רחובות: נפתחה ההרשמה לקייטנות הקיץ של רשת חוויות לחודשי יולי-אוגוסט 2026

רשת חוויות ומינהל החינוך והנוער ברחובות הודיעו על פתיחת ההרשמה לקייטנות הקיץ לשנת 2026. הפעילויות יתקיימו בשני סבבים במהלך החודשים יולי ואוגוסט, בפריסה רחבה במרכזים הקהילתיים ברחבי העיר תוך התאמה לגילאים השונים ולקהלים מגוונים בקהילה.
הקייטנות, שפועלות ברישוי ובפיקוח המלא של הגורמים המוסמכים, מיועדות למגוון רחב של גילאים – מילדי גני החובה והעולים לכיתה א’, דרך תלמידי בתי הספר היסודיים ועד לתלמידי חטיבות הביניים והתיכונים. התכנים מציעים עולמות של מדעים וטכנולוגיה, בינה מלאכותית, גיימינג ורובוטיקה, מחול והיפ הופ, ספורט ואומנויות לחימה, תיאטרון ומשחק מול מצלמה, אמנות ויצירה, אילוף כלבים, מבוכים ודרקונים, אפייה, לגו ותכנות, ומחנות ספורט.
לצד קייטנות התוכן, יפעלו קייטנות "ניצנים" של משרד החינוך במסגרת "בית הספר של החופש הגדול", המיועדות לילדי הגנים בכל רחבי העיר ולתלמידי כיתות א'-ג' בבית הספר שביט. ההרשמה לקייטנות ניצנים תחל ב-19 במאי 2026. בנוסף, יופעלו מסגרות המותאמות לילדי החינוך החרדי, ובהן סדנאות קיץ במרכז חוויות תנופה, וכן קייטנה ייעודית לבוגרים עם צרכים מיוחדים במרכז חוויות אושיות, הכוללת פעילויות חברתיות, ימי גיבוש וסדנאות.
קארין ברגינסקי, יו”ר רשת חוויות, מסרה: “רשת חוויות רואה בקיץ הזדמנות משמעותית להעניק לילדי רחובות חוויה מעשירה, בטוחה ומהנה. השנה בנינו מערך רחב במיוחד של קייטנות ותכנים, מתוך רצון שכל ילד וילדה בעיר יוכלו למצוא את המקום שמתאים להם – בתחומי היצירה, הספורט, המדעים, הטכנולוגיה והחברה. חשוב לנו לתת מענה לכלל הקהילות בעיר ולייצר קיץ איכותי, ערכי ונגיש לכולם. הכי חשוב לתת לילדות ולילדים המתוקים תחושה של בית”.
גולן ביטון, מנכ”ל הרשת, הוסיף: “הקייטנות של רשת חוויות הן הרבה מעבר למסגרת לחופשת הקיץ – הן מרחב לצמיחה, לפיתוח כישורים, לחוויות חדשות ולהיכרות חברתית, כל אחד ואחת במסגרת המתאימה להם. השנה הרחבנו משמעותית את מגוון התכנים והפעילויות, עם דגש על חדשנות, מקצועיות וחוויית משתמש מיטבית לילדים ולהורים כאחד. אני רוצה להודות למנהלות המרכזים, לצוותים ולכלל העובדות והעובדים על ההשקעה הרבה, המקצועיות והעשייה שמאפשרות לנו להעניק לילדי רחובות קיץ איכותי, ערכי ומהנה״.
ברשת מציינים כי מספר המקומות מוגבל. לפרטים נוספים ולהרשמה ניתן לפנות למרכזים הקהילתיים ברחבי העיר או לבקר בקישור: אתר ההרשמה של רשת חוויות.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
ב-27.5.26: גיל שוחט יארח את אבי טולדנו במופע "כל חיי" בהיכל התרבות בית העם ברחובות

היכל התרבות העירוני בית העם ברחובות יקיים ב-27 במאי 2026 ערב של מוזיקה ישראלית, במסגרתו יארח המאסטרו גיל שוחט את אבי טולדנו במופע תחת השם "כל חיי".
המופע יציג מפגש בין קלאסיקה, רגש וחדשנות מוזיקלית, ויכלול ביצועים מחודשים לשיריו המוכרים של טולדנו. בנוסף, יבוצעו במהלך הערב עיבודים שונים ליצירות קלאסיות ולשנסונים צרפתיים.
על הבמה יופיעו, לצד גיל שוחט ואבי טולדנו, חברי אנסמבל פוליפוניה, נגן האקורדיון איליה ז׳ורניצקי, ונתי כהן על כלי ההקשה והתופים.
האירוע יתקיים ביום רביעי, 27.5.26, בשעה 20:30, בבית העם רחובות – היכל התרבות העירוני. לפרטים נוספים ולהזמנת כרטיסים ניתן לפנות בטלפון 08-9232200 או דרך אתר האינטרנט של היכל התרבות.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
דרמה במועצת העיר רחובות! סגנית ראש העיר איטל בציר אלשיך וחברת סיעתה הודיעו על פרישה מהקואליציה בטענה המרכזית "כ-90% מתקציב המענקים מופנים למגזר הדתי והחרדי, בעוד שעמותות הרווחה והנוער הליברלי סופגות קיצוץ דרסטי. ומה ששבר את הקש, נושא בית ספר שז"ר"

בשעה זאת מתנהלת ישיבת מועצת העיר רחובות. במהלך הישיבה הכריזה סגנית ראש העיר איטל בציר אלשיך וחברת סיעתה כי הן פורשות מהקואליציה ועוברות לאופוזיציה. חבר הסיעה השלישי שוקי קרומר נשאר בקואליציהבישיבת מועצת העיר הסבירה איטל את הסיבות העיקריות לפרישתה
כאשר הטענות המרכזיות הן: "כ-90% מתקציב המענקים מופנים למגזר הדתי והחרדי, בעוד שעמותות הרווחה והנוער הליברלי סופגות קיצוץ דרסטי. ופרשת בית ספר שז"ר היא הקש ששבר את גב הגמל "
לטענת איטל המעבר לשורות האופוזיציה. מגיע לאחר חודשים של ניסיונות הידברות מאחורי הקלעים בסוגיית בית ספר שז"ר, ולאחר שביום ראשון האחרון הגישו השתיים מכתב עם שלושה עקרונות יסוד לשימור השותפות – מכתב שזכה להתעלמות מוחלטת מצד ראש העיר.
בנאום במועצת העיר הסבירה איטל בהרחבה את הסיבות, לאחר שחשפה לטענתה נתונים קשים מתוך ועדת התמיכות 2026, המצביעים על אפליה בוטה בחלוקת הכספים העירונית.
ומסרה דוגמאות לטענות שלה:
- הזנחת עמותות הרווחה: עמותות כגון "אנוש", "אקים", "אילן" ויוצאי אוקראינה קיבלו תחילה סכום מביש של 352 ש"ח בלבד. רק בעקבות קול הצעקה שהקימה ב עודכן הפרוטוקול לסכום של 7,000 ש"ח, המהווה עדיין קיצוץ דרסטי לעומת השנה שעברה.
- אפס שקלים לילדים ואלמנות: ארגון "כנפיים של קרמבו" וארגון אלמנות ויתומי צה"ל נמחקו מהתקציב ולא קיבלו שקל אחד בגלל "חוסר במסמכים", בעוד עמותות דתיות אושרו למרות חוסרים דומים.
- הטבות למקורבים מחוץ לעיר: בעוד שהעמותות המקומיות מקוצצות, עמותת "נר אליהו" שאינה פועלת בלעדית בעיר קיבלה כ-50 אלף ש"ח, ועמותה משכונתו של מקורב בחיפה ("קרן יעקב ולאה") קיבלה 21.5 אלף ש"ח.
- תנועות הנוער: תנועת הנוער המגזרית "בנות בתיה" זכתה לזינוק של 142% בתקציבה ל-68,000 ש"ח (סכום זהה לתנועת הצופים), בעוד המרכזים לצדק חברתי ספגו קיצוץ של כ-70%.
משבר בית ספר שז"ר: אלשיך הדגישה כי המאבק המרכזי שניהלה הסיעה בחודשים האחרונים נגע להחלטה להשאיר בית כנסת בתוך כותלי בית ספר שז"ר, בניגוד לפרוגרמה ובניגוד לרצון ההורים. "הודענו חודשים מראש שלא ניתן לזה יד. זה לא חוקי ולא לפי הפרוגרמה, אך ראש העיר בחר להתעלם מקולו של הציבור ומהנהגת ההורים," אמרה אלשיך.
איטל בציר אלשיך,:
ההחלטה לפרוש התקבלה לאחר שראש העיר סירב להגיב למסמך העקרונות שהוגש לו. "הבטחנו לציבור שנעבוד עם כל ראש עיר שיאפשר לממש ערכים, אך לא נהיה עלה תאנה להתנהלות שפוגעת באמון התושבים. מאחר שלא קיבלנו תשובה לערכים שלנו – אנחנו נותנות את התשובה כאן הערב. מגי סלע וגר ואנוכי פורשות לאופוזיציה. למגזר החילוני אין לך רוב!".
מראש עיריית רחובות מתן דיל נמסר:
ראש העיר מאחל לה הצלחה בהמשך הדרך
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחאז מה היו כל הפרסומים ב3 חודשים האחרונים, מטעם עיריית רחובות על פעילויות לנשים ונוער? איזה ליצנית 🤣 עונת הבחירות של ה"דמוקרטים" החלה13.05.26 19:36 תגובה
- אורחמתביישת שהצבעתי לאיש הזה.ב"ה זאת תהיה קדנציה ראשונה ואחרונה שלו13.05.26 19:59 תגובה
- אורחאין עליה , מגיע לה שאפו ענק13.05.26 20:15 תגובה
- אורחכל הכבוד13.05.26 20:43 תגובה
- אורחמשהו מסריח. דווקא הטענות על קיפוח עמותות ליברליות נשמעו מאוד משכנעות. אבל הגיע הקש שבר את גב הגמל: מקיימים תפילות בבית ספר ממלכתי!!! שומו שמים!!!! מתפללים לטובת כלל ישראל בשעה הקשה הזאת!! כנראה זה באמת מבוסס משיקולים פוליטיים. חבל.13.05.26 20:59 תגובה
לרגל יום האחות: ביתה של האחות מרינה מייזוס נהרס מפגיעת טיל ברחובות, אך היא שבה לעבודתה במחלקת התינוקות בקפלן שבועיים לאחר מכן

לרגל יום האחות, המרכז הרפואי קפלן ברחובות משתף את סיפורה של מרינה מייזוס, אחות ותיקה במחלקת התינוקות, שביתה נהרס מפגיעת טיל אך היא בחרה לחזור לעבודתה במהירות.
האירוע התרחש בשעה 03:30 לפנות בוקר, במהלך מבצע "עם כלביא". מרינה בת ה-55, תושבת רחובות ואחות במחלקת התינוקות בקפלן מזה כ-30 שנה, ירדה למקלט עם תחילת האזעקות יחד עם בעלה ובנה האמצעי. לאחר פיצוץ עז שנשמע גם בתוך המקלט, יצאה המשפחה והבחינה כי הבית נהרס כליל ורק השלד נותר עומד. "עמדנו שם בפיג'מות וכפכפים, בתוך הלם מוחלט", היא משחזרת. באותם רגעים גילתה מרינה כי גם ביתם של הוריה המבוגרים נפגע מירי הטילים. במשך חמישה חודשים נדדה המשפחה בין בית מלון למעונות סטודנטים, והפכה למפונה בעירו שלה. לאורך התקופה, זכתה מרינה לתמיכה מצד חבריה לעבודה במרכז הרפואי. "האחיות מהמחלקה וכל החברות הציעו עזרה בלי הפסקה. הדאגה והתמיכה שלהן היו קרן אור בתוך החושך", אמרה.
שבועיים בלבד לאחר שאיבדה את רכושה, בטרם מצאה מקום מגורים קבוע, החליטה מרינה לחזור לעבודה במחלקת התינוקות, שהיוותה עבורה עוגן בתוך המציאות המורכבת. "הרגשתי שאני חייבת לצאת מההלם שאפף את כולם מסביבי", היא מספרת. "התינוקות הקטנים מביאים איתם שמחה ותקווה לעתיד טוב יותר. כשאני נוגעת בהם ודואגת להם, אני מרגישה רוגע פנימי שלא מצאתי בשום מקום אחר."
במקביל לעבודתה, שני ילדיה של מרינה משרתים בחזית – בתה ביחידה מסווגת במודיעין ובנה ביחידה קרבית. מרינה מציינת כי מאז תחילת המלחמה, המפגשים המרגשים ביותר במחלקה הם עם האבות הלוחמים. "ראיתי אבות שמגיעים היישר מהלחימה בעזה או בלבנון, עם מדים מאובקים ומלוכלכים. הם מגיעים רק כדי להחזיק את התינוק שנולד להם לרגע קט, וחוזרים מיד פנימה. הייתי עומדת שם ובוכה יחד איתם. זו תקופה קשה כל כך, אבל המראות האלו נותנים את הכוח להמשיך", סיכמה.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.