לאחר דיווח אזרח וחיפושים נרחבים: כוחות המשטרה וההצלה איתרו אישה שנכנסה למי נחל הירקון בתל אביב כשהיא סובלת מהיפותרמיה

לפני שעה קלה, בעקבות פנייה של אזרח למוקד המשטרה, אשר דיווח כי הבחין באישה נכנסת למי נחל הירקון בתל אביב, הגיעו למקום צוותי משטרה והחלו בחיפושים נרחבים.
הכוחות פעלו תוך שימוש באמצעים ובסיוע כוחות נוספים, לרבות מתנדבים וכיתות כוננות, יחידת סל"ע של עיריית תל אביב ומתנדבי זק"א.
במהלך החיפושים אותרה אישה בשנות ה-30 לחייה בתוך הנחל, כאשר מצבה הרפואי מוגדר כהיפותרמיה, על פי גורמי רפואה. האישה מועברת בשעה זו לבדיקות ולהמשך טיפול רפואי.
צילומים:דוברות המשטרה
להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
בימים חמישי עד מוצ"ש 25-27.12 יתקיימו משחקי סיבוב ח בגביע המדינה בכדורגל בה יתמודדו קבוצות הכדורגל של פתח תקווה, תל אביב- יפו, חולון ורמת גן-גבעתיים

ההתאחדות לכדורגל פרסמה את לוח משחקי סיבוב ח בגביע המדינה.
המשחקים עתידים להתקיים בימים חמישי עד מוצ"ש 27.12
משחקי יום חמישי 25.12
הפועל פתח תקווה תשחק מול הפועל עירוני כרמיאל בשעה 19:00
מכבי יפו תצא למשחק חוץ מול בני סכנין בשעה 19:00
בני יהודה תארח את מכבי אתא ביאליק בשעה 19:00
הפועל תל אביב תארח את מ.ס אשדוד בשעה 20:00
משחקי יום שישי 26.12
מ.כ חולון תצא למשחק חוץ מול מ.ס כפר קאסם סוהיב בשעה 13:00
הפועל רמת גן תשחק מול הפועל קריית שמונה בשעה 14:00
מ.ס בני יפו אורתודוכסים תשחק מול מכבי נתניה
משחקי מוצ"ש 27.12
מכבי תל אביב תארח את הפועל חיפה בשעה 17:30
להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
פירוק ופינוי תחנת סמים באזור נווה שאנן בתל אביב: תפיסת כ-120,000 שקל, סמים ואקדח אירסופט בפעילות משולבת של המשטרה והעירייה

פירוק ופינוי תחנת סמים באזור נווה שאנן, תפיסת כ-120,000 שקל, סמים מסוג חשיש וקנאביס, אקדח אירסופט - בלשי משטרת שר"ת בשיתוף לוחמי זרוע ת"א במג"ב וגורמי עיריית תל אביב פעלו אתמול ברחוב אליקום בדרום תל אביב, פירקו וניקו את המאתר ועצרו חשוד בסחר בסמים.
במסגרת המאבק הבלתי מתפשר בתחנות סמים בדרום העיר תל אביב ביצעו אתמול בלשי משטרת שר"ת בשיתוף לוחמי זרוע ת"א במג"ב וגורמי עיריית תל אביב פעילות יזומה, במהלכה פירקו מאתר ברחוב אליקום ששימש כתחנת סמים.
בהמשך הפעילות ערכו בלשי תחנת שר"ת ולוחמי מג"ב חיפוש על פי צו בית משפט בדירה של החשוד, שעל פי החשד ניהל תחנת סמים.
במהלך הפעילות נתפסו על ידי השוטרים כ-120 אלף שקלים במזומן, סמים מסוג חשיש וקנאביס, אקדח אירסופט ולוחית רישוי מזוייפת.
החשוד, בשנות ה-20 לחייו, תושב לוד, נעצר והועבר לחקירה בתחנת משטרת שר"ת.
היום הוא יובא לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בתל אביב.
משטרת ישראל תמשיך במאבקה הנחוש בנגע הסמים הפוגע בצעירים ובמרקם החברתי, ותפעל באפס סובלנות כלפי העוסקים בהפצת סמים מסוכנים ובסחר בהם.

צילומים:דוברות המשטרה
להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
תל אביב תופסת את המקום השלישי במדד החופש העירוני הבוחן את התנהלות העיר מבחינת תחבורה ומסחר בשבת, תקציבי הדת, נישואים אזרחיים ועוד

עמותת ישראל חופשית מפרסמת את נתוני מדד החופש לשנת 2025.
זו השנה השמינית בה מתפרסם המדד אשר בוחן את מידת החופש העירוני ברשויות המקומיות שנמדדות בקריטריונים של הפעלת תחבורה ציבורית בסופי שבוע, פתיחת עסקים בשבת, רישום נישואים אזרחיים העירייה, קיום אירועים בהפרדה, תקציבי דת ועוד.
השנה התרחב המדד וסקר 40 רשויות מקומיות.
על פי ישראל חופשית המדד מראה מגמה מדאיגה כשהממוצע הכללי במדד ירד מ44.5 ל43.6. מצד שני בקטגוריית השירותים לקהילה הגאה יש שמירה על ממוצע גבוה, הגברת התמיכה של רשויות בקהילות לא אורתודוכסיות, ציון אירועי נובי גוד וכן הרחבת שירותי הקבורה האזרחית.
את שלושת המקומות הראשונים תופסות השנה הערים הוד השרון, גבעתיים ורמת השרון. את העשירייה הראשונה סוגרת קריית ביאליק.
בתחתית נמצאות ראש העין, קריית גת ונתיבות.
תל אביב מדורגת במקום השלישי יחד עם הוד השרון עם ציון 78%.
על פי נתוני המדד לא הרבה השתנה בתל אביב לעומת שנה קודמת, אבל בעמותה מציינים את מאבקה של העיר למניעת הפרדה מגדרית באירועים בעיר, שהתאפשרו בגלל צווי בית משפט. העירייה סייעה גם לערים אחרות להצטרף לפרויקט "נעים בסופ"ש". מנגד, יש בה גם זרמים פחות נעימים, כמו הבריכה הציבורית בשכונת נווה עופר, בה רק גברים זכו לשעות רחצה בהפרדה.
בנוסף העמותה ממשיכה להמליץ לעירייה להסדיר את הפיקוח על כניסת עמותות לבתי הספר בעיר, ולא להשאירו להחלטתו הבלעדית של משרד החינוך.
ציוני העיר על פי הקריטריונים במדד
העיר קבלה ציונים מלאים ברוב הקריטריונים כמו התחבורה הציבורית, מסחר בשבת, קבורה אזרחית, קהילת הלהט"ב, פלורליזם דתי, ותקציב הדת.
מבחינת החינוך העיר תפסה את המקום האחרון עם 0 מתוך 11 נקודות.
תחבורה הציבורית בשבת
הקריטריון בוחן האם יש בעיר תחבורה ציבורית בשבת, אם כן מאיזה סוג (עירונית, פנימית או בין-עירונית), והאם העירייה משתתפת בקיום התחבורה הציבורית בשבת.
תל אביב סוגרת את העשירייה הראשונה עם ציון 16 מתוך 16 לאור הפעלת נעים בסופ"ש שנגישה בכל העיר.
מסחר בשבת
הקריטריון בוחן מה החוק בערים השונות בנוגע לפתיחת מסעדות, בתי עינוגים, חנויות ומרכולים בשבת ומה המצב בעיר בפועל.
כאן תופסת העיר את המקום הראשון עם 16 מתוך 16 נקודות.
על פי חוק העזר העירוני מותר חנויות, תרבות ומסעדות, בפועל מכולות רבות עובדות בכל רחבי העיר. חנויות עובדות כמעט רק במתחמי קניות. מסעדות רבות פועלות בכל חלקי העיר.
תקציבי דת
הקריטריון בוחן את תקציבי הדת המיועדים לזרם האורתודוקסי בערים השונות.
בפועל, נבדקים שני מרכיבים: 1. שיעור תקציבי הדת: העברות כספיות למועצה הדתית והקצאות לתרבות התורנית ביחס לתקציב העיר הכולל. 2. גודל ההוצאה על שירותי דת פר תושב יהודי על פני השנה כולה.
תל אביב תופסת את המקום החמישי עם 5 מתוך 5 נקודות.
סך תקציבי הדת העירוניים הינם 30,979,000 ש"ח, כאשר 23,550,000 ש"ח הם למועצה הדתית, 1,870,000 ש"ח הם לתמיכות למוסדות דת ו-5,559,000 ש"ח הם למחלקת תרבות תורנית.
שיעור תקציבי הדת ביחס לתקציב העיר הכללי: 0.41%
הוצאה על שירותי דת פר תושב יהודי בשנה (על פי 2025):₪73
חינוך
הקריטריון בוחן עד כמה טורחת הרשות המקומית לפקח על העמותות החיצוניות שנכנסות למוסדות החינוך שבתחומה? עם התרחבות תכניות הגפ"ן, עמותות רבות עוברות בשערי בתי הספר. בקטגוריה זו בוחנים את מידת הפיקוח העירוני על עמותות דת הפועלות בכיתות והאם היא לוקחת אחריות על התכנים או משאירה זאת בידי משרד החינוך או בתי הספר. כמו כן נבדק האם העירייה מיידעת את ההורים לגבי כניסה של עמותות דתיות לכותלי בתי הספר.
כאן נמצאת תל אביב במקום האחרון עם ציון 0 מתוך 11 נקודות.
העירייה לא לוקחת אחריות על פיקוח על התכנים המועברים בבתי הספר או על יידוע ההורים בדבר תכנים אלו.
קהילת להט"ב
הקריטריון בוחן עד כמה ואיך משקיעות העיריות בקהילת הלהט"ב בעיר.
הציון בקטגוריה ניתן לפי שלושה מרכיבים: ארגון או לפחות מימון משמעותי של העירייה לאירוע גאווה בעיר, תקצוב גורם רשמי מטעם העירייה לטובת הקהילה הגאה והנגשת פרטי הקשר של אותו גורם באתר העירייה, תמיכת העירייה בארגונים למען הקהילה הלהט"בית ופעילות של תנועת הנוער איג"י.
תל אביב קבלה את הציון 6 מתוך 6
העירייה מארגנת ותומכת באירועי גאווה בעיר.
העירייה מפעילה את המרכז הגאה. יש עו"ס לקהילה ופרטי קשר פורסמו באתר המרכז הגאה.
קיימות קבוצות איגי פעילות בעיר והעירייה תומכת בארגונים נוספים כמו חוש"ן (חינוך לקהילה הגאה) ותהל"ה (תמיכה להורים שילדיהם בקהילה הגאה).
נוהל אירועים בהפרדה
נבחנה מה מדיניות העירייה בנוגע לתקצוב ואישור אירועים שמתקיימים בהפרדה מגדרית. באף עירייה היום אין נוהל עירוני מסודר לנושא, ועל כן אף עירייה לא זוכה לניקוד המקסימלי.
העיר נמצאת במקום התשיעי עם ציון 3 מתוך 4.
העירייה השיבה כי אין לה נוהל האוסר על קיום אירועים בהפרדה מגדרית. כמו כן, העירייה קיימה אירועים בהפרדה מגדרית מכורח החלטת בית משפט.
בריכות בהפרדה
נבדק האם כניסה לבריכה העירונית זולה יותר בשעות בהן יש רחצה בהפרדה בין נשים וגברים, ובאם קיים פער - מה גובהו.
העיר קבלה ציון 2 מתוך 9 בבריכה העירונית "הלימודית" יש הנחה בת 30% לנכנסים בזמן רחצה בהפרדה.
קבורה אזרחית
נבדק האם לתושבי העיר שנפטרו יש אפשרות להיקבר בעיר או בסביבתה בקבורה אזרחית ללא תשלום?
העיר קבלה ציון 13 מתוך 13
יש קבורה אזרחית לתושבי העיר בבית העלמין ירקון. עם זאת, האפשרות לקבורה אזרחית לא מופיעה כלל באתר העירייה או באתר המועצה הדתית.
מועצה דתית
נבדק האם מועצת העיר העבירה את רשימת נציגיה למועצה הדתית לאישור המשרד לשירותי דת ומהו אחוז הייצוג הנשי בהרכב אותו בחרה.
העיר קבלה ציון 4 מתוך 7
המועצה הדתית נבחרה בהמלצת מועצת העיר הנבחרת.
במועצה הדתית מכהנות 5 נשים מתוך 11 חברי המועצה.
פלורליזם דתי
נבדקו שלושה מרכיבים: הקצאת משאבים לטובת הקהילה הרפורמית או הקונסרבטיבית, לצד קיום אירועים בשיתוף הקהילות וכן קיום אירועים לכבוד נובי גוד.
העיר קבלה ציון 6 מתוך 6.
העירייה גם תומכת בקהילות לא אורתודוקסיות בעיר וגם קיימה אירוע לציון חג הנובי גוד.
נישואים אזרחיים
נבדק האם עיריות מפעילות רישום של זוגות ברשות המקומית.
העיר קבלה ציון 7 מתוך 7 ונמצאת במקום השמיני. העירייה מפעילה שירות רישום זוגות עירוני.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.