הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

50 שנה לפגייה בקפלן ברחובות: אירוע יובל ופגישת מחזור יתקיימו ב-16.11.26 בשעה 17:00

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק המרכז הרפואי קפלן
צילום מתוך דף הפייסבוק המרכז הרפואי קפלן

הפגייה במרכז הרפואי קפלן ברחובות מציינת 50 שנה להקמתה: ביום שני, 16.11.26, בשעה 17:00 יתקיים במרכז הרפואי אירוע היובל, בהשתתפות ד"ר סלי מוגילנר. במסגרת הפרסום הוזמנו מטופלי הפגייה ואנשי צוות מהעבר לפגישת מחזור. לאורך שנות פעילותה טיפלה המחלקה בכ-15,000 תינוקות והכשירה כאלף מתמחים ברפואת ילדים.

לצד ציון היובל, מנהלת הפגייה הנוכחית, ד"ר כלנית הרשקוביץ שפורן, סיפרה על כוונה לצאת לשיפוץ משמעותי שיאפשר להורים ללון לצד האינקובטור.

משני חדרים ואינקובטור יחיד למחלקה ייעודית

הפגייה הוקמה בשנת 1976, אך שורשיה נטועים בשנת 1974. לפי תיאור המרכז הרפואי, פגים נאלצו באותה תקופה לעבור נסיעות קשות ומסכנות חיים למוסדות מרוחקים בתל אביב. מנהל מחלקת הילדים דאז, פרופ' לוין, הטיל את המשימה לשנות את המצב על שלושה רופאי ילדים צעירים: פרופ' יורם בלשר, פרופ' ציפי דולפין ופרופ' בריאן רייכמן. בתנאים בסיסיים ודלים החלו השלושה להציל חיים שנחשבו אז בלתי אפשריים להצלה.

בשנת 1976 חזר מארצות הברית פרופ' בנימין מריו מוגילנר ז"ל, לאחר התמחות של שנתיים ברפואת יילודים ופגים. הוא הביא עמו את התפיסה שלפיה טיפול ביילודים במצבים רפואיים מורכבים מחייב מחלקה ייעודית וצוות נפרד ועצמאי. בשלט לזכרו, המופיע בתמונות שצורפו לפרסום, הוא מצוין כמנהל מחלקת יילודים ופגים ומייסד הפגייה, לצד השנים 1976–1998.

אשתו, ד"ר סלי מוגילנר, רופאה ובעלת תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית, הקימה את מעקב הפגים לאחר השחרור. היא שחזרה: "גרנו ממש בשטח בית החולים, לפעמים היינו הולכים לבדוק תינוקות גם ב-12 בלילה. התחלנו בשני חדרים קטנים ואינקובטור יחיד (שעליו נוסף במהרה אינקובטור שני מתרומה מארה"ב), וכך בחדרים קטנים אלו הצילו חיים ויצרו מציאות חדשה".

לפי המרכז הרפואי, פרופ' מוגילנר וצוותו נתקלו בהתנגדות לרעיונות שנחשבו אז חדשניים. הוא נאבק על זכות ההורים להיות לצד התינוקות, הביא אמהות בכיסאות גלגלים למפגש עם תינוקותיהן, ויזם מחקרים שעודדו מעורבות אבות וקשר מיידי לאחר הלידה, המכונה fathering. האחיות האחראיות הראשונות, חנה שיין ועדנה נודל, הניחו את יסודות הטיפול הסיעודי במחלקה.

כ-15,000 תינוקות לאורך 50 שנה

במהלך 50 שנות פעילותה טיפלה הפגייה בכ-15,000 תינוקות והכשירה כאלף מתמחים ברפואת ילדים, לצד צוותי סיעוד ומקצועות בריאות רבים, שעל פי המרכז הרפואי הפכו למובילים בתחומם.

כיום פועל במחלקה צוות רב-מקצועי הכולל רופאות ורופאים, אחיות ואחים, אחות מומחית קלינית, רוקחים קליניים, עובדת סוציאלית, פיזיותרפיסטית, דיאטנית, מרפאות בעיסוק, קלינאיות תקשורת, פסיכולוגית, מטפלת במוסיקה, מתאמת מחקר, צוות מנהלתי ומשק ומתנדבים.

במרכז הרפואי הדגישו את תחושת השליחות, החמלה והמחויבות למטופלים ולמשפחותיהם, ואת השאיפה לתוצאה הנוירו-התפתחותית הטובה ביותר. עוד ציינו כי לצד התינוקות שניצלו, הצוות זוכר את אלה שלא הצליח להציל וממשיך ללוות את משפחותיהם בכבוד ובחמלה.

מנהלת הפגייה, ד"ר כלנית הרשקוביץ שפורן, פנתה בדבריה לזכרו של מייסד המחלקה: "אז אם הדברים הללו מגיעים אליך שם למעלה פרופ' מוגילנר, תדע שאנחנו ממשיכות וממשיכים את דרכך. שאנחנו ממשיכות להיות מהפכניות".

על התוכנית לשיפוץ הוסיפה: "אני רוצה לספר לך שאנחנו מתכוונות כעת בחגיגות ה-50 לצאת לשיפוץ משמעותי שיביא לכך שההורים יוכלו ממש ללון לצד האינקובטור. כי צדקת – הנוכחות והמעורבות ההורית היא החשובה ביותר, זה הכי נכון מוסרית אבל גם מדעית מבחינת איכות הטיפול".

אירוע היובל יתקיים ביום שני, 16.11.26, בשעה 17:00 במרכז הרפואי קפלן ברחובות, בהשתתפות ד"ר סלי מוגילנר.

להרשמה לאירוע







להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


נבחרת הבנים בכדורסל של קריית חינוך דה שליט ברחובות הבטיחה את מקומה באליפות בגליל

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק קריית חינוך דה שליט
צילום מתוך דף הפייסבוק קריית חינוך דה שליט

נבחרת הבנים בכדורסל של קריית חינוך דה שליט ברחובות הבטיחה את מקומה באליפות בגליל, כך פורסם בעמוד הפייסבוק של קריית החינוך.

בפרסום שיבחה קריית החינוך את השחקנים על הנחישות, ההשקעה ורוח הלחימה, והודתה לצוות החינוך הגופני על הובלת מסורת של מצוינות והישגים.

הערכה מיוחדת הובעה לירדן, רכזת החינוך הגופני ומנהלת קבוצת הבנים, על ההובלה, המסירות והאמונה בתלמידים.







להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


משרד הבריאות! הכניסה לים בכל החופים אסורה עד להודעה חדשה, מחשש זרימת מי ביוב לים בעקבות הגשמים העזים

מערכת האתר

בעקבות ירידת גשמים במישור החוף וחשש מזרימת מי נגר וניקוז לחופים, משרד הבריאות מזהיר את הציבור מפני רחצה בחופי הרחצה בים תיכון עד להודעה חדשה.

במשרד הבריאות מבקשים להזכיר כי הרחצה מותרת בחופים מוכרזים בלבד.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות באר יעקב להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


מיניונים, מפלצות ועפרונות צבעוניים על ארונות החשמל ברחובות: מתן דיל מבקש מהציבור הצעות למיקומים נוספים לצביעה

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק מתן דיל ראש העיר רחובות
צילום מתוך דף הפייסבוק מתן דיל ראש העיר רחובות

בשבועות האחרונים ארונות החשמל האפורים ברחבי רחובות הופכים ליצירות צבעוניות, ובהן מיניונים, מפלצות חביבות ועפרונות צבעוניים. הפרויקט מתקיים כחלק מהתוכנית העירונית לשיפור חזות העיר.

ראש העיר מתן דיל קרא בפוסט בעמוד הפייסבוק שלו לציין בתגובות היכן נמצאים ארונות חשמל או תקשורת שזקוקים לצבע, והוסיף כי ייעשה מאמץ להגיע גם אליהם.

לדברי דיל, ההשקעה בפרטים הקטנים נועדה לשמור על מרחב ציבורי נקי, מטופח, מתוחזק ונעים לעין. את הפרויקט מוביל האמן שלומי ישראל, שמשתף ביצירה גם ילדים ותושבים. דיל הודה לישראל על עבודתו.

בסיום הפוסט קרא דיל לשמור על היצירות כדי שניתן יהיה ליהנות מהן לאורך זמן.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


  • אלוף בפרטים הקטנים ודופק אותנו בדברים הגדולים
    07.11.26 18:45 תגובה
    • אלוף בפרטים הקטנים ודופק אותנו בדברים הגדולים
      07.11.26 18:45 תגובה
      • ממש עבודה יפה. תודה רבה לצייר המוכשר שמשקיע בכל ציור ימים שלמים של עבודה מושלמת
        07.11.26 18:56 תגובה