למרות המלחמה: יחידת אשפוז היום בבית החולים דנה-דואק נפתחה במיוחד כדי להמשיך טיפול לבת 12

דניאלה בת ה-12, שאובחנה עם סוכרת נעורים, הצליחה לקבל טיפול רפואי חדשני בזכות מערך אשפוז היום בבית החולים דנה-דואק לילדים בתל אביב. לאחר שהתברר כי תרופה חדשה שעשויה לשפר את מצבה אינה ממומנת על ידי קופת החולים, דניאלה נאלצה להמשיך בטיפול שגרתי באינסולין.
לפני כחודש נפתחה עבורה הזדמנות חדשה: השתתפות במחקר קליני של אשפוז יום, המתקיים בשיתוף המרפאה האנדוקרינית בבית החולים, אשר אפשר לה לקבל את התרופה המיוחלת במסגרת המחקר. עם זאת, שישה ימים בלבד לאחר תחילת הטיפול, פרצה המלחמה. למרות המצב המורכב, צוות אשפוז היום קיים התייעצות וביום ראשון הוחלט על פתיחת היחידה במיוחד על מנת לאפשר את המשך המחקר ולהבטיח שדניאלה תקבל את הטיפול ברצף עד לסיומו.
אמה של דניאלה, דפנה, סיפרה: ״לאורך כל תקופת הטיפול הרגשנו עטופות בידיים הטובות והבטוחות של צוות שפועל במקצועיות גבוהה ובסטנדרט רפואי מרשים, אך לא פחות מכך באנושיות, בחום ובנדיבות יוצאת דופן. התחושה שנוצרת ביחידה היא של מקום רואה, מחבק ומכיל, שמצליח לגרום לילדים ולהוריהם להרגיש בבית גם בתוך מציאות מורכבת של טיפול רפואי ארוך, ועל אחת כמה וכמה בתקופה מאתגרת של מלחמה, עומס ולחץ רגשי. יחידת אשפוז יום ילדים בדנה היא מופת לטיפול מצוין, מקצועי, אנושי וחוויתי״.
האחות האחראית באשפוז יום, שושי איסמאילוב, התייחסה לפעילות המחלקה: ״אשפוז יום ילדים חרט על דגלו לייצר חווית אשפוז מקצועית, אנושית ותומכת. המטרה שלנו היא להשאיר חוויה חיובית אצל הילדים ולהקל על החסמים והפחדים. יש לנו מערך שלם של כלים שמקלים ועוזרים להם לעבור את הטיפולים בצורה המיטבית עבורם״.


להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

קול קורא ליוצרי קולנוע: מרכז תרבות אניס בתל אביב-יפו מזמין להגיש סרטים להקרנה ועריכת שיח בערוץ היוטיוב העירוני

מרכז תרבות אניס בתל אביב-יפו יוצא בקול קורא ליוצרות ויוצרי קולנוע להציע את סרטיהם לצפייה מקוונת. המיזם מציע פלטפורמה להקרנת היצירות בערוץ היוטיוב העירוני, לצד קיום שיחה פתוחה עם הקהל הרחב.
במרכז מבקשים לקבל סרטים עלילתיים או דוקומנטריים, ללא הגבלה לאורכם – החל מסרטים קצרים ועד לסרטים באורך מלא. תנאי סף לקבלת הסרטים הוא שלקולנוענים המגישים יהיו זכויות יוצרים מלאות על היצירות.
מסגרת ההקרנות והשיחות המקוונות תתקיים לאורך תקופת המלחמה, במטרה להמשיך ולספק פלטפורמה תרבותית עשירה לתושבים בבתיהם.
יוצרים המעוניינים להגיש את סרטם או לקבל פרטים נוספים אודות המיזם, יכולים לעשות זאת בקישור הבא: לחצו כאן להגשה ולפרטים נוספים.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
בעקבות המצב הביטחוני: פורסם לוח עדכני של שינויים במועדי הגיוס לצה"ל לשבועיים הקרובים

לאור המצב הביטחוני והשינויים שחלו בימים האחרונים במועדי הגיוס לצה"ל, פורסם עדכון המיועד למתגייסים ולמתגייסות, הכולל את תאריכי הגיוס החדשים לתקופה הקרובה.
על פי גרף הגיוסים המעודכן לחודש מרץ 2026, פירוט הגיוסים לשבועיים הקרובים הוא כדלקמן:
- 11 במרץ: גיוס למפרשית ולפלוגת דורס.
- 12 במרץ: גיוס טר"צ אמ"ן (כ"מ - עזר לגיוס).
- 15 במרץ: גיוס לוחמי חילוץ והצלה.
- 16 במרץ: גיוס לוחמות זרוע היבשה (ז"י).
- 17 במרץ: גיוס לחי"ר גבולות ואיסוף קרבי.
- 18 במרץ: גיוס לוחמי ולוחמות הגנה אווירית.
- 19 במרץ: גיוס למשמר הגבול (מג"ב).
ההמלצה לכלל המתגייסים והמתגייסות היא להמשיך ולהתעדכן באופן שוטף בערוצים הרשמיים של צה"ל אודות שינויים אפשריים נוספים לקראת מועד הגיוס.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
הקרנה חינמית של סרט הדוקו האיראני 'סאלאם סינמה' במרכז המחוגה בתל אביב (10.03.2026)

מרכז ת"א תרבות המחוגה בתל אביב-יפו יקיים מחר (שלישי, 10.03.2026) בשעה 13:00, הקרנה מיוחדת של סרט הדוקו הניסיוני 'סאלאם סינמה' מאת הבמאי האיראני מוחסן מחמאלבף. ההקרנה מתקיימת כחלק ממערך התכנים התרבותיים המוצעים ללא תשלום לקהל הרחב בתקופת המלחמה.
הסרט, שיצא בשנת 1995, מתעד תהליך ייחודי בו הבמאי מזמין אנשים חסרי ניסיון מרקעים שונים להשתתף באודישן לסרטו החדש. המפגשים המתועדים במצלמה מטשטשים את הגבולות שבין מציאות למשחק ומקיימים בחינה ביקורתית של תעשיית הקולנוע. הסרט נבחר להקרנה על ידי מתן שיק, שגם יישא דברי הקדמה קצרים טרם תחילתו.
הכניסה לאירוע הינה ללא עלות, אך מותנית בהרשמה מראש. מהמארגנים נמסר כי מספר המקומות מוגבל בהתאם להנחיות העדכניות. חומרי הרשמה ופרטים נוספים זמינים בעמודים הרשמיים של המרכז.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.