הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

ראשי הערים רחובות ויבנה ונציגי עיריית נס ציונה סיירו באתר הטמנת הפסולת ״חרובית״ כחלק מהיערכות למשבר הפסולת ארצי לצד קידום פתרונות ארוכי טווח בתחום המיון, המיחזור והפקת האנרגיה מפסולת.

מערכת האתר

משבר הפסולת של ישראל מחייב היערכות מוקדמת. כיום, כ-80% מהפסולת בישראל מוטמנת בקרקע, נתון הגבוה פי שניים מהממוצע במדינות ה-OECD. דו"ח של מבקר המדינה התריע כי בקצב הנוכחי, אתרי ההטמנה עלולים להגיע לקצה יכולתם עד סוף שנת 2026.


על רקע מציאות זו, מקודם בחודשים האחרונים מהלך אזורי רחב בהובלת עיריית רחובות להתמודדות עם משבר הפסולת. המהלך נועד לשלב בין פתרונות מיידיים להבטחת רציפות השירות לתושבים, לצד קידום פתרונות ארוכי טווח בתחומי המיון, המיחזור והפקת האנרגיה מפסולת.


במסגרת מהלך זה, נערך לאחרונה סיור מקצועי באתר הטמנת הפסולת "חרובית". בסיור לקחו חלק ראש עיריית רחובות מתן דיל, סגנו זהר בלום (המכהן גם כיו"ר איגוד ערים לאיכות הסביבה דרום יהודה), ראש עיריית יבנה רועי גבאי, נציגי הנהלת עיריית נס ציונה ומנכ"ל איגוד ערים לאיכות הסביבה דרום יהודה, אביתר הראל. מטרת הסיור הייתה לדון בפתרונות אופרטיביים שיאפשרו את המשך השירות לטווח הקרוב ולהיערך לשינויים הצפויים בתחום הטיפול בפסולת.


במקביל למהלכים המשותפים, עיריית רחובות פועלת לקידום חזון ארוך טווח הכולל הקמת אקו-פארק חדשני לטיפול בפסולת ולהפקת אנרגיה. הפרויקט שואף להפוך את הפסולת למשאב סביבתי וכלכלי, ולחזק את מעמדה של רחובות בתחומי הקיימות.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


  • אם השכילו העיריות להבין את בעיית הפסולת, אז בחייאת בלי מעאכרים בתהליך. יש היום פתרונות סופר יצירתיים לאיוד הפסולת ויצירת אנרגיה, תהליך ברמה גבוה שיכול להציב את ישראל בראש הטכנולוגיה לטיפול בפסולת מוניציפלית. אם רוצים קארי הערים לשמוע על התהליכים האמיתיים לטיפול נכון בפסולת שישאירו הודעה.
    11.07.26 10:33 תגובה
    • אשמח לשמוע פתרונות בנוגע לטיפול בפסולת.
      11.07.26 11:19 תגובה
    • ברצוני להציע תהליך חסכוני להפיכת פסולת לאנרגיה מבוסס פטנט כולל יחידה לאחסון אנרגיה ללא מצברים. ברוך דגן 054-4279578
      11.07.26 17:14 תגובה
      • ברצוני להציע תהליך חסכוני להפיכת פסולת לאנרגיה מבוסס פטנט כולל יחידה לאחסון אנרגיה ללא מצברים. ברוך דגן 054-4279578
        11.07.26 17:14 תגובה