יום העובד הסוציאלי במרכז הרפואי קפלן: "לוודא שאף אחד לא נשאר להתמודד לבד"

מטופל שנחבל בדרך למרחב מוגן, יולדת טרייה המחזיקה תינוק בן יומו ונפרדת מבעלה שנקרא לשירות מילואים, או מטופל באשפוז ממושך הדואג לילדיו שנשארו בבית – אלו הם רק חלק מהמקרים עמם מתמודד צוות העובדות הסוציאליות של המרכז הרפואי קפלן.
לרגל יום העובד הסוציאלי, במרכז הרפואי מציינים את תרומתן הרבה של העובדות והעובדים הסוציאליים. במסגרת תפקידן, הן עוברות בין מחלקות בית החולים, חדרי הלידה, חדרי האשפוז והמרפאות השונות. הן מנהלות שיחות תמיכה עם משפחות, מתאמות פתרונות שחרור מורכבים לקהילה, ולעיתים אף משמשות כאוזן קשבת עבור הצוותים הרפואיים עצמם העובדים תחת עומס. עבודתן מחברת בין מערכת הרפואה לבין הקהילה והמשפחה, תוך התמקדות באדם שמאחורי התיק הרפואי.
"במיוחד בתקופות של חוסר ודאות ובצל המלחמה", מציינת לאה בראל, מנהלת השירות לעבודה סוציאלית במרכז הרפואי קפלן, "אנחנו פוגשות אנשים ברגעים שבהם החיים מתערבבים בין בריאות, משפחה, דאגה וחשש מהמצב הבטחוני. התפקיד שלנו הוא להיות שם עבור המטופלים והמשפחות, לעזור לעשות סדר בתוך המורכבות ולוודא שאף אחד לא נשאר להתמודד עם זה לבד".
המרכז הרפואי הביע את הערכתו העמוקה לצוות, על הפגנת מקצועיות, רגישות ויכולת להעניק ליווי אנושי, יד תומכת ואוזן קשבת בכל קושי המסדרונות בית החולים.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
יוזמת "מחצלות בלילות" ברחובות: פעילות לילית חינמית לבני נוער בפארקים ובשכונות העיר

מחלקת הנוער העירונית "עירונוער" ברחובות, יחד עם ארגוני ותנועות הנוער בעיר, יוצאים ביוזמה חדשה תחת השם "מחצלות בלילות". מדובר בפעילות לילית המיועדת לבני ובנות הנוער בעיר, במטרה לספק להם מרחב בטוח ונעים להיפגש, לדבר ולהתאוורר יחד בתקופה זו.
במסגרת הפעילות, מדריכי ומדריכות הנוער מקימים פינות ישיבה ופורסים מחצלות ברחבי הפארקים והשכונות בעיר. במתחמים השונים יוצעו למשתתפים משחקים, מוזיקה, שתייה חמה וכיבוד קל. הפעילות נועדה לאפשר לבני הנוער תעסוקה לילית חברתית באווירה רגועה ותומכת.
בעיריית רחובות מדגישים כי הפעילות מתקיימת אך ורק בסמוך למרחבים מוגנים והיא כפופה להנחיות פיקוד העורף. ההשתתפות במיזם הינה ללא עלות ואינה דורשת הרשמה מראש – בני הנוער מוזמנים להגיע באופן חופשי למתחמים.
לפירוט המלא של המיקומים והתאריכים בהם תתקיים הפעילות ברחבי העיר, ניתן ללחוץ כאן.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
רשת חוויות ברחובות מרחיבה את פעילויותיה לימי המלחמה עבור הגיל השלישי תחת הנחיות פיקוד העורף

רשת חוויות ברחובות ממשיכה להוות עוגן של חוסן ושגרה עבור אוכלוסיית הגיל השלישי בעיר גם בימי המלחמה. הרשת מרחיבה את פעילויותיה ומציעה מגוון רחב של חוגי ספורט, מועדונים חברתיים וסדנאות העשרה בפריסה עירונית.
בזמן שהעיר רחובות מתנהלת תחת הנחיות פיקוד העורף, מובילה רשת חוויות מערך פעילויות מקיף המיועד להעניק למבוגרי העיר הפוגה, עניין וחיבור חברתי במרחבים מוגנים ובטוחים. הפעילויות מתקיימות בעשרות מוקדים, החל מהמרכזים הקהילתיים ועד לספריות העירוניות, תוך הקפדה על נהלי הביטחון המאפשרים שמירה על רצף תפקודי.
במרכזי הרשת מוצע מגוון רחב של אפשרויות, בהן חוג "פיזיומינד" - התעמלות ייעודית לגיל השלישי, שיעורי יוגה על כיסא, פילאטיס וקבוצות NLP להתפתחות אישית. כמו כן, מתקיימים שיעורי התעמלות בוקר יומית, מפגשים במועדונים חברתיים המציעים ארוחות בוקר, הרצאות וסדנאות, מעגלי נשים בבוקר ובערב ומועדוני גיל זהב. בנוסף פועל מועדון "מופת" לגיל הזהב הכולל חוגי נשים מגוונים, סדנאות כתיבה מבית "הליקון", קבוצת אוהבי שייקספיר, דיונים בשירה רוסית מתורגמת, קבלת שבת מוזיקלית במסגרת "שישי שירה", מועדון קוראים חודשי המאפשר שיתוף בטקסטים אישיים, מרכז ללימודי ערבית ומזרח תיכון ועוד.
יו"ר רשת חוויות, עו"ד קארין ברגינסקי, מסרה: "היכולת שלנו להפעיל תוכנית גם בימי מלחמה היא הבעת אמון וחיזוק החוסן של תושבינו הוותיקים. הפעילות מספקת מרחב בטוח ומעשיר, שבו יוכלו להתחזק גופנית ומנטאלית. כל מפגש כזה הוא ניצחון קטן של השגרה".
מנכ"ל רשת חוויות, גולן ביטון, הוסיף: "רשת חוויות היא הבית של כלל הקהילות בעיר, ובמיוחד של דור המייסדים. התאמנו את כלל הפעילויות להנחיות פיקוד העורף, כדי שלא נשאיר אף מבוגר לבד. המספרים מראים שהביקוש רק עולה - המבוגרים שלנו מבקשים לצאת, להתנדב וללמוד, ואנחנו כאן כדי לאפשר זאת בביטחון מלא".



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
סרטונים ותמונות מהמטח האחרון! זירות רבות במרכז הארץ של נפילות רסיסים. תנועת הרכבות בין תל אביב לראשון לציון הופסקה בעקבות נפילת רסיס. אין דיווח על נפגעים

בזמן הנפילה תחנת רכבת חולון הייתה סגורה ללא קהל
רכבת ישראל מעדכנת כי בשל חשש לנפילת רסיסים בתחנת צומת חולון, נסגרה התחנה זמנית לשירות נוסעים.
בעקבות התקרית, הופסקה זמנית תנועת הרכבות בקו שבין תחנות תל אביב-יפו לראשון לציון משה דיין. מדוברות רכבת ישראל נמסר כי אין דיווחים על נפגעים באירוע, וכי שאר קווי הרכבת ברחבי הארץ פעילים כסדרם.
הזירות המרכזיות הנבדקות, תחנת רכבת, גזרת אור יהודה וחולוןדוברות כבאות והצלה לישראל | מחוז דן
נפילות רסיסים בגזרת מחוז דן
לוחמי האש של מחוז דן פועלים בכמה זירות נפילה בחולון ואור יהודה.
נזק רסיסים והדף בחניון אוטובוסים, תחנת רכבת , פארק מחזור, בור בכביש ונזק למבנה מגורים באזור חולון.
לא ידוע על נפגעים בזירות השונות.
סרטון:
סרטון:
סרטון:
סרטון:
סרטון:
סרטון:
סרטון:
סרטון:
סרטון:
סרטון:
סרטון:




להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.