הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

אושרה למתן תוקף תוכנית אבא הלל–רש״י ברמת גן: שני מגדלים בני 48 קומות, 522 יחידות דיור וקרן תחזוקה בהיקף 21 מיליון שקל

מערכת האתר
צילום: הדמיה- יחצ-
צילום: הדמיה- יחצ-

התוכנית לפרויקט ההתחדשות העירונית במתחם הרחובות אבא הלל, רש"י וארניה ברמת גן אושרה למתן תוקף. הפרויקט מקודם ביוזמת קבוצת אב-גד החזקות ואפריקה התחדשות עירונית מבית אפריקה ישראל מגורים.

התוכנית משתרעת על שטח של כ־9.6 דונם וכוללת הריסה של 14 מבני מגורים ישנים, שבהם 161 יחידות דיור קיימות. במקומם יוקמו שני מגדלי מגורים בני 48 קומות ובהם 522 יחידות דיור.

נוסף על כך, ניתן יהיה לממש 20 יחידות דיור נוספות בכפוף להקמת קרן תחזוקה למבנים בהיקף של 21 מיליון שקל. הקרן תשמש לתחזוקת מנע ולכיסוי הוצאות בלאי ושבר גם שנים רבות לאחר אכלוס המגדלים.

לצד המגורים תוקם חזית מסחרית פעילה בשטח של כ־1,500 מ"ר לאורך דרך אבא הלל, וכן יוקמו שטחי ציבור וחניון תת־קרקעי. מתוך כלל יחידות הדיור, 56 יהיו מיקרו־דירות ו־116 יהיו דירות קטנות. הפרויקט ממוקם על אחד הצירים המרכזיים במערב רמת גן, בסמוך לפארק הירקון ולמערכות תחבורה מרכזיות.

בהתאם להערכות הראשוניות של החברות, היקף ההכנסות הצפוי מהפרויקט כולו מוערך בכ־1.204 מיליארד שקל, לא כולל מע"מ, והיקף ההוצאות הצפוי מוערך בכ־959 מיליון שקל, לא כולל מע"מ.

קרן תחזוקה ארוכת טווח

על פי הודעת החברות, התוכנית כוללת מהלך ראשון מסוגו בגוש דן להקמת קרן תחזוקה ארוכת טווח למגדלים. הקרן נועדה לספק מקור כספי לתחזוקת המבנים והמערכות לאחר האכלוס.

בהתאם לתוכנית שאושרה, מימוש 20 יחידות הדיור הנוספות מותנה בהקמת הקרן בהיקף של 21 מיליון שקל. המנגנון הוצע בידי החברות היזמיות ואומץ במסגרת התוכנית בתמיכת צוות התכנון של עיריית רמת גן. לפי החברות, הוא נועד לסייע בשמירה על איכות המבנים, רמת התחזוקה וערך הנכסים לאורך זמן, ולהפחית את הנטל הכלכלי הכרוך בתחזוקת המערכות במגדלים רבי־קומות.

עו"ד ראם רצון, מנכ"ל קבוצת אב-גד, מסר: "התחדשות עירונית אמיתית אינה מסתיימת ביום קבלת המפתח. האחריות שלנו כיזמים היא להסתכל קדימה ולוודא שהבניינים שאנו בונים יישארו איכותיים, מתוחזקים ובעלי ערך גם שנים רבות לאחר האכלוס. אנו גאים שהיוזמה להקמת קרן התחזוקה במתחם אבא הלל קיבלה הכרה במסגרת החלטת הוועדה המחוזית והיא תהפוך למודל חדשני שניתן ליישם בפרויקטים נוספים של התחדשות עירונית בעיר רמת גן ובכלל".

רונית אשד-לוי, מנכ"לית אפריקה מגורים בע"מ, מסרה: "אנו גאים להוביל את פרויקט אבא הלל אשר ישנה את פני העיר, ועוד יותר גאים בכך שבפרויקט זה הומחשה בתפיסה שמכתיבה את דרכנו - יצירת ערך וודאות לדיירים לאורך זמן. התחדשות עירונית אינה מסתיימת עם השלמת הבנייה ומסירת הדירות, אלא מחייבת חשיבה ארוכת טווח על איכות החיים של הדיירים ועל האופן שבו המבנים והמרחב המשותף יתפקדו גם שנים רבות לאחר האכלוס. מנגנון קרן התחזוקה שנכלל בתכנית מבטא תפיסה של אחריות ארוכת טווח, המחברת בין תכנון איכותי, תחזוקה ראויה ושמירה על ערך סביבת המגורים לאורך זמן. מתן התוקף לתכנית הוא אבן דרך משמעותית בקידום אחד מפרויקטי ההתחדשות העירונית הגדולים ברמת גן. מעבר לתוספת משמעותית של יחידות דיור, הפרויקט צפוי ליצור מרחב עירוני שלם המשלב מגורים, מסחר, מבנה ציבור ושטחים פתוחים, ולתרום להתחדשותו של אחד מצירי הפיתוח המרכזיים בעיר. אנו מודים לדיירים, ולצוות המדהים בוועדה המחוזית ובעיריית רמת גן שאפשרו להביא את התכנית לתוקף".

האדריכלית הראשית מטעם אב-גד היא אדריכלית לילך פז, וסמנכ"לית התכנון באפריקה ישראל מגורים היא אדריכלית עדי לוסקי. אדריכל הפרויקט הוא אלדד לב ממשרד זית לב אדריכלים. השמאים מטעם היזם הם עדי נבון וכרמית גואטה ממשרד סהר נבון. משרד עורכי הדין וקסלר ברגמן מייצג את היזם, ועו"ד עידן מנצ'ל ממשרד גולדפרב מייצג את הדיירים.


צילום שי שחר
קרדיט תמונה: צילום שי שחר

להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


שני בני רמת גן בין 41 בוגרי המחזור הראשון של תוכנית "ארז" בצה״ל הכולל מסלול קומנדו, לימודי תואר ראשון באוניברסיטת תל אביב, הכשרות מקצועיות, פיתוח מנהיגות ופיקוד ופעילות מבצעית בגזרות הלחימה השונות

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק עיריית רמת גן
צילום מתוך דף הפייסבוק עיריית רמת גן

שני בני רמת גן נמנים עם 41 בוגרי המחזור הראשון של תוכנית "ארז" בצה״ל, שהסתיימה לראשונה בתולדות הצבא. לפי עיריית רמת גן, מדובר במסלול ההכשרה הקרבית הארוך ביותר בצה״ל.

בעירייה ציינו כי המחזור הראשון גויס כחודש לאחר 7 באוקטובר ועבר במשך יותר משלוש שנים מסלול שכלל הכשרת קומנדו, לימודי תואר ראשון באוניברסיטת תל אביב, הכשרות מקצועיות, פיתוח מנהיגות ופיקוד ופעילות מבצעית בגזרות הלחימה השונות.

על פי הפרסום, התוכנית נועדה להצמיח דור חדש של מפקדי יבשה, שיובילו את הלוחמים בשטח ויהפכו את לקחי 7 באוקטובר לעשייה, לפיקוד ולמנהיגות.

שני בני העיר שסיימו את המסלול ב-9 באוגוסט הם סמ״ר ל׳, בן 22, שימשיך את דרכו כמפקד בחטיבת הצנחנים; וצוער א׳, בן 22, שימשיך את דרכו כמפקד בחיל התותחנים.

עיריית רמת גן בירכה את השניים ואיחלה להם הצלחה בהמשך הדרך ושירות משמעותי ובטוח.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


סוניק וחבריו יגיעו לקניון עזריאלי אילון ב-12 באוגוסט: מופע מוזיקלי לכל המשפחה בכניסה חופשית

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק קניון עזריאלי אילון
צילום מתוך דף הפייסבוק קניון עזריאלי אילון

מופע מוזיקלי של סוניק וחבריו יתקיים ביום רביעי, 12 באוגוסט 2026, בשעה 17:30, בקניון עזריאלי אילון ברמת גן.

המופע, המיועד לכל המשפחה, ייערך בכיכר המרכזית שבקומת הכניסה. הכניסה חופשית.

לפרטים נוספים: לחצו כאן.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


ראש הממשלה בנימין נתניהו בבשורה גדולה ללוחמי המילואים! 75% אחוז מהדירות בהגרלת "מחיר מטרה" יוקצו למשרתי המילואים מדובר ב - 16,000 דירות ו - 4000 מגרשים

מערכת האתר
צילומים: מעיין טואף
צילומים: מעיין טואף

בשורה למשרתי המילואים: כ-20 אלף הזדמנויות לרכישת דירה או קרקע בתנאים מועדפים בשנתיים הקרובות.

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הבינוי והשיכון חיים כץ ושר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ קיימו היום הצהרה משותפת, שבמסגרתה הציגו את התוכנית "ממילואים למפתח" להרחבה משמעותית של הטבות הדיור למשרתי המילואים. התוכנית נועדה להעניק מענה רחב לאלפי משרתים ולאפשר להם לרכוש דירה או קרקע בתנאים מועדפים ובהנחות משמעותיות.

התוכנית גובשה על רקע הביקוש הגבוה בקרב משרתי המילואים: בהגרלה האחרונה של "דירה בהנחה" נרשמו 25,354 משרתי מילואים, מהם זכו 4,734.

במסגרת התוכנית יתווספו בשנים 2026–2027 כ-20 אלף פתרונות דיור למשרתי המילואים ברחבי הארץ, ובהם כ-16 אלף דירות במחיר מטרה וכ-4,000 מגרשים לבנייה צמודת קרקע.

במסגרת הגרלות מחיר מטרה תורחב העדיפות למשרתי המילואים מ-50% ל-75% מהדירות, כאשר תוספת של 25% תינתן בעדיפות ללוחמי מילואים. ההנחה ברכישת דירה תעמוד על למעלה מחצי מיליון שקל.

בנוסף, יורחבו ההטבות למשרתי מילואים ברכישת מגרשים לבנייה צמודת קרקע באזורי עדיפות לאומית א׳, ויינתן פטור מלא מתשלום על ערך הקרקע, לא כולל עלויות פיתוח.

המהלך נועד להרחיב באופן משמעותי את היצע פתרונות הדיור למשרתי המילואים ולתת מענה למשרתים שנושאים בנטל לאורך שנות המלחמה, באמצעות הגדלת מספר הדירות והמגרשים שיועמדו לרשותם והעמקת ההטבות הניתנות להם.

ראש הממשלה בנימין נתניהו: "המילואימניקים הגיבורים שלנו נותנים הכול למדינה, ומגיע להם הכול. עד היום הממשלה העבירה, או בהחלטות ממשלה או בחקיקה, סכום עתק של 25 מיליארד שקל למילואימניקים וגם למשפחות שלהם. והיום אנחנו מביאים בשורה נוספת, בשורה של תמיכה ענקית בדיור. הממשלה הולכת להנחות את רמ״ח, ותכף ידבר על כך שר השיכון. אנחנו הולכים להנחות לתת או אדמות במחיר חינם באזורי עדיפות א', או הנחות של עד 550,000 שקל. זה למעלה מחצי מיליון שקל במחיר המטרה. זו בשורה ענקית ל-20,000 מילואימניקים שהם חסרי דיור. הם יוכלו לגשת לקבל את הדברים הללו או בשנה הזאת - שנת 2026, או עד שנת 2027. לא היה דבר כזה. הגיע הזמן".

שר הבינוי והשיכון חיים כץ: "לפני חודש סיימנו הגרלה של 'דירה בהנחה', אליה נרשמו 25 אלף משרתי מילואים ומתוכם זכו כ-4,000. החלטנו להעמיד לרשות משרתי המילואים עוד 20 אלף דירות, מהן למעלה מ-4,000 כבר השנה ו-10,000 נוספות בשנת 2027, כשכל אחד מהזוכים ייהנה מהנחה של למעלה מחצי מיליון שקל. מי שנתן צריך לדעת גם לקבל, והמדינה תחזיר למילואימניקים שלה, כי הם המשאב העיקרי שיש לנו היום".

שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳: "כבר מהיום הראשון של המלחמה אנחנו עוטפים את לוחמי צה"ל ומפקדיו, בסדיר ובמילואים, במעטפת ענקית של מיליארדים על גבי מיליארדים. אחרי ההנחות והקדימות למשרתי המילואים, הבאנו החלטה משמעותית יחד עם ראש הממשלה ושר השיכון, לפיה כל משרתי המילואים חסרי הדיור שניגשו להגרלה של 'דירה בהנחה' יקבלו דירה. מילואימניקים יקרים - זה מגיע לכם".


סרטון:



צילומים:צילום: מעיין טואף, לע"מ

להצטרפות לוואטסאפ חדשות באר יעקב להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לוואטסאפ חדשות מוסף נדל"ן להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


  • מעניין למה לא עשה קודם בחירות לא
    09.08.26 22:35 תגובה
    • התכנית הזאת רצה כבר עשר שנים
      10.08.26 10:51 תגובה
    • חחחח נו מעניין כמה יאמינו לו הפעם…
      09.08.26 22:37 תגובה
      • יאמינו לו הבייס הקבוע. לא משנה מה יעשה
        09.08.26 23:05 תגובה
      • אחרי שירק על המילואימניקים כל הקדנציה, פתאום הם גיבורים? מישהו מאמין למילה שהוא מוציא מהפה? עוד חירטוט שלא יתגשם.
        09.08.26 22:47 תגובה