הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

תושב רחובות ומנהל בית הספר "דרכא רות" בגדרה הציל חיים בתאונת דרכים ופגש בזירה את תלמידותיו, מתנדבות מד"א

חנה קקיאשוילי
צילום:אלבום פרטי
צילום:אלבום פרטי

מנהל בי"ס מגדרה הציל חיים – מתנדבות מד"א שהגיעו לזירה - תלמידות שלו

לא כך חשב משה מור, תושב רחובות ומנהל בית הספר "דרכא רות" בגדרה, שיסתיים החופש הגדול עבורו. בסוף השבוע האחרון, בעודו נוסע מביתו לחדר הכושר בו הוא מתאמן – נקלע לזירת תאונת דרכים קשה: "הייתי רגע מלפני הפניה הסופית לחניית חדר הכושר, ופתאום, רכב זר נכנס במהירות גדולה ברכב שעמד לידי, בו נהג תושב ותיק, בעשור השמיני לחייו".

מור, איש צבא לשעבר, לא חשב פעמיים וניגש לתת טיפול ראשוני מציל חיים. בעודו מכין את הפצוע לפינוי רפואי התקשר למוקד מד"א והזעיק ניידת טיפול נמרץ. "בהתחלה הגיע כונן של איחוד הצלה אשר לא כל כך הצליח לקבע את צווארו של המבוגר אשר נפצע. השירות הצבאי שלי כמג"ד הנדסה וסגן מפקד חטיבה בג'נין הפגיש אותי עם מקרים דומים בעבר, והכין אותי למקרים מסוג אלה. היה לי ברור שלא אשלים את האימון אליו הגעתי – אולם מספיק הזענו מפעילות הצלת החיים, שנערכה כ-20 דקות".

בסופו של דבר הגיעה ניידת טיפול נמרץ של מגן דוד אדום, וכמו בסרטים, מהניידת יצאו לא אחרות מאשר שתי תלמידותיו של משה מבית הספר 'דרכא' רות: שירה קיסרי וקסניה שפלב מגדרה, העולות לכיתה יא' ולומדות במגמת ביורפואה הייחודית לבית הספר. "בבית הספר שלנו פועלת כיתת מופת למצטיינים בה לומדים תלמידות ותלמידים לימודי קדם – רפואה. את המגמה מלמד אח מקצועי מבית החולים אסף הרופא ובמהלך השנה התלמידים מבקרים במגוון מוסדות רפואיים: מחיל הרפואה ועד מעבדות מחקר בבתי החולים הגדולים בארץ. היה מרגש לראות את התלמידות מממשות הלכה למעשה את החומר אותו הן לומדות בבית הספר – בשטח, כדי להציל חיים".

משה מסכם – "אמנם שנת הלימודים עוד לא החלה, אולם כאיש חינוך אני מרגיש שהעברתי מסר לתלמידות שלי. למרות המפגש המרגש היה לנו חשוב לוודא כי הפצוע מגיע לבית החולים להמשך טיפול ובהמשך נגיע לבקר אותו לראות שהוא מחלים. אאחל לכלל תלמידי גדרה שנת לימודים פורייה ושקטה".

סהר פינטו, ראש המועצה המקומית גדרה, בירך את משה: "דרכא רות עברה בשנה האחרונה מהפכה של ממש: בתשתיות בית הספר, באיכות הצוות החינוכי ובתכנית הלימודים. משה מוביל את בית הספר לגבהים חדשים – וזאת בזכות לתחושת השליחות ולערכים אותם הוא מקנה לתלמידים. אני מברך את משה על פעילות אנושית, מצילת חיים אשר העבירה גם מסר חינוכי לתלמידים – לא נוטשים פצועים בשטח, מעניקים סיוע למי שצריך עזרה. זה מה שאנחנו נרצה להעביר לדור העתיד של הגדרתים. שתהיה שנת לימודים טובה".



צילומים:אלבום פרטי


להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה