הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

בת 15 מרחובות הובהלה למיון הילדים בקפלן לאחר שדבק לריסים מלאכותיים נשפך לעינה ואטם אותה

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק המרכז הרפואי קפלן
צילום מתוך דף הפייסבוק המרכז הרפואי קפלן

רוני (שם בדוי), בת 15 מרחובות, הובהלה למיון הילדים במרכז הרפואי קפלן לאחר שדבק לריסים מלאכותיים, שאותו הזמינה באינטרנט, נשפך לתוך עינה. הדבק התייבש ואטם את העין לחלוטין.

האירוע התרחש כאשר הנערה התארגנה לבילוי עם חברות וניסתה להדביק בעצמה ריסים מלאכותיים. רגע לפני שהצמידה את הריס, נשפך הדבק שצורף למוצר ישירות לעינה. היא התקשרה לאמה ושלחה לה תמונה של העין. האם מיהרה לשוב לביתה והביאה את בתה למיון הילדים בקפלן.

לדברי המרכז הרפואי, המקרה הסתיים ללא פגיעה קבועה. עם זאת, בתקופה האחרונה הגיעו למיון הילדים בקפלן כמה נערות בעקבות תאונות דומות עם דבק ריסים שנרכש באינטרנט. בחלק מהמקרים נדבקו העפעפיים והריסים באופן שחייב את הרופאים לגזור את הריסים באמצעות ציוד עדין מיוחד, כדי לפתוח את העין ולהעניק טיפול.

ד״ר אפרת שפירא-לוי, רופאה במלר״ד הילדים, הסבירה: ״דבק ריסים מתקשה במהירות במגע עם לחות, ולכן כאשר הוא מגיע לעין הוא עלול להיצמד לקרנית, לריסים או לעפעפיים. הפגיעה יכולה להתבטא בצריבה, אודם ודמעת ואף בתגובה אלרגית עם נפיחות משמעותית, דלקת בלחמית או כווייה כימית ופגיעה בקרנית״.

חומרת הנזק תלויה בסוג החומר ובכמות שחדרה לעין. במקרים מסוימים עלולה להיגרם ירידה זמנית בראייה או פגיעה מתמשכת.

במקרה של חדירת דבק לעין ממליצה ד״ר שפירא-לוי ״לשטוף את העין בהרבה מים זורמים במשך 15 דקות לפחות, ולהגיע בהקדם למיון או לרופא עיניים״. עוד הדגישה: ״בשום אופן אין לשפשף את העין, לגרד את הדבק או לנסות להפריד בכוח עפעפיים שנדבקו. כמו כן, אסור בהחלט להשתמש בחומרים ממסים כמו אצטון או מסיר לק״.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


תחרות הסוכה היפה של רחובות לשנת תשפ״ז: את התמונות ניתן לשלוח עד יום ראשון, 27 בספטמבר

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק עיריית רחובות
צילום מתוך דף הפייסבוק עיריית רחובות

תחרות "הסוכה היפה של רחובות" לשנת תשפ״ז יצאה לדרך. המשתתפים בתחרות יוכלו לזכות בפרס משפחתי.

כדי להשתתף יש לצלם את הסוכה ולשלוח לעיריית רחובות את התמונות בהודעה פרטית, או לתייג אותה בסטורי, עד יום ראשון, 27 בספטמבר.

התמונות יועלו להצבעה בסטורי בחשבון האינסטגרם הרשמי של העירייה, והעוקבים יקבעו איזו סוכה תזכה במקום הראשון.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


רשת המזון "סיטי מרקט" הידועה כרשת הפתוחה בסניפים רבים בשבת מוכרת 11 סניפים לרשת החרדית החדשה "100 ומעבר" ובהם הסניפים ברחובות, גדרה, באר יעקב ותל אביב ותפתח סניפים חדשים בתל אביב, בראשון לציון, בחולון, בבאר יעקב ובפתח תקווה,

מערכת האתר

רשת הסופרים "סיטי מרקט" אשר חלק ניכר מסניפיה ברחבי הארץ פתוחים בשבת (אך לא כולם) החליטה על מכירת 11 סניפים לרשת המזון החרדית החדשה "100 ומעבר" בסכום של כ - 35 מיליון ש"ח


במקביל, הודיעה רשת "סיטי מרקט" על פתיחת 6 סניפים חדשים בתל אביב, בראשון לציון, בנתיבות, בחולון, בבאר יעקב ובפתח תקווה בהשקעה של כ - 20 מיליון.

לאחר כל המהלכים רשת סיטי מרקט תמנה 70 סניפים



להצטרפות לוואטסאפ חדשות באר יעקב להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


  • ברוך השם יש יותר ויותר התקרבות לתורה. בעזרת השם כולם יסגרו בשבת
    22.09.26 18:48 תגובה
    • בטח ישאירו את הכל פתוח בשבת, כי מרוויחים הרבה כסף... חחח אמונה לחוד עוסקים לחוד
      22.09.26 18:54 תגובה

      שוק 4 המינים ברחובות במחיר מסובסד החל מ - 60 ש"ח לסט! מתקיים בבית שפירא ברחוב הרצל 148 ברחובות

      מערכת האתר

      לקראת חג הסוכות תתקיים בבית שפירא ברחובות מכירת ארבעת המינים במחיר מסובסד. המכירה, הנערכת זו השנה החמישית ביוזמת חבר מועצת העיר ומחזיק תיק מורשת ישראל אמיתי כהן, תציע סטים מהודרים במחיר של החל מ-60 שקלים לסט.

      המכירה תתקיים בבית שפירא, ברחוב הרצל 148 ברחובות, ממוצאי יום הכיפורים ועד ערב חג הסוכות, במועדים הבאים:

      • מוצאי יום הכיפורים, יום שני, י' בתשרי, 21.9.26, בשעות 21:00–23:00.
      • יום שלישי, י"א בתשרי, 22.9.26, בשעות 9:00–21:00.
      • יום רביעי, י"ב בתשרי, 23.9.26, בשעות 9:00–23:00.
      • יום חמישי, י"ג בתשרי, 24.9.26, בשעות 9:00–23:00.
      • ערב חג הסוכות, יום שישי, י"ד בתשרי, 25.9.26, בשעות 9:00–14:00.

      מטרת היוזמה, לפי הפרסום, היא להנגיש את מצוות ארבעת המינים ולאפשר לתושבים לרכוש סט מהודר במחיר נגיש.

      אמיתי כהן מסר: "מרגש לראות יוזמה שהתחלנו לפני מספר שנים הופכת למסורת שמחכים לה מדי שנה. חשוב לנו שהחיבור למורשת ישראל וקיום מצוות החג יהיו נגישים לכל תושב ותושבת. גם השנה אנחנו שמחים לאפשר לתושבי רחובות לרכוש ארבעת המינים מהודרים במחיר מסובסד ולהיכנס לחג הסוכות בשמחה ובהידור. אני מזמין את תושבי העיר להגיע ומאחל לכולם חג סוכות שמח".



      להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


      באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה