מיזם הרחפנים הלאומי עולה שלב: משרד התחבורה מקדם הפעלה רציפה של שירותים מסחריים וציבוריים הכוללים ניסויים בערים לבחינת יכולות זיהוי מפגעים בזמן אמת, סיורי ביטחון, תגובה לקריאות מוקד ואיתור רחפנים לא מורשים

משרד התחבורה מקדם את התחבורה החכמה בישראל גם במרחב האווירי. במסגרת חזון החדשנות שמובילה שרת התחבורה, מירי רגב, אושרו בתקציב 2026 שורה של פרויקטי חדשנות משמעותיים מתוך תוכנית העבודה השנתית, הכוללים עליית מדרגה במיזם הרחפנים הלאומי.
המיזם, המופעל באמצעות חברת נתיבי איילון ובשיתוף רשות החדשנות, משרדי ממשלה, רגולטורים, רשויות מקומיות וחברות טכנולוגיה, מתקדם כעת משלב ניסויי טיסה והדגמות נקודתיות לבחינה מעשית של הפעלה רציפה של רחפנים לשימושים מסחריים וציבוריים. חטיבת החדשנות במשרד התחבורה מובילה ומלווה את הפרויקטים, כאשר התקציב שאושר יאפשר מעבר מהוכחת יכולת טכנולוגית לבחינה של מודלים תפעוליים מלאים, תוך שמירה על בטיחות ורגולציה.
לאחר כחמש שנות פעילות שכללו אלפי טיסות ניסוי ובניית תשתית רגולטורית, המיזם נכנס לשלב חדש המתמקד באופן שבו יפעל שוק רחפנים עתידי בפועל. הדגש יושם על חיבור בין מפעילים, תיאום רציף, תפעול יומיומי והבנה מעשית של הדרישות להפעלת שירותים אוויריים מסחריים בהיקף רחב.
בשלב החדש ייבחנו מודלים עתידיים בתחומי הבריאות, הלוגיסטיקה והשירותים העירוניים. במערכת הבריאות ייבחנו תרחישים של העברת ציוד רפואי ודם בין בתי חולים, בין היתר בירושלים ובצפת, במטרה לבחון הקמה של נתיבי שינוע רפואיים אוויריים. במרחב העירוני יתקיימו ניסויי שטח ברשויות שונות לבחינת יכולות כגון זיהוי מפגעים בזמן אמת, סיורי ביטחון, תגובה לקריאות מוקד ואיתור רחפנים לא מורשים. כמו כן, בפארק הירקון ובאזורים נוספים ייבחנו מודלים של משלוחי מזון אוויריים.
בתחום הלוגיסטיקה ייבחנו תרחישים המדמים הפעלה מסחרית מלאה, לרבות משלוחים במסלולים קבועים, שילוב בשרשרת האספקה הקמעונאית והעברת ציוד לאסדות גז ולאוניות. במקביל, תיבחן התשתית הטכנולוגית להתמודדות עם הפרעות תקשורת ו-GPS, תנאי מזג אוויר משתנים ושילוב מערכות בינה מלאכותית. תקציב המיזם הלאומי יעמוד על כ-17 מיליון שקלים, ויוקדש להרחבת יכולות הניסוי, פיתוח מערכות ניהול ובקרה ותמיכה בעבודת הרגולציה של רשות התעופה האזרחית.
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא"ל (במיל') מירי רגב, מסרה: "ישראל היא מהמדינות המובילות בעולם בפיתוח ויישום טכנולוגיות תעופה חדשניות, ותפקידנו הוא לשמור על מעמדנו בחזית הטכנולוגיה והרגולציה. עליית המדרגה במיזם הרחפנים הלאומי היא ביטוי מובהק לחזון החדשנות שמשרד התחבורה מוביל, ולתפיסת 'מחברים את ישראל' גם בממד האווירי. המעבר לשלב של בחינת שירותים מסחריים וציבוריים, תוך התמודדות עם אתגרים רגולטוריים ובטיחותיים מורכבים, ממקם את ישראל בחזית החדשנות העולמית ומעניק יתרון משמעותי לתעשייה הישראלית, למשק ולאזרחי המדינה".
מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן, הוסיף: "ישראל ממריאה לעידן תחבורתי חדש. הרחבת מיזם הרחפנים הלאומי מסמנת מעבר מפתרונות ניסיוניים להפעלה בעלת ערך ממשי לציבור. אנו בוחנים כעת כיצד ייראה תפעול יומיומי רציף של שירותי רחפנים כחלק ממערך תחבורה משולב, חכם ויעיל. זהו מהלך אסטרטגי שמחבר בין טכנולוגיה, רגולציה ותפעול שטח, ומכין את הקרקע להטמעה בטוחה ונגישה של שירותים אוויריים מתקדמים בישראל".

צילומים:ששון תירם
להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.