מיזם מרגש בקריית החינוך אורט סינגאלובסקי בתל אביב: המורה מיכל מזרחי ותלמידיה הקימו את "הבוטיק של מיכל" - חנות בגדים קהילתית ללא עלות

מיכל מזרחי, מחנכת כיתת קס"ם (קיימות, סביבה ומנהיגות) ומורה למתמטיקה בקריית החינוך אורט סינגאלובסקי בתל אביב, יזמה פרויקט חינוכי-חברתי ייחודי במסגרתו הקימה יחד עם תלמידיה חנות בגדים קהילתית בתוך שטח בית הספר.
החנות, המכונה "הבוטיק של מיכל", מתנהלת כבוטיק אופנתי לכל דבר. הבגדים בחנות נתרמים ועוברים תהליך קפדני של מיון, קיפול וסידור על ידי התלמידים עצמם, כאשר הדגש הוא על הצגה מכבדת ואסתטית של הפריטים.
תושבי השכונה ותלמידי בית הספר מוזמנים להגיע לחנות, לבחור פריטי לבוש אופנתיים ולקחת אותם ללא תשלום. המטרה היא לאפשר קבלה ללא תחושת צדקה או מבוכה, תוך יצירת חוויית קנייה רגילה לחלוטין הכוללת מדידות, התאמות והתייעצות, אך ללא קופה וללא מחירים.
מעבר לתרומה לקהילה, הפרויקט משמש ככלי חינוכי משמעותי. התלמידים לומדים על אחריות חברתית, קיימות ושימוש חוזר בבגדים, תוך טיפול מכבד באנשים המתמודדים עם קשיים כלכליים. כמו כן, הם מתנסים בניהול מעשי הכולל קבלת החלטות על סידור החנות, ביצוע תורנויות, פרסום ואינטראקציה עם הלקוחות.
"הרעיון נולד מהרצון לעזור לתלמידים שזקוקים לבגדים, אבל בלי שירגישו מסכנים או שונים מהחברים שלהם", מספרת מזרחי. בהמשך, הפרויקט התרחב לקהילה כולה והפך למקום מפגש אליו מגיעים גם הורים ותושבים מחוץ לבית הספר.
המיזם, המתקיים בשיתוף הנהלת בית הספר והתלמידים, מחזק את תחושת הערך והביטחון של התלמידים וממחיש כיצד יוזמה חינוכית יכולה לחולל שינוי משמעותי. לדברי מזרחי, התלמידים מפתחים רגישות למצוקה של אחרים, חשים גאווה על העשייה ומבינים את יכולתם להשפיע על חיי האנשים בסביבתם.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
תערוכת "עירמפעל" מגיעה לנמל יפו: אלפי פסלים מצעצועים שבורים וסדנאות יצירה לכל המשפחה

פרויקט "עירמפעל" של האמן איתמר שמשוני מגיע לנמל יפו, ומציג תערוכה וסדנאות המזמינות את הקהל ליצור פסלים מחלקי צעצועים ישנים. בתערוכה, תחת הכותרת "עיר מפעל - ייצור מחדש", יוצגו כ-4,000 פסלים ייחודיים שנוצרו מאלפי צעצועים שבורים שנאספו ברחבי תל אביב והפכו ליצירות אמנות מרהיבות. הקהל מוזמן להביא צעצועים ל"קופסת הצעצועים", שיהפכו לחומר הגלם של הפסלים הבאים.
בכל שבת החל מ27.12 ייפתחו שערי המפעל למסע יצירתי המיועד לגילאי 6 ומעלה, הכולל מגוון סדנאות מיוחדות בהנחיית אמנים ומעצבים:
סדנת פירוק והרכבה עם המעצב רועי אלפסי: המשתתפים מוזמנים לפרק ולחקור צעצועים וחפצים ישנים מהבית, כגון מכוניות צעצוע, בובות, משחקים שבורים או פריטים יומיומיים ללא שימוש. בעזרת טכניקות שונות של חיבור, הברגה, הדבקה ויצירה אמנותית, ילמדו המשתתפים כיצד להפוך את החלקים הישנים ליצירה חדשה ומקורית. הסדנה מהווה מפגש בין דמיון, מחקר ומשחק. מוזמנים להביא חפצים שונים מהבית.
סדנת קולאז' עם האמנית יולי אילדיס: יצירת עבודות חדשות המספרות סיפור אחר מתוך חומר קיים, בעזרת גזירה, הרכבה, חיבור בין דימויים וטקסטים והדבקה. הסדנה משלבת משחק, דמיון ואלתור, ומעודדת חופש מחשבה והתנסות בהפיכת חומר מודפס ליצירה אישית. מוזמנים להביא עיתונים, מגזינים וספרים שאין בהם שימוש.
סדנת תבליטי צעצועים עם האמן איתמר שמשוני: התנסות בתהליך יצירתי וחומרי בו צעצועים הופכים לכלי לביטוי אמנותי חדש. בעזרת פלסטלינה וגבס ייצרו המשתתפים תבליטים והדפסים תלת-ממדיים, המגלים מחדש את צורת הצעצוע, הטקסטורות והאופי שלו. התהליך כולל הטבעת חפצים בפלסטלינה ויציקת גבס. מוזמנים להביא צעצועים וחפצים קטנים.
סדנת קרטונים עם האמן ויקטור טרובניקוב: חוויה יצירתית המזמינה לגלות את הפוטנציאל האמנותי בקרטון. באמצעות חיתוך, קיפול, חיבור והדבקה, הופך הקרטון לזירה של דמיון וחופש יצירה. המשתתפים ילמדו כיצד להפוך אריזות ישנות לפסלים תלת-ממדיים, דמויות, חיות ואובייקטים שונים. מוזמנים להביא אריזות וקרטונים למיחזור.
לפרטים נוספים והרשמה ניתן להיכנס לקישור הבא: אתר עיריית תל אביב-יפו




להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
לקראת גל הקור והמערכת החורפית: משרד הרווחה יממן פינוי דרי רחוב למלוניות ללא עלות כדי למנוע סכנת חיים

לקראת גל הקור והמערכת החורפית הצפויים בשבוע הקרוב, משרד הרווחה והביטחון החברתי נערך למתן מענה מיידי לדרי רחוב. במסגרת ההיערכות, יתאפשר פינוי למלוניות ברחבי הארץ, במימון מלא של המשרד וללא השתתפות עצמית של מקבל השירות, במטרה להבטיח קורת גג ולמנוע סכנת חיים.
המשרד ריענן את הנחיותיו לרשויות המקומיות, שלפיהן במקרים שבהם אין מענה זמין בשלטרים ובמסגרות הרווחה הקיימות, ניתן להפנות דרי רחוב למלוניות, בהתאם לשיקול דעת מקצועי. ההנחיות מאפשרות מתן מענה גם לדרי רחוב ולמחוסרי דיור שאינם מוכרים לשירותי הרווחה, וזאת על מנת להבטיח שאף אדם לא יישאר חשוף לקור ולפגעי מזג האוויר.
מנכ"ל משרד הרווחה והביטחון החברתי, ינון אהרוני, מסר: "שהייה ברחוב בזמן מזג אוויר קר וסוער היא סכנת נפשות. משרד הרווחה פועל בכל הכלים העומדים לרשותו כדי לאפשר מוגנות לכל אדם שזקוק לכך, וקורא לרשויות המקומיות ולציבור לפעול בערנות בימים הקרובים".
לצורך איתור והפניית דרי רחוב הזקוקים לסיוע, ניתן לפנות למוקדי 106 של הרשויות המקומיות או למוקד 118 של משרד הרווחה והביטחון החברתי.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחכל הכבוד. יש אפשרות למצוא להם פתרון קבוע? כואב הלב לראות אותם מתגוללים ברחובות.25.12.25 15:54 תגובה
- אורחמה זה פתרון קבוע ? לממן להם מלונית עם אוכל חם עד סוף חייהם ? צריך לסדר אותם ולמצוא להם עבודה שיתחילו לעבוד במפעלים או מנקים לא חסר עבודות שאפשר להתחיל מהם ולהרוויח בכבוד לאוכל וקורת גג25.12.25 17:41 תגובה
- אורחכל הכבוד לעירית ראשון, הם בסך הכל אנשים מסכנים שלא מסוגלים לעבוד ולארגן לעצמם את החיים, כל הכבוד לראש העיר25.12.25 17:54 תגובה
ליום אחד בלבד: אולם הספורט של המרכז הערבי-יהודי ביפו יהפוך לזירת החלקה על הקרח - ההרשמה נפתחה

במסגרת יוזמה מיוחדת של המישלמה ליפו, אולם הספורט של המרכז הערבי-יהודי בעיר יעבור מהפך זמני ויהפוך לזירת החלקה על הקרח.
על פי הפרסום, הפעילות תתקיים למשך יום אחד בלבד, במהלכו יוכלו התושבים ליהנות מחוויית החלקה ייחודית בלב יפו.
יום שבת | 27.12.2025 | בין השעות 10:00-16:00
חלוקה לקבוצות וזמני סבבים:
משך כל סבב הוא 25 דקות (15 דקות התארגנות וציוד + 10 דקות החלקה).
גילי 6 עד 10 (בין השעות 10:00-12:00) שעות תחילת סבבים: 10:00 | 10:25 | 10:50 | 11:15 | 11:40
גילי 10 עד 14 (בין השעות 12:00-14:00) שעות תחילת סבבים: 12:05 | 12:30 | 12:55 | 13:20 | 13:45
גילי 14 ומעלה (בין השעות 14:00-16:00) שעות תחילת סבבים: 14:10 | 14:35 | 15:00 | 15:25
עלות: 15 ש"ח לכרטיס
מיקום: במרכז הערבי יהודי
להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.