אזהרת מערך הסייבר הלאומי: גורמים עוינים מנסים להשתלט על שלטי חוצות דיגיטליים, כולל ברכבת ישראל, להפצת מסרי תעמולה ולוחמה פסיכולוגית

בימים האחרונים זוהו נסיונות השתלטות של גורמים עוינים על מערכות שילוט דיגיטלי, לרבות בשלטי הסברה במספר תחנות ברכבת ישראל, במטרה להפיץ מסרים עוינים ולייצר פאניקה ובהלה, על רקע מבצע 'שאגת הארי'.
מניתוח האירועים עולה כי מדובר בניצול חולשות אבטחה במערכות פרסום דיגיטליות, ובעיקר בממשקי ניהול מרחוק שאינם מוקשחים דיים. מערכות אלו, הפועלות לעיתים כחלק מתשתיות IT או IoT ארגוניות, מהוות נקודת כניסה פוטנציאלית לגורמים עוינים.
הפעילות מזוהה כחלק ממאמץ השפעה ולוחמה פסיכולוגית, ואינה משקפת פגיעה בתשתיות קריטיות או במערכות תפעוליות, אך עלולה לגרום לפגיעה תדמיתית ותפעולית ואף לשמש כפלטפורמה להמשך תקיפה.
היבטי סיכון מרכזיים:
- השתלטות על תוכן (Defacement) והצגת מסרים עוינים לציבור
- ניצול שרשרת אספקה (Supply Chain) דרך ספקי שילוט או מערכות ניהול
- חשיפת נתונים או דלף מידע ממערכות המחוברות לרשת הארגונית
- שימוש במערכות כשער כניסה לרשת הארגונית (Pivot)
הנחיות לארגונים:
- צמצום חשיפה לרשת האינטרנט – יש להימנע מחשיפה ישירה של מערכות ניהול השילוט
- בקרת גישה מאובטחת – שימוש ב-VPN או ZTNA עם הזדהות חזקה והגבלת גישה לפי כתובות וגורמים מורשים
- הקשחת הזדהות – החלפת סיסמאות ברירת מחדל והטמעת אימות רב-שלבי (MFA)
- ניהול הרשאות – יישום עקרונות RBAC והגבלת גישה לפי צורך בלבד
- עדכוני אבטחה שוטפים – התקנה שוטפת של עדכוני תוכנה ותיקוני אבטחה
- הפרדת רשתות (Network Segmentation) – בידול מערכות השילוט מרשתות הליבה של הארגון
- אבטחת רכיבי קצה (IoT Security) – הקשחת נגני מדיה ורכיבי שילוט, כולל חסימת פורטים לא נחוצים
- ניטור ובקרה – שימוש במערכות זיהוי ותגובה (EDR/XDR) לזיהוי חריגות בזמן אמת
- בקרה על ספקים – חיזוק דרישות אבטחת מידע מול ספקי שילוט ומדיה (Supply Chain)
מערך הסייבר הלאומי ממשיך לפעול מול הגורמים הרלוונטיים לצמצום החשיפה ולהגברת ההגנה על מערכות מדיה ושילוט דיגיטלי, וקורא לארגונים לבחון את רמת ההגנה ולפעול בהתאם להנחיות.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
חוזרים לפרקט: משחקי ליגה לאומית Winner בכדורסל יחודשו ב-27 במרץ ללא נוכחות קהל

משחקי ליגה לאומית Winner בכדורסל יחודשו בסוף השבוע הבא, בכפוף להנחיות פיקוד העורף ולמצב הביטחוני. בהתאם למתווה שנקבע, מסגרת לוח המשחקים בליגה תישאר כפי שהייתה, כאשר המשחקים יתקיימו פעמיים בשבוע כמעט לכל אורך העונה, שצפויה להסתיים באמצע חודש יוני.
איגוד הכדורסל ומנהלת הליגה הלאומית החליטו כי המשחקים יתקיימו בהתאם להנחיות פיקוד העורף, עם מגבלת משתתפים באולמות וללא נוכחות קהל. בנוסף, האיגוד והמנהלת יסייעו לקבוצות שלא יוכלו לארח באולמן הביתי וייאלצו לקיים את המשחקים באולמות חלופיים. באשר לשחקנים הזרים, הוחלט לשמר את חוקי הליגה מתחילת העונה ולאפשר רישום של חמישה שחקנים זרים לאורך העונה.
יו"ר איגוד הכדורסל, עמוס פרישמן, התייחס לחזרת הליגה ומסר: "קיבלנו החלטה להחזיר את הליגה הבכירה באיגוד הכדורסל בהתאם להנחיות של פיקוד העורף. זאת הליגה הראשונה שתחזור לשחק בענף הכדורסל. יש לא מעט אתגרים בחזרת הליגה במצב הביטחוני הנוכחי, אבל אין לי ספק שנעמוד בהם בהצלחה. אנחנו בוחנים את חזרת הליגות הנמוכות בתקופה הקרובה גם כן".
יו"ר מנהלת ליגה לאומית Winner, רון וורוטיצקי, הוסיף: "בימים האחרונים נערכנו לחזרת המשחקים מכל הבחינות, ואני מודה ליו"ר האיגוד על האמון בליגה לאומית שחוזרת ראשונה למגרשים. יש הרבה מאד אתגרים בחזרת המשחקים, אבל אנחנו בטוחים שנעבור אותם יחד עם הקבוצות. אנחנו נערכים לספק כל סיוע אפשרי לקבוצות שיזדקקו לכך. יש פה אמירה ברורה של ניסיון לחזור לשגרה, ואני מאמין שנצליח בכך".
משחקי המחזור ה-23 מתוכננים להיערך ב-27 במרץ:
- הפועל 'אסטרל' אילת – מכבי מעלה אדומים
- מ.ס צפת – א.ס קרית גת/אשקלון
- מכבי 'רוטשטיין' אשדוד – מ.כ עוטף דרום
- מכבי 'גיא נתן' חיפה – מכבי רחובות
- א.ס עירוני אשקלון – אליצור שומרון
- מכבי פתח תקווה – א.ס רמה"ש ירק השדה
- אליצור יבנה – הפועל הר אדיר חיפה
- הפועל מגדל העמק יזרעאל – עירוני נהריה
להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
משרד התיירות יחד עם רח"ל: כ-2,200 תושבים שבתיהם נפגעו במסגרת מבצע "שאגת הארי" שובצו בבתי מלון

מנכ"ל משרד התיירות, מיכאל יצחקוב, השתתף השבוע בהערכת מצב של רשות החירום הלאומית (רח"ל), אשר התקיימה במטה פיקוד העורף ברמלה. במהלך הערכת המצב, סקר יצחקוב את פעילות משרד התיירות במסגרת מבצע "שאגת הארי".
ראש הרשות, תת-אלוף (במיל') איציק בר, ציין כי משרד התיירות עושה עבודה מצוינת והודה על התגייסות המשרד לביצוע משימות אשר בשגרה אינן כלולות בתפקידיו. בר שיבח את שיתוף הפעולה המקצועי בין צוות רח"ל לבין עובדי משרד התיירות, וציין במיוחד את נירה פישר, שלקחה אחריות על תפעול החמ"ל האזרחי. החמ"ל הוקם על ידי המשרד מיד עם פרוץ המבצע, וזאת במטרה לטפל במפונים שבתיהם נפגעו ולסייע בהוצאת תיירים מישראל.
בנוסף, במסגרת המפגש התקיים דיון בנוגע לאתגרים שמציב חג הפסח המתקרב, בדגש על כל הקשור להתנהלות האורחים והמפונים השוהים בבתי המלון.
יצחקוב העביר עדכון נתונים וציין כי בשיתוף פעולה עם רח"ל, יחד עם 28 רשויות מקומיות ומשרדי ממשלה שונים, משרד התיירות שיבץ עד כה כ-2,200 תושבים שבתיהם נפגעו מפגיעות טילים ב-29 בתי מלון ברחבי הארץ, תוך מאמץ ניכר לשכנם קרוב ככל הניתן למקום מגוריהם המקורי.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
היערכות לחירום: משרד הכלכלה ורח"ל קיימו סיור מוכנות במרכז הלוגיסטי של חברת שטראוס

משרד הכלכלה והתעשייה ורשות החירום הלאומית (רח"ל) קיימו סיור מוכנות במסגרת מבצע "שאגת הארי" במרכז הלוגיסטי של חברת שטראוס, במטרה לבחון מקרוב את היערכות שרשרת האספקה ואת מוכנות התעשייה לתרחישי חירום.
בסיור השתתפו ראש רח"ל תא"ל (במיל') איציק בר וצוותו, רונן באום ממינהל החירום במשרד הכלכלה והתעשייה, וכן נציגי רח"ל. את הביקור מטעם שטראוס הובילו אלון שרף, סמנכ"ל החברה ומנהל שרשרת האספקה, יחד עם אסף נבון, מנהל יחידת הלוגיסטיקה, וגיא אנושי, ממונה החירום של הקבוצה.
במהלך הביקור הוצגה היערכות החברה לשגרה ולחירום, לצד שיתוף הפעולה ההדוק עם רח"ל, פיקוד העורף ומשרדי הממשלה, והפעלת פתרונות לוגיסטיים מתקדמים לניהול מלאים ושינוע מוצרים חיוניים לכל רחבי הארץ.
מהסיור עלה כי שטראוס, המוגדרת כמפעל חיוני, פועלת במוכנות גבוהה עם התייצבות של כ-94% מהעובדים, מלאים תקינים והיערכות להמשך פעילות מלאה גם בתנאים ביטחוניים מורכבים.
משרד הכלכלה והתעשייה ורח"ל ממשיכים לפעול בשטח יחד עם המפעלים החיוניים, כדי להבטיח רציפות ייצור, אספקה סדירה לציבור וחוסן כלכלי ולאומי גם בתקופות מאתגרות.


להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.