הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

נבחרות הבנים והבנות של קריית חינוך דה שליט יתמודדו היום (חמישי20.11) ברבע גמר אליפות הכדורסל התיכונית

חנה קקיאשוילי
צילום מתוך דף הפייסבוק קריית חינוך דה שליט
צילום מתוך דף הפייסבוק קריית חינוך דה שליט

הישג מרשים לנבחרות הכדורסל של קריית חינוך דה שליט ברחובות. נבחרות הבנים והבנות רשמו ניצחון ועלו לשלב הבא באליפות הכדורסל התיכונית.

נבחרת הבנים סיימה במקום הראשון בבית והעפילה לרבע הגמר. נבחרת הבנות סיימה במקום השני בבית ועלתה גם היא לשלב רבע הגמר. שני המשחקים יתקיימו היום חמישי(20.11).

בבית הספר ציינו לטובה את המאמץ, הלחימה על כל כדור, הרוח הספורטיבית והעבודה הקבוצתית שהפגינו השחקנים והשחקניות על המגרש.

סוף היום נדע מי הן המצטרפות לאליפות התיכוניים כבר השנה
אל משחקי רבע הגמר העפילו בתלמידים בתי הספר:
רוטברג רמה"ש, העמק המערבי יפעת, הימלפרב י"ם, שרת נתניה, תיכון חדרה, בגין גדרה ומטרווסט רעננה.
אל בתי חצי גמר התלמידות העפילו:
הריאלי העברי חיפה, חקלאי כדורי, דרכא בית ירח, בן יהודה נס ציונה וק.שרת חולון
סרטון:






להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


קסם הפיזיקה ברחובות: תלמידי כיתות ט' התנסו בניסויים מרתקים לעידוד לימודי מדעים לקראת חודש ה-STEM

מערכת האתר

יום "קסם הפיזיקה" התקיים אתמול באשכול הפיס ברחובות, כאירוע פתיחה לתהליך חינוכי שתלמידים יעברו ושיאו יגיע בחודש פברואר, שיוקדש לחודש ה-STEM.

מטרת היום הייתה להאיר לתלמידים את עולם הפיזיקה מזווית חווייתית, יצירתית ומעוררת סקרנות. במהלך הפעילות, התלמידים עברו בין תחנות מגוונות, התנסו בניסויים מרתקים, פגשו תופעות טבע וגילו כיצד הפיזיקה הופכת ממושג תיאורטי לחוויה המציתה את הדמיון.

האירוע התקיים כחלק מהפרויקט העירוני "קסם הפיזיקה", במסגרת תכנית "בגרוטק" לשכבת ט', ובשילוב מדענים ומהנדסים מתנדבים מעמותת "ידיד לחינוך". מטרת התהליך היא לעודד תלמידים לבחור במקצוע הפיזיקה ולגרום להם להרגיש שהם מסוגלים ושייכים לעולם המדעים.

לדברי המארגנים, התגובות לאירוע היו נהדרות, ההתלהבות הורגשה בכל תחנה, והתלמידים יצאו עם חיוך גדול ועם ניצוץ חדש בעיניים.

בתי ספר המעוניינים להצטרף למיזם מוזמנים לפנות לדגנית כובשי, מנהלת אשכול הפיס.


סרטון:












להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


חותם ישראלי: ישיבת אמית עמיחי ברחובות זכתה בתקצוב ממשרד החינוך עבור מיזם חדשני לקידום הסברה ישראלית ברשתות החברתיות

צילום: חותם ישראלי מיזם הסברה
צילום: חותם ישראלי מיזם הסברה

הישג מרגש לישיבת אמית עמיחי ברחובות: מיזם 'חותם ישראלי', ביוזמת אנשי הצוות בישיבה הרב ינון צרפתי ועטרה בלוך, נבחר וזכה להכרה ותקצוב ייחודי ממשרד החינוך במסגרת תוכנית 'יוזמת ה-1,000' של מנהלת מחוז מרכז במשרד החינוך.

מטרת הפרויקט היא לבנות קבוצה מובחרת של תלמידים שגרירים, שמקדמים הסברה ישראלית ברשתות החברתיות בשיתוף פעולה עם בתי ספר יהודיים ברחבי העולם. הפרויקט מדגיש גישה חדשנית - לא רק להסביר את ישראל, אלא לספר את סיפורה: האנשים, הרוח והחזון.

במסגרת המיזם יוקמו צוותי תלמידים שינהלו תוכן ויקיימו קמפיינים דיגיטליים מגוונים המספרים את סיפורם היפה של העם והמדינה: מצוינות בשפה האנגלית, יזמות, אמונה, ציונות ותיקון עולם.

התלמידים הנלהבים מספרים כי הם שמחים לקחת חלק בפרויקט ולהביא את בית המדרש של ישיבת אמית עמיחי לקומה העולמית, תוך שילוב בין זהות יהודית-ישראלית עמוקה לבין פתיחות ויצירה עכשווית.

גיא עומסי, תלמיד כיתה יא'2 שיתף: "פתאום הבנתי שאנחנו לא לבד, יש יהודים בכל העולם שמרגישים כמונו, ודרך התוכנית אנחנו נהפכים למשפחה אחת גדולה. אנחנו דור שמדבר, מברר, ולא שותק, ההסברה - בידיים שלנו".

ראש העיר ומחזיק תיק החינוך מתן דיל: "ישיבת אמית עמיחי מוכיחה שוב את כוחה של קהילה חינוכית שמאמינה בתלמידיה ומעניקה להם כלים להשפיע על העולם. המיזם הזה מחבר בין זהות יהודית עמוקה לבין עשייה דיגיטלית חדשנית, ויוצר דור צעיר שמספר את סיפורנו בגאווה ובעוצמה. זו דוגמה מובהקת לחינוך שמוביל ערכים ומצמיח מנהיגות"

הרב דוד פסטין, ראש הישיבה: "אין גבול ליוזמה של הצוות הנפלא שלנו. הכול נעשה מתוך חיבור עמוק לערכי בית המדרש שלנו, לתלמידים ולשליחות של עם ישראל בעולם".



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


תמונות מחגיגות הסגד ברחובות

חנה קקיאשוילי
אולפני רחובות
אולפני רחובות

מאות מתושבות ותושבי רחובות הגיעו בשני (17.11) לבית העם רחובות - היכל התרבות העירוני, לאירוע המרכזי לציון חג הסגד, חג לאומי המסמל את הכמיהה של יהודי אתיופיה לארץ ישראל. את האירוע קיימה עיריית רחובות, באמצעות מוקד הקליטה העירוני והחברה העירונית.

הטקס נערך במעמד ראש העיר מתן דיל, המשנה לראש העיר ומחזיק תיק מוקד קליטה דני מרשה, ליקה כהנת קס ברקו טגנ’יה, קייסים, רבנים ומנהיגי הקהילה.

הערב נפתח בהתכנסות חגיגית בלובי היכל התרבות, שבה הוצגו מיצגים של אמנות ומסורת ביתא ישראל ובהם פריטי לבוש מסורתיים, כלים וחפצים, תצלומים היסטוריים וטקס הבונה המסורתי. המבקרים נהנו מטעימות של מאכלים מסורתיים ובהם אינג’רה, דבו וקולו, לצד מוזיקה אתיופית חיה שהוסיפה לאווירת החג.

בהמשך התקיים הטקס המרכזי שכלל ברכות ותפילות הקייסים, לצד דברי ברכה שנשא ראש העיר מתן דיל והמשנה לראש העיר דני מרשה. במהלך הערב הוקרן סרט שהופק על ידי מוקד הקליטה, בניהולו של דוד אלעזר, בו סיפרו ותיקי הקהילה על חגיגות הסיגד כפי שנחגגו באתיופיה לאורך הדורות.

האירוע נחתם במופע מוזיקלי של הזמר טומבולה ובהופעת ריקוד מסורתית של להקת “אינסרה”, בהנחיית וורקנש אשטה.


ראש העיר מתן דיל: “חג הסגד מסמל מסורת מרגשת בת אלפי שנים, שהועברה מדור לדור, וביטאה את הכמיהה של יהודי אתיופיה לארץ ישראל. קהילת יוצאי אתיופיה היא חלק משמעותי מהפסיפס העירוני שלנו וחג זה מהווה מועד מרכזי ורב ערך בסיפור של עם ישראל לדורותיו. הערב שקיימנו איפשר לכל תושבות ותושבי העיר, מצעירים ועד מבוגרים, להיחשף לסיפורה המופלא של קהילה קדושה זו ולשמר את המסורת שממשיכה כבר 2,500 שנה.”


דני מרשה, המשנה לראש העיר ומחזיק תיק מוקד קליטה: “חג הסגד הוא חג של חיבור עמוק לארץ ישראל, ומסמל כאן במדינת ישראל את המסע שעברנו לאורך אלפי שנים עד לשיבת ציון. לראות את תושבי רחובות מגיעים בהמוניהם לכבד את המורשת של קהילת יהדות אתיופיה זו תחושת גאווה עמוקה. אנחנו נמשיך לפעול לאורך כל השנה כדי לתת למסורת, לסיפור ולתרבות של ביתא ישראל את המקום הראוי להם בעיר.”













להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה