הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

פרק 12 של הפודקאסט המדעי לילדים "בדוק" עוסק בחייזרים, בוויאג'ר 1 ובחיפוש אחר חיים ביקום

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק דוידסון און-ליין
צילום מתוך דף הפייסבוק דוידסון און-ליין

העונה החדשה של הפודקאסט המדעי לילדים "בדוק" ממשיכה במסע בחלל עם פרק 12, "חייזרים", העוסק בשאלה מהו חייזר וכיצד מדענים מחפשים סימנים לחיים אחרים ביקום.

בפרק יוצאים תמר, חללית עצבנית שחייבת לשיר וצב ביישן שאוהב חלל למסע בעקבות גשושית שאבדה בדרכה הביתה. תמר חולמת על כוכב סגול ועל חייזרית בשם ג'וג'ו, והחבורה פוגשת את הגשושית וויאג'ר 1 ואת תקליט הזהב שנשלח עמה.

הפרק עוסק גם ב"אזורים ראויים למגורים" ובדרכים שבהן מחפשים חיים אחרים ביקום.

להאזנה לפרק



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


עיריית רחובות חילקה ערכות של צלחות רב-פעמיות לכל גני הילדים בעיר לעידוד הרגלי אכילה בריאים ולהפחתת השימוש בכלים חד-פעמיים

מערכת האתר

יוזמה חדשה של היחידה לסביבה וקיימות בעיריית רחובות מחברת בין תזונה בריאה, חוויית אכילה נעימה ושמירה על הסביבה. במסגרת המהלך חולקו לכל גני הילדים בעיר ערכות אוכל צבעוניות ורב-פעמיות, במטרה לעודד את הילדות והילדים לגוון את ארוחת הבוקר, להתנסות במזונות שונים ולרכוש הרגלים בריאים, תוך הפחתת השימוש בכלים חד-פעמיים.

היחידה לסביבה וקיימות בעיריית רחובות, בשיתוף מינהל החינוך והיחידה לקידום בריאות, יצאה ביוזמה שנועדה להפוך את ארוחת הבוקר בגני הילדים לנעימה, צבעונית ומזמינה יותר, ובמקביל לקדם הרגלים בריאים והתנהלות סביבתית אחראית.

עיצוב הצלחות נועד לעודד את הילדים לקחת חלק פעיל בארוחה, להרכיב לעצמם צלחת מגוונת ולהיחשף למזונות, לטעמים ולמרקמים שונים. לצד עידוד הרגלי אכילה נכונים, השימוש בצלחות רב-פעמיות יאפשר להפחית את כמות הכלים החד-פעמיים בגנים ולהפוך את השמירה על הסביבה לחלק מההתנהלות היומיומית של הילדות והילדים.

בעירייה קוראים להורים לאמץ את הגישה גם בבית, להקדיש זמן לארוחה משותפת, לעודד את הילדים להתנסות במגוון מזונות ולחזק את הרגלי התזונה הבריאה גם בשעות אחר הצהריים והערב.

ראש העיר, מתן דיל: "אנו רואים בחינוך לבריאות ולקיימות ערך מרכזי ומעודדים אותו כבר מגיל צעיר. המהלך החדש משלב הרגלי אכילה נכונים, סקרנות ואחריות לסביבה כחלק טבעי משגרת היום בגן. זהו מהלך נוסף שמבטא את החשיבה שלנו על יצירת חוויית ילדות איכותית, מעשירה ומותאמת לצורכי הילדות והילדים".

סגן ראש העיר ומחזיק תיק חזות העיר ואיכות הסביבה, זהר בלום: "היוזמה המבורכת של היחידה לסביבה וקיימות מוכיחה שוב שהחיבור בין קידום בריאות לשמירה על הסביבה הוא שילוב מנצח. צמצום הכלים החד-פעמיים בגנים הוא צעד חשוב במאבק העירוני למען הסביבה, והוא מתחיל בחינוך הדור הצעיר".

ראש מינהל החינוך, מיטל רוקח: "ארוחת הבוקר בגן היא לא רק זמן אכילה, אלא הזדמנות פדגוגית ללמידה, לשיח ולפיתוח עצמאות. הצלחות החדשות הופכות את הזמן הזה לחוויה מעשירה ומקרבת".

מנהלת היחידה לסביבה וקיימות, נופר טולדו: "המטרה שלנו היא להפוך את הקיימות לחלק טבעי, חווייתי ויומיומי מחיי הילדים. הצלחות הרב-פעמיות מראות לילדים שדרך צעדים קטנים, צבעוניים ומהנים סביב השולחן, כולנו יכולים לשמור על הסביבה ולסגל הרגלים בריאים כבר מגיל צעיר".




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


  • האם גם חולקו מדיחים לכול גם וגם או סייעת שתשתוף 30-40 צלחות וסכומים? כואב לי הלב והגב רק לחשוב על זה. אני בן אדם שממחזר, אבל אי אפשר על גב של אחרים
    16.09.26 00:37 תגובה
    • מדוייקת!! שאלתי את עצמי את אותה השאלה! חיסכון בחד"פ אבל מה עם הכוחות של עובדות הגן?
      16.09.26 01:04 תגובה

    מהלילה 15 בספטמבר בחצות: איסור על הדלקת אש בשטחים פתוחים עד 30 בספטמבר

    מערכת האתר
    צילום מתוך דף הפייסבוק המשרד להגנת הסביבה
    צילום מתוך דף הפייסבוק המשרד להגנת הסביבה

    נציב כבאות והצלה לישראל הוציא צו האוסר על הדלקת אש בשטחים פתוחים בכל רחבי הארץ, בשל תנאים קיצוניים המעלים את הסבירות להתרחשות דליקות.

    לפי הפרסום, הצו ייכנס לתוקף ביום שלישי, 15 בספטמבר 2026, בשעה 23:59, ויישאר בתוקף עד 30 בספטמבר 2026 בשעה 23:59.

    הצו חל על כל שטח ישראל, למעט השטח שמדרום לכבישים 25 ו-34, מכביש יד מרדכי, דרך נחל עוז ועד צומת הערבה.

    הציבור מתבקש לגלות ערנות ולדווח לכבאות והצלה על כל אירוע של עשן או אש, בטלפון 102.



    להצטרפות לוואטסאפ חדשות באר יעקב להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


    באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


    מתן דיל ביקר את יחזקאל הרמלך, ראש העיר החמישי של רחובות, לרגל יום הולדתו ה-94

    מערכת האתר
    צילום מתוך דף הפייסבוק מתן דיל ראש העיר רחובות
    צילום מתוך דף הפייסבוק מתן דיל ראש העיר רחובות

    ראש עיריית רחובות, מתן דיל, ביקר ביום שני, 14 בספטמבר, את יחזקאל הרמלך, ראש העיר החמישי של רחובות, לרגל יום הולדתו ה-94.

    לדברי דיל, במהלך המפגש שוחחו השניים על רחובות בעבר ובהווה, על השינויים שחלו לאורך השנים ועל האחריות הכרוכה בניהול העיר.

    הרמלך, שהקדיש שנים רבות לעשייה ציבורית ברחובות ומחוצה לה, סיפר בין היתר על הקדנציה הראשונה שלו כראש העיר, על הקשיים, ההחלטות והשינויים שנדרש לבצע בעיר ובעירייה. הוא אף התייחס לדברים שעליהם דיבר דיל בדוח השנה שפורסם בערב החג.

    דיל הודה להרמלך על השיחה, הכנות והעצות, וכן על שנות פעילותו למען רחובות ומדינת ישראל, ואיחל לו בריאות טובה, נחת, סקרנות ועניין.



    להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


    באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה