הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

ראשי עיריות תל אביב וירושלים בפנייה לשרי הממשלה: "העניקו לפקחים העירוניים סמכויות לאכוף את החוק האוסר על כניסת רכבים לצומת חסום"

חנה קקיאשוילי
צילומים: המצב בתל אביב - מתוך המכתב שנשלח
צילומים: המצב בתל אביב - מתוך המכתב שנשלח

ראש העיר ירושלים, משה ליאון, וראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי, פנו לאחרונה לשרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב, לשר המשפטים, יריב לוין ולשר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, בבקשה לקיים פיילוט שבמסגרתו תינתן לרשויות המקומיות, הסמכות לאכוף עבירות של חסימת צמתים ע״י כלי רכב.

בפתח מכתבם כתבו ראשי הערים כי: "חסימת צמתים, על ידי כלי רכב, הנכנסים לצומת שאינו פנוי, היא תופעה נפוצה ומסוכנת במיוחד בכבישים עירוניים, ובפרט במרכזי המטרופולינים הגדולים בישראל כגון תל אביב וירושלים. היא מתרחשת כשנהגים נכנסים לצומת שאין ביכולתם לחצות אותו ולהמשיך בנסיעתם ללא הפרעה. בנסיבות אלה הנהגים חוסמים את התנועה מכל הכיוונים בצומת. ההשלכות של התופעה מרחיקות לכת וכוללות קריסה של מערך התנועה לצד בעיות בטיחות קשות בדגש על משתמשי הדרך הפגיעים ביותר ובפרט הולכי רגל."

עוד צוין במכתב כי התופעה גורמת לשורה של נזקים חמורים ובהם סכנה בטיחותית ממשית, הפרעה דרמטית לתנועת רכבי חירום, הפחתת קיבולת, הפרעות תנועה וזליגת פקקים, פגיעה מהותית בשירות התחבורה הציבורית ופגיעה משמעותית בתרבות הנהיגה, המשילות והסדר הציבורי.

בפנייתם הדגישו ליאון וחולדאי כי האיסור על כניסה לצומת חסום קבוע בתקנה 65 לתקנות התעבורה, אך כיום "הסמכות לאכוף עבירות של חסימת צומת נתונה בידי משטרת ישראל בלבד."

המלצת ראשי הערים ובקשתם: "אנו ממליצים להרחיב סמכות אכיפה בגין עבירת חסימה של צומת לפקחי העירייה שיהיו מוסמכים לרשום דוח מסוג ברירת משפט (עבירת קנס), לעבירות אלה, בנוסף לסמכותה של המשטרה, תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים בלבד." בדרך זו ציינו ראשי הערים, היקף האכיפה יעלה דרמטית, בלא שהאכיפה עצמה תוסיף או תגרום לסיכון ולהפרעה לתנועה ותוך יצירת הרתעה משמעותית על משתמשי הדרך.

בהמשך כתבו השניים כי: "אין לנו ספק שהאצלת סמכויות זו תאפשר לרשויות למגר את התופעה באופן מוחלט בתוך שנה...אגפי הפיקוח העירוניים בירושלים ובתל אביב-יפו מסוגלים בתוך שנה לפרוס מצלמות עם טכנולוגיה שנוסתה בהצלחה בפיילוט ייעודי... בשלב הראשות מוצע לפעול בדרך של מתן אזהרה והסברה לציבור הנהגים... ובהמשך, לאחר תקופת מעבר, ניכרת, יוטלו קנסות לכל העוברים על החוק."

"יהיה זה ראוי, בנסיבות הקיימות לאפשר למשטרת ישראל להתפנות לתפקידים החשובים ולתגרים הניצבים בפניה, ולאפשר לרשויות לטפל בעבירות אלה בדרך עצמאית ויעילה. אנו מאמינים כי הדרך הטובה ביותר לשרש תופעה פסולה זו ולשפר משמעותית את התחבורה בישראל היא, כאמור, על ידי מתן סמכות לרשויות המקומיות לאכיפה בגין עבירה זו. מדובר במהלך ש בשורה חשובה לציבור בישראל", סיכמו ליאון וחולדאי.

כאמור, הצעד המוצע יצמצם את היקף התופעה, ישפר את זרימת התנועה והבטיחות, ויאפשר לשוטרי משטרת ישראל להתמקד במשימותיהם הרבות והחיוניות.

פנייתם של ראשי הערים הועברה גם ליו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת, ח"כ דוד ביטן, למנכ"לי משרדי התחבורה, המשפטים והביטחון הלאומי, למפכ"ל המשטרה ולראשי אגף התנועה והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


עיריית בת-ים משיקה מהלך פורץ דרך בחינוך: מרכז חדשנות וטכנולוגיה לגיל הרך ייפתח ב-16.11.25 ויכלול 8 מרחבי למידה מתקדמים חדשניים: מעבדת דמיון (חדר אימרסיבי), מעבדה במטבח, סדנת יצירה, נגרייה, חממה, קרטוניה, מרחב פודקאסט ומרחב רובוטיקה וטכנולוגיה.

מערכת האתר
צילום: מריה ריבין
צילום: מריה ריבין

עיריית בת-ים השיקה את מרכז החדשנות והטכנולוגיה לגיל הרך, במהלך שנחשב לפורץ דרך בחינוך העירוני. אתמול (12.11.25) נערך טקס החניכה הרשמי של המרכז, יוזמה ייחודית של עיריית בת-ים, מינהל החינוך ובשיתוף משרד החינוך. הטקס נערך במעמד ראש העיר, צביקה ברוט, אלי יריב מחזיק תיק החינוך ומ"מ ראש העיר, ראש מינהל החינוך נופר קפון, מיה לוי מנהלת אגף גיל הרך וצוותי הגנים ברחבי העיר. המרכז, שייפתח לפעילות מלאה ב-16.11.25, נועד להפעיל את הסקרנות של ילדי הגן בעיר ולעודד למידה חווייתית, חקר ויצירתיות כבר מהשלבים הראשונים של החינוך.

המרכז מציב את בת-ים בחזית החדשנות החינוכית בישראל ומשלב בין עולמות המדע, הטכנולוגיה, האמנות, ההנדסה והמתמטיקה כחלק מהתפיסה העירונית לקידום תחום ה-STEAM. במהלך השנה יבקרו במרכז כל גני החובה בעיר וכן גנים מהחינוך המיוחד. כל גן יגיע שלוש פעמים בשנה, כאשר כל ביקור יתמקד בנושא אחר וילווה בספר השראה, דרכו ימשיכו צוותי הגנים בלמידה ויישום חווייתי בגן. הילדים יגיעו בבוקר ויחזרו לגנים באמצעות הסעה מסודרת כחלק ממערך עירוני מתואם.

במרכז פועלים 8 מרחבי למידה חדשניים: מעבדת דמיון (חדר אימרסיבי), מעבדה במטבח, סדנת יצירה, נגרייה, חממה, קרטוניה, מרחב פודקאסט ומרחב רובוטיקה וטכנולוגיה.

כל אחד מהמרחבים מציע חוויית למידה ייחודית המשלבת התנסות וחקירה. במעבדת הדמיון הילדים נכנסים למרחב תלת-ממדי אינטראקטיבי שבו הם חוקרים ולומדים באמצעות הקרנות דיגיטליות ותנועה. במעבדת המטבח הם משלבים מדע ובישול, חוקרים חומרים, טעמים ותהליכים מדעיים באופן חווייתי. סדנת היצירה מאפשרת עבודה עם חומרים מגוונים המעודדת חשיבה אמנותית, טכנולוגית ומוטוריקה עדינה, בעוד שבנגרייה הילדים מתנסים בבנייה בעץ, מתכננים, יוצרים ומפתחים דיוק וחשיבה הנדסית.

בחממה הילדים חוקרים את עולם הצומח, לומדים על אחריות סביבתית וקיימות. בקרטוניה הם יוצרים מחומרים ממוחזרים תוך טיפוח דמיון, עבודת צוות וחשיבה יצירתית. במרחב הפודקאסט הם מגלים את כוחו של הדיבור. לומדים להקשיב, להביע את עצמם ולספר סיפורים בקולם. במרחב הרובוטיקה והטכנולוגיה נפתח בפני הילדים עולם חדש של תכנות בסיסי, פתרון בעיות וחשיבה לוגית באמצעות רובוטים חינוכיים מתקדמים.

הקמת המרכז היא שלב משמעותי נוסף בתהליך רחב שמובילה עיריית בת-ים לקידום מערכת חינוך חדשנית ומשמעותית. התהליך, שהחל לפני כשלוש שנים, מתרחב השנה לעולמות תוכן נוספים מתוך אמונה כי ההשקעה בגיל הרך היא ההשקעה החשובה ביותר לעתיד הילדים ולעתידה של בת-ים כעיר מובילה, יוזמת ולומדת.

ראש העיר, צביקה ברוט: "זהו שלב נוסף באבולוציה של מערכת החינוך בבת-ים, שתמיד מחפשת את החדשנות והצעד הבא. הילדים של היום הם המובילים של המחר, וחובתנו לספק להם סביבה מעוררת השראה שמחברת בין יצירתיות וערכים. אנחנו נמשיך להשקיע בחינוך, להוביל יוזמות פורצות דרך ולהעניק לכל ילדה וילד הזדמנות אמיתית לצמוח כאן בבת-ים. אני רוצה להודות לכל השותפים בעשייה ולומר בגאווה – יש לנו את צוותי החינוך הטובים ביותר בארץ."















להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


חושבים שספרייה זה רק ספרים? עיריית בת ים חושפת את כל הפעילויות והשירותים שמחכים לכם בתרבוטק העירוני- מצ"ב סרטון

חנה קקיאשוילי
צילום מסך
צילום מסך

עיריית בת ים מציגה את מגוון הפעילויות והשירותים הזמינים לתושבים בתרבוטק העירוני, ומדגישה כי המקום מציע הרבה יותר מהשאלת ספרים. בסרטון מיוחד שהופק על ידי העירייה, נחשפים המבקרים למגוון רחב של אפשרויות.

בין השירותים המוצעים בתרבוטק ניתן למצוא את מוזיאון המורשת המציג את ההיסטוריה המקומית של בת ים, לצד משחקים, מפגשים והרצאות המיועדים לקהילה. בנוסף, פועל במקום מיזם "פרוייקט ילדותי", שמטרתו שימור ההיסטוריה האישית של תושבי העיר המעביר את התמונות שישנות לדיגיטל.

לצפייה בסרטון המציג את הפעילויות:




להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


הסתיימו עבודות השדרוג ברחוב קרייתי בבת ים עם ריצוף חדש, כביש סלול וריהוט רחוב מודרני כחלק ממהלך התחדשות עירונית

חנה קקיאשוילי
צילום מתוך דף הפייסבוק יהודה הרוש - Yehuda Harush
צילום מתוך דף הפייסבוק יהודה הרוש - Yehuda Harush

עבודות השדרוג ברחוב קרייתי בבת ים הסתיימו לאחרונה, כחלק ממהלך רחב של התחדשות עירונית בעיר. במסגרת הפרויקט, הרחוב עבר מתיחת פנים מקיפה במטרה לשפר את איכות החיים של התושבים.

על פי יהודה הרוש, העבודות כללו החלפת ריצופים, סלילת כביש חדש, צביעה מחודשת והתקנת אלמנטים חדשים ומודרניים של ריהוט רחוב. לדבריו, "ההשקעה בתשתיות ובשדרוג הסביבה העירונית נמשכת בכל פינה בעיר – כי לתושבות ולתושבים של בת-ים מגיעה סביבת מגורים נעימה, בטוחה ומטופחת".

הרוש הודה לראש העיר, צביקה ברוט, על התמיכה, ההובלה והחזון, וכן לצוותים המקצועיים שפעלו לילות כימים להשלמת הפרויקט. הוא הדגיש כי תנופת ההתחדשות בעיר תימשך במלוא המרץ, "רחוב אחר רחוב, שכונה אחרי שכונה", במטרה להפוך את בת ים לעיר יפה, מתקדמת ונעימה יותר עבור תושביה.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה