הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

חגיגות וולנטיינ'ס דיי 2026 בפלאנט: סוף שבוע של אהבה במתחם ה-VIP בראשון לציון עם תפריט ספיישל וסרטים חדשים בסופ"ש 12-14 בפברואר

חנה קקיאשוילי

רשת בתי הקולנוע פלאנט (PLANET) תציין את יום האהבה הבינלאומי, וולנטיינ'ס דיי, בסוף שבוע חגיגי במתחמי ה-VIP בראשון לציון ובחיפה. האירועים יתקיימו בין התאריכים 12-14 בפברואר 2026.

במסגרת החגיגות, המבקרים ייהנו מתפריט עשיר הכולל עמדות ספיישל ייחודיות. בין המנות שיוגשו: טורטיות מקמח מנופה עם תבשיל צ'ילי קון קרנה צמחוני, מוגש לצד מטבלי אבוקדו סלסה, גבינת צ'דר, שמנת חמוצה וסלטון חריף. בגזרת הקינוחים תפעל עמדת וופל בלגי עם קצפת, תותים בסירופ סוכר, שוקולד חלב, שוקולד לבן ושבבי עוגיות אוראו.

בנוסף, הרשת תציע פופקורן מלוח-מתוק בטעם תות, בלעדי לפלאנט. כל זאת יוגש לצד המזנון החופשי של מתחמי ה-VIP הכולל פופקורן, נאצ'וס, גלידות, שתייה חמה וקרה ועמדת קוקטייל יין מימוזה. הצפייה בסרטים תתקיים באולמות אינטימיים עם כורסאות מתכווננות ומרווחות.

רשימת הסרטים שיוקרנו במהלך סוף השבוע כוללת את "אנקת גבהים", "בעלת הבית", "הזרים" ו"תמות אהובי". במקביל, תתקיים פעילות דיגיטלית לרוכשי הכרטיסים באולמות ובמתחמי פלאנט, במסגרתה יהיה ניתן לזכות בחופשה זוגית רומנטית במתנה.

הכניסה למתחמי ה-VIP וההשתתפות בפעילות מותרת לגילאי 18 ומעלה. מחיר כרטיס עומד על 199 ש"ח בקופות הקולנוע ו-203.5 ש"ח ברכישה באינטרנט. ביום שבת, ה-14.02.2026, האירוע יחל בשעה 14:00.

לרכישת כרטיסים ופרטים נוספים באתר הרשת: לחצו כאן



להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


הישג לתלמידי ראשון לציון: תלמידי קריית חינוך דתית אוריה זכו במקום השלישי בתחרות הסטארט-אפ המחוזית

חנה קקיאשוילי
צילומים: פייסבוק נועם חדד
צילומים: פייסבוק נועם חדד

השבוע התקיים האקתון מחוז מרכז במכללה למינהל בראשון לציון, כחלק מאליפות הסטארט-אפ לנוער "Start Cup". באירוע לקחו חלק 24 נבחרות המייצגות 19 מוסדות חינוך שונים ברחבי המחוז.

תלמידי כיתת שביט בשכבת ט' הלומדים בקריית חינוך דתית אוריה בראשון לציון, רשמו הישג מרשים וזכו במקום השלישי בתחרות עם המיזם "mojo". את התלמידים ליוו המנהל אבי, המחנכת טליה, המורה המלווה לאה ומנהלת קריית החינוך, הגב' חוה מיכאלי.

במסגרת התחרות הוכרזו העולים לגמר לשנת הלימודים תשפ"ו: בית חינוך ע"ש רבין תל מונד עם המיזם "Catcheat" ותיכון גבעת שמואל עם המיזם "HelpIN".

בנוסף לזכייה של קריית חינוך אוריה, צוינו כמצטיינים גם קריית החינוך השש-שנתית עתיד ע"ש חנה סנש עם המיזם "Safelink" ובית חינוך ע"ש רבין תל-מונד עם המיזם "StudyPath". התחרות השנה שמה דגש על תחום הבינה המלאכותית.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


כמה עולה לשכור דירה בראשון לציון? ממוצע השכירות עומד על 4,378 ש"ח

חנה קקיאשוילי

מרכז המחקר והמידע של הכנסת מפרסם נתונים חדשים המעניקים מבט על מצב הדיור בישראל, המהווה נדבך מרכזי ביוקר המחיה לאור העלויות הגבוהות של שכר הדירה ותשלומי המשכנתא. הנתונים מתפרסמים לקראת דיון מיוחד בנושא העלייה בחזרת צעירים לבית ההורים ומשבר הדיור בר ההשגה.

תמונת המצב בקרב הצעירים

נכון לשנת 2024, חיים בישראל כ-1.2 מיליון צעירים בגילאי 25-34. פילוח נתוני המגורים מראה כי 63.8% מהם מתגוררים עם משפחה משלהם. נתון בולט מצביע על כך ש-27.3% מהצעירים בקבוצת גיל זו מתגוררים עם ההורים, בעוד ש-8.9% מתגוררים במשק בית לא משפחתי (לבד או עם שותפים).

עוד עולה מהנתונים כי הצעירים שוכרים כ-29% מהדירות בישראל. בחינת המגמות הכלכליות מראה כי בשנת 2020 השכר הממוצע זינק, והיחס בינו לבין שכר הדירה הממוצע גדל. מאז אותה שנה, שכר הדירה והשכר הממוצע עלו בשיעור דומה.

כמה עולה לשכור דירה בראשון לציון?

הדוח מציג את שכר הדירה הממוצע לדירות 2.5-3 חדרים בערים הגדולות. בראשון לציון, שכר הדירה הממוצע עומד על 4,378 ש"ח. העיר ממוקמת בחלק העליון של הטבלה, אך מתחת לערים כמו כפר סבא וירושלים.

בראש הרשימה הארצית, עם שכר הדירה הגבוה ביותר, ניצבת תל אביב עם 6,894 ש"ח, ואחריה הרצליה (5,447 ש"ח) ורמת גן (5,138 ש"ח). מנגד, שכר הדירה הזול ביותר בקרב הערים הגדולות נמצא בבאר שבע (2,665 ש"ח), חיפה (2,944 ש"ח) ואשקלון (3,144 ש"ח).

להלן רשימת מחירי השכירות הממוצעים (דירות 2.5-3 חדרים) בערים הנבחרות:

  • תל אביב: 6,894 ש"ח
  • הרצליה: 5,447 ש"ח
  • רמת גן: 5,138 ש"ח
  • ירושלים: 4,545 ש"ח
  • כפר סבא: 4,510 ש"ח
  • ראשון לציון: 4,378 ש"ח
  • חולון: 4,076 ש"ח
  • בני ברק: 3,989 ש"ח
  • פתח תקווה: 3,917 ש"ח
  • בת ים: 3,893 ש"ח
  • נתניה: 3,843 ש"ח
  • רחובות: 3,842 ש"ח
  • אשדוד: 3,767 ש"ח
  • בית שמש: 3,527 ש"ח
  • חדרה: 3,180 ש"ח
  • אשקלון: 3,144 ש"ח
  • חיפה: 2,944 ש"ח
  • באר שבע: 2,665 ש"ח


להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


עבודות אחזקה בקווי המים בראשון לציון ביום רביעי (11.2): ייתכנו שיבושים באספקת המים במרכז ובמזרח העיר

חנה קקיאשוילי

מחר, יום רביעי (11.2), עתידות להתקיים עבודות אחזקה בקווי אספקת המים בראשון לציון. בעקבות העבודות, הודיעה חברת "מניב ראשון" כי ייתכנו שיבושים באספקת המים באזורי מרכז ומזרח העיר.

על פי ההודעה, העבודות צפויות להתבצע בין השעות 09:00 בבוקר ועד השעה 19:00 בערב. בחברה ביקשו להבהיר כי נעשים כל המאמצים על מנת לצמצם את ההשפעה האפשרית של העבודות על אספקת המים הסדירה לעיר.

לאור הצפי לשיבושים, התושבים מתבקשים להיערך בהתאם.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה