הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

התחדשות עירונית בראשון לציון: קבוצת צרפתי שמעון הגיעה לרוב הדרוש בפרויקט פינוי בינוי ברחוב התומר הכולל 5 בניינים בני 4 קומות עם סה"כ 44 יחידות דיור. במקומם, תבנה החברה 3 בניינים חדשים בני כ-10 קומות שיכללו סה"כ כ-110 דירות.

מערכת האתר
צילום: קרדיט צילום סימפלקס
צילום: קרדיט צילום סימפלקס

קבוצת צרפתי שמעון הודיעה כי הגיעה לרוב הדרוש בפרויקט התחדשות עירונית מסוג פינוי ובינוי, אותו היא מקדמת במרכז ראשון לציון. מדובר במתחם ברחוב התומר הכולל את הבניינים מספר 11-19. המצב הקיים במתחם כולל 5 בניינים בני 4 קומות עם סה"כ 44 יחידות דיור. במקומם, תבנה החברה 3 בניינים חדשים בני כ-10 קומות שיכללו סה"כ כ-110 דירות.

הפרויקט ממוקם במרכז העיר, בסמוך לקניון לב ראשון והיכל התרבות, ובקרבה לתוואי קו מטרו עתידי. התכנון מופקד בידי משרד האדריכלים גוטמן אסיף. במסגרת הפרויקט, הדיירים הוותיקים יקבלו דירה חדשה עם תוספת בנייה של 12 מ"ר הכוללת ממ"ד, מרפסת וחניה מקורה. כמו כן, בכל הבניינים יפותח שטח משותף לרווחת הדיירים. את היזם מייצג משרד עו"ד גינדי כספי ושות', ואת הדיירים מייצג משרד עו"ד יוז'ו'ק מלכין ושות'.

רוית כוכבי, סמנכ"לית תכנון ופיתוח עסקי בקבוצת צרפתי שמעון, מסרה: "אנו מודים לבעלי הדירות על האמון שהם נותנים בנו וצועדים איתנו יד ביד בדרך עד למסירת הדירות החדשות. הפרויקט ממוקם בלב ראשון לציון, בסמוך לרחובות ז’בוטינסקי ורוטשילד - אחד האזורים המרכזיים והוותיקים בעיר. אם יש משהו שהשנתיים האחרונות לימדו אותנו, הוא החשיבות הקריטית בהתחדשות עירונית. המרחבים המוגנים הוכחו כמצילי חיים והפכו לצורך קיומי". עוד ציינה כוכבי כי הפרויקט מקודם במסלול התחדשות בניינית מכח התכנית העירונית להתחדשות עירונית המקודמת על ידי העירייה, אשר עתידה להחליף את תמ"א 38. בהתאם למועד המשוער להכרעה בתכנית עד סוף מאי 2026, הפרויקט יקודם להיתר בנייה ללא צורך בתב"ע נקודתית ייעודית.

הפרויקט ממוקם בסביבה עירונית הכוללת שילוב של מגורים, תרבות ומסחר, עם נגישות לצירי תחבורה ראשיים ולתחבורה ציבורית. בסמוך למתחם מתוכננות מערכות להסעת המונים, הכוללות בין היתר את תחנת מטרו ראשון מרכז, תחנה של הקו החום והמטרונית. בימים אלה החלו עבודות להקמת הקו החום על ציר רוטשילד הסמוך, כחלק ממיזם המטרונית המהווה פרויקט תחבורתי רחב היקף ליצירת מערכת BRT מתקדמת.

קבוצת צרפתי שמעון היא אחת מחברות הנדל"ן הבולטות בישראל, הפועלת בתחום הייזום והביצוע. לאורך השנים בנתה החברה עשרות אלפי יחידות דיור, שטחי מסחר ומשרדים. כיום הקבוצה בונה ומתכננת מעל ל-5,000 יח"ד בפרויקטים ברחבי הארץ, ומקדמת אלפי דירות בתחום ההתחדשות העירונית בערים אשדוד, בת ים, חולון, ראשון לציון, רחובות ועוד.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


זוג יהודי מאמריקה הודיע על העברת תרומה לקידום הקמת מתחם ללוחמים משוחררים המתמודדים עם פוסט טראומה שיוקם בראשון לציון בשיתוף עמותת Israel Heart2Heart

חנה קקיאשוילי
צילומים: הדמייה
צילומים: הדמייה

ראש עיריית ראשון לציון, רז קינסטליך, נפגש עם ג׳אד ולאורה זברסקי (Judd and Laura Zebersky), זוג תורמים יהודים אמריקאים, אשר הודיעו על תרומה משמעותית לקידום הקמת מתחם ייעודי למען לוחמות ולוחמים משוחררים המתמודדים עם פוסט טראומה. הפרויקט יוקם בשיתוף עמותת Israel Heart2Heart (לב אל לב ישראל).

המרכז החדש, שיוקם לצד מרכז הצעירים בעיר בהובלת מינהל קהילה ובאמצעות החברה לייזום, עתיד לכלול מגוון שירותים ומתקנים. בין היתר יכלול המתחם אודיטוריום, מרכז שיקום יומי, בריכה טיפולית ומתקנים נוספים שנועדו לספק מעטפת טיפולית מיטבית, סיוע ותמיכה פיזית ונפשית ללוחמים משוחררים.

ראש העירייה ציין כי הלוחמים נתנו הכל למען הביטחון והחיים במדינה, וכי קיימת חובה מוסרית לעשות הכל על מנת לסייע להם להתמודד עם מה שעברו. קינסטליך הביע את הערכתו לבני הזוג זברסקי על תרומתם ופועלם למען המדינה וחיילי צה"ל.

בקידום המיזם שותפים גורמים רבים, ביניהם אלרואי בוכניק - מנכ״ל ומייסד עמותת Israel Heart2Heart, ואורלי טסלר - מנהלת קשרי לוחמים ומשפחות בעמותה. כמו כן, לוקחים חלק בפרויקט סמנכ״ל העירייה יאיר כוכב, יו״ר קרן ראשון רונן כהן צמח, מנכ״לית קרן ראשון אפרת גל-עד, מנכ״ל החברה לייזום נועם מלניק, וראשת מינהל קהילה איריס ארונין.

על פי התכנון המרכז עתיד לקום ברחוב בן צבי ברמת אליהו והוא יהיה חלק ממרכז הצעירים העירוני. סך עלות הפרויקט כ 25 מיליון שקלים.



הדמיות המרכז פייסבוק רונן צמח



הדמייה



להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


בית ספר נווה חוף בראשון לציון לקחת חלק בצעדת החברות לזכרו של הבוגר איתי יהודה שנפל במלחמת חרבות ברזל

חנה קקיאשוילי
צילום מתוך דף הפייסבוק בית ספר נווה חוף - הדף הרשמי
צילום מתוך דף הפייסבוק בית ספר נווה חוף - הדף הרשמי

בית חינוך "נווה חוף" בראשון לציון השתתף בצעדת החברות, אשר נערכה לזכרו של איתי יהודה ז"ל.

איתי יהודה, בוגר בית הספר, נפל במהלך מלחמת "חרבות ברזל". בית הספר לקח חלק באירוע המרגש כחלק מהנצחת זכרו של הבוגר.







להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


תלמידי בית הספר "מרחבים של אומנויות" בראשון לציון יצרו סרטון מרגש נגד חרמות ואלימות תחת המסר "גם התעלמות היא אלימות"

חנה קקיאשוילי
הפייסבוק בית ספר מרחבים של אומנויות ראשון לציון
הפייסבוק בית ספר מרחבים של אומנויות ראשון לציון

תלמידי שכבות ה' ו-ו' בבית הספר "מרחבים של אומנויות" בראשון לציון יצרו סרטון בעל חשיבות ערכית עליונה כחלק משיעורי הקולנוע והצילום במוסד החינוכי.

הסרטון, העוסק במאבק נגד חרמות ואלימות בבתי הספר, נוצר במטרה להעביר מסר חד וברור: "גם התעלמות היא אלימות". היוזמה מבקשת להעלות את המודעות לכך שאלימות אינה מתבטאת רק באופן פיזי, אלא יכולה לבוא לידי ביטוי גם במעשים ובהתנהגות בין אדם לחברו, כגון התעלמות ונידוי חברתי.

היצירה המרגשת מציגה את הפגיעה הקשה בתלמידים שחווים התעלמות מצד חבריהם לספסל הלימודים, ומדגישה את הצורך בשינוי השיח וההתנהגות בתוך כותלי בית הספר.


סרטון:



להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה