הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

לידיעת ההורים למסגרות החינוך המיוחד! נציגי הרשויות המקומיות יפסיקו לנהל את ועדות ההשמה לחינוך מיוחד שיעברו לניהול נציגי משרד החינוך

השינוי מבוצע בעקבות תיקון לחוק החינוך המיוחד שנכנס לתוקף מחודש ינואר 2019 . השינויים יתקיימו בהדרגה בהתחלה בצפון והוועדות שיתכנסו בתחילת השנה הבאה השינוי יבוצע בכל הארץ

חנה קקיאשוילי
תמונת ארכיון מפאנל ועדות השמה להורים
תמונת ארכיון מפאנל ועדות השמה להורים


החל משנת הלימודים הקרובה יחולו שינויים בנושא ועדות ההשמה של החינוך המיוחד. השינויים חלים בעקבות כניסתו לתוקף של התיקון לחוק החינוך המיוחד בינואר 2019. השינויים יתקיימו בהדרגה בהתחלה בצפון והוועדות שיתכנסו בתחילת השנה הבאה השינוי יבוצע בכל הארץ.

על פי נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות עיקר השינוי הוא בועדות ההשמה שעד היום נוהלו על נציגי הרשות המקומית וכעת יקראו ועדות זכאות ואיפיון וינוהלו על ידי נציגי משרד החינוך.

כמו כן יקבעו בוועדות החדשות :

עצם הזכאות לשירותי חינוך מיוחד.

רמת התפקוד בה נמצא הילד

על פי רמת התפקוד של הילד תיקבע האם תהיה אפשרות הבחירה של ההורים במסגרות בלימוד: משולבות, חינוך רגיל ועוד- למשל במוגבלויות מסויימות ילדים שייקבעו להם רמת תפקוד גבוהה לא יוכלו לבחור במסגרות חינוך מיוחד (בית ספר או כיתה קטנה). תלמידים אלו יופנו אך ורק לשילוב בכיתות רגילות.

בנוסף נתינת הזכאות לחינוך המיוחד של הועדות השילוב הבית סיפריות (שיקראו מעתה ועדה רב מקצועית) תהיה למוגבלויות מסוימות בלבד וברמות תפקוד מסוימות.

לפרטים נוספים לחצו כאן




להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה