הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

תערוכת הצילומים "נופים הם לפעמים" צילומי נופים מדבריים של הצלם גיורא בן יעקב תוצג במהלך חודש נובמבר במתנ"ס

מערכת האתר
ביום ראשון, 1 בנובמבר 2015, בשעה 18:00 תפתח ב"מרכז אופק" (מתנ"ס גדרה) תערוכת הצילומים "נופים הם לפעמים..." - צילומי נופים מדבריים עוצרי נשימה של הצלם גיורא בן יעקב.
בן יעקב הוא איש מחשבים, בן 70, שלמביט מהצד נראה כמו עוד פנסיונר עם תחביב צילום. אך למטיילים ולתלמידיו הרבים, שעוברים לצדו דרכים עקלקלות, הוא מדריך ומורה מהשורה הראשונה.
לפני כחודש חזרו גיורא ואשתו יהודית לביתם בגדרה, אחרי שבחמש השנים האחרונות גר באילת, ועבד כמורה לצילום באילת ובערבה. 
גיורא החל לצלם בכיתה ז' כאשר קיבל מאחיו את מצלמת "הבוקסה" הישנה, ובלי לשים לב חיידק הצילום נזרע בו כבר אז. בצורה חצי מקצועית החל ללמוד ולצלם בתחילת שנות השמונים (של המאה הקודמת), למד יסודות הצילום וצילום טבע אצל הצלם דני בר שחל, מאוחר יותר המשיך בצילום באולפן פורטרטים אנושיים ופרסום אצל הצלם גברא מנדייל.
באמצע שנות התשעים החל לעבוד כצלם מקצועי של סטילס ווידאו והיה אחד הראשונים להשתמש במחשב לעריכת סרטי וידאו של טבע וארועים, והיה הראשון שהפיק ערכות צילומי טבע שנמכרו באלפי עותקים לגננות ומורות, וזאת במקביל לעבודות במחשוב אירגוני. "אחרי כמה שנים הבנתי שמצילום לא אתפרנס, וחזרתי לעבוד כשכיר במחשוב. אולם חיידק הצילום לא נח לרגע, והובלתי חוג צילום שהשתתפו בו 15 צלמי טבע מעולים מוכרים יותר ומוכרים פחות, קבעתי תכנית שנתית ויצאנו פעם בחודש לסופ"ש של צילומים בטבע."
כך זה נמשך עד לפני כחמש שנים, כאשר הוצע לו לעבור לאילת ולהיות מורה לצילום בבתי ספר יסודיים, זה היה אתגר והתנסות במשהו חדש, "לימדתי הרבה שנים תכנות וניתוח מערכות לאנשים בוגרים, אולם מעולם לא ילדים בגיל הנכד שלי".
שבוי של המדבר:
בצעד אמיץ ארזו גיורא ויהודית את הבית בגדרה ועברו לשנת ניסיון באילת, השנה הפכה לחמש שנים וההוראה והמדבר הפכו מתחביב למקצוע , או כמו שגיורא אומר "נפלתי בשבי המדבר" . "הכרתי מעט מאד מהסביבה של אילת, ידעתי קצת על פארק תמנע, נחל שלמה". הוא החל לטייל ברכב ובעיקר ברגל עם תיק עמוס בציוד צילום ומים, סימן נקודת עניין במפה, וקדימה למצוא עוד ועוד פינות בנופי בראשית המדהימים של הרי אילת ובערבה הדרומית, לעיתים לבד ולעיתים הצטרפו אליו חברים צלמים אילתיים ותיקים אבל אפילו הם לא הכירו את המקומות המיוחדים האלו. גיורא קיים סדנאות צילום נוף וטבע בסביבה הקרובה לאילת לחובבי צילום "צפוניים", לסדנאות קרא "טיול וצילום באילת שלא הכרתם" ,
אנשים בהתחלה לא האמינו אבל אחרי יומיים-שלושה במדבר הודו "לא ידענו שיש כאן דברים כאלה", גם כאלו שהיו קצינים בכירים וטיילו בהרבה פינות בארצנו הקטנטונת אבל המאד מאד מיוחדת.
הפרויקט האחרון של גיורא באילת, היה עבודה עם אנשים בעלי צרכים מיוחדים, "הקציבו לי חודשיים ללמד אותם להחזיק מצלמה לצלם ולהעלות תערוכת צילומים "חלומות". כל אחד מהמשתתפים סיפר מהו החלום שלו ואני השתמשתי בכל היצירתיות שבי כדי להביא אותו לצלם את חלומו" . גיורא הצליח להעלות ולהציג תערוכה "חלומות" מאד מאד מרגשת שמוצגת במתנ"ס שחמון באילת, הפרויקט זכה במקום ראשון מבין המתנ"סים באילת.
גיורא לא מפסיק את הטיולים ופעם בחודש יורד לאילת לכמה ימים לטייל במקומות האהובים ולגלות עוד פינות נסתרות מהעין בעלות פוטנציאל צילומי אדיר, אלפי אנשים עוברים בסביבה לפעמים במרחק של כמה עשרות מטרים בלבד אולם לא רואים ולא יודעים מה מסתתר מאחורי הגבעה או הנחל הקרוב. אל מרבית המקומות אפשר להגיע בקלות ברכב משפחתי רגיל, אנשים פשוט לא יודעים, למצוא בסלעים והאבנים את "החי שבדומם" וכמו המוטו שפיתח במשך שנותיו כצלם " צילום זה לראות את מה שכלם רואים, אבל לראות בזה את מה שהם לא רואים".


התערוכה תוצג במהלך חודש נובמבר, בימי א'-ה' בשעות 8:00-21:00 במרכז אופק, הכניסה חופשית.


 
 
 

 

להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה