פרוייקט תן כבוד של ארגון איחוד הצלה קיים ערב הכשרה למתנדבים החדשים בגדרה

בגדרה פועל מאז שנת 2019 פרויקט חברתי־רפואי מרגש – , במסגרתו מתנדבים מקומיים מבקרים קשישים בקהילה ומסייעים להם בשגרה.
הפרויקט, שמופעל בשיתוף פעולה עם מחלקת הרווחה במועצה המקומית גדרה, פועל במושבה מאז 2019 ומונה כעשרה מתנדבים. כל מתנדב עבר הכשרה רפואית (קורס מע"רים או חובשים), מצויד בערכה רפואית מלאה (מד לחץ דם, מד סוכר, סיטורציה, כפפות ועוד), ומבקר את הקשיש שצוות אליו לפחות אחת לשבוע. במהלך הביקור נבדקים מדדים רפואיים בסיסיים, נבדקת הקפדה על נטילת תרופות, ובמידת הצורך מתבצעת הפניה להמשך טיפול רפואי.
הביקורים השבועיים הפכו במהרה ליותר מפעילות רפואית – נוצר קשר אישי וחברי בין המתנדבים לבין הקשישים, אשר מחכים בציפייה למפגשים. במקרים בהם הקשיש הולך לעולמו, המתנדב מוצמד לקשיש חדש, וכך נשמר רצף של תמיכה קהילתית.
השבוע התקיים ערב הכשרה למתנדבים החדשים בגדרה, בהשתתפות ראש המועצה המקומית גדרה, סהר פינטו, ניר בזק – ראש צוות איחוד הצלה בגדרה, וורד ברקת – רכזת פרויקט תן כבוד במושבה. ערב ההכשרה כלל הרצאות מעשיות, לצד הרמת כוסית ומתן שי למתנדבים לרגל השנה החדשה.
ראש המועצה המקומית גדרה, סהר פינטו: "פרויקט 'תן כבוד' הוא דוגמה חיה למשמעותה האמיתית של קהילה – חיבור בין דורות, נתינה ללא תנאי ודאגה הדדית. אני מודה למתנדבים שמקדישים מזמנם למען הקשישים שלנו ומעניקים להם לא רק סיוע רפואי, אלא גם אוזן קשבת ולב חם. קהילת גדרה מודה למתנדבים בפרויקט הזה ותמשיך לחזק יוזמות של התנדבות וערבות הדדית".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.