, תיאום הגעה ואימוץ ניתן לפנות לשירות הווטרינרי העירוני בראשון לציון בטלפון: 054-5233031.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

הכנרת מגיעה לראשון לציון: מיזם יצירתי של תלמידי בית הספר "רמז" שילב בין גיאוגרפיה לשירי רחל המשוררת

יוזמה חינוכית יצירתית בבית הספר "רמז" בראשון לציון: תלמידי כיתה ו'3 ביצעו לאחרונה פרויקט לימודי ייחודי המשלב בין גיאוגרפיה לספרות, כשהנושא המרכזי הוא הכנרת.
במסגרת שיעורי הגיאוגרפיה בבית הספר, בהנחיית המורה דנה, עסקו התלמידים במקורות המים של ישראל ולמדו לעומק על הכנרת. כדי להעשיר את הלמידה וליצור חיבור רב-תחומי, שולבו בפרויקט גם תכנים ספרותיים. התלמידים הקדישו שיעור לדמותה של רחל המשוררת ולמדו על הקשר העזה שלה לאגם הלאומי, כפי שהוא משתקף בשיריה ובכתביה.
כחלק מהמטלה הלימודית, התבקשו התלמידים לחקור ולהכין דגמים יצירתיים הממחישים את הכנרת וסביבתה. הדגמים הוצגו תחילה בכיתה בפני החברים, ולאחר מכן הוקמה תצוגה משותפת בבית הספר עם כלל תוצרי הלמידה.
בבית הספר מציינים כי הם מקפידים על שילוב למידה היוצרת הקשרים בין מגוון תחומי החיים, גישה שנועדה לאפשר לתלמידים חיבור והבנה מעמיקה של החומר, לצד חוויית למידה מהנה.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
כדורסל נשים: מכבי עירוני רמת גן גברה על הפועל ראשון לציון 60:75

קבוצת כדורסל הנשים של מכבי עירוני רמת גן רשמה אמש ניצחון נאה במשחק מול הפועל ראשון לציון, שהסתיים בתוצאה 60:75 לטובת הקבוצה מרמת גן.
את רשימת הקלעיות הובילה אימארי תומס שסיימה את המשחק עם 20 נקודות ו-8 ריבאונדים. ויקטוריה ויויאנס הציגה גם היא משחק מצוין עם 16 נקודות ו-9 ריבאונדים, ואליס חתוקאי תרמה 15 נקודות לניצחון.
עוד השתתפו במלאכת הקליעה: גילי אייזנר עם 10 נקודות ו-7 אסיסטים, טיאה גורסיץ' ופאולה סטרוטמן עם 5 נקודות כל אחת, ושיר תירוש שסיימה עם 4 נקודות ו-6 אסיסטים.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.