המועצה המקומית גדרה חנכה מחדש את "הבית החם" לנערות ולצעירות במבנה ההיסטורי של "בית המוכתר"

המועצה המקומית גדרה חנכה מחדש הבוקר את “הבית החם”, המוכר גם כבית המוכתר, המשמש כמרחב טיפולי, קהילתי ומוגן לנערות ולצעירות. המקום נפתח מחדש לאחר תהליך שיפוץ וחידוש מקיף שנעשה בשותפות רחבה של גורמים מקצועיים, מתנדבים וארגונים קהילתיים. טקס חנוכת הבית התקיים בראשות ראש המועצה המקומית גדרה, סהר פינטו.
השיפוץ בוצע ביוזמת ובביצוע עמותת "ניצוץ בראשית", בהובלת הומן גושה, קובי, ענבל ודליה, עמותת "העץ הנדיב" ובשיתוף חברת "דניה סיבוס". העבודות התמקדו ביצירת מרחב חמים, בטוח ומכבד, תוך שימת דגש על צורכי הבנות.
את פרויקט שיפוץ הפנים ריכזו מטעם המועצה רינת יעקבי, מנהלת האגף לשירותים חברתיים, ואופירה רוזנטל מאגף שפ"ע. במסגרת זו, המקום עוצב מחדש בהתנדבות מלאה על ידי המעצבות ענת רגב וקרני אלבס. יצוין כי רגב תרמה בעבר גם לעיצוב מרכז הורים וילדים בגדרה. בתהליך נטלו חלק גם בנות הבית החם עצמן ועובדות המחלקה לשירותים חברתיים.
למאמץ המשותף הצטרפו גורמים רבים נוספים, בהם שוטרי משטרת יבנה שהגיעו לסייע בצביעה במסגרת “יום המעשים הטובים”, קבוצת המתנדבים “משנפצים” של המחלקה לשירותים חברתיים בהובלת שלומי סלוטקין, מועצת נשים ונערות גדרה בראשות קרן סדרינס, וכן מחלקת שפ״ע של המועצה שסייעו לאורך הדרך.
הבית החם שוכן במבנה ההיסטורי של "בית המוכתר", שריד לכפר קטרה ששכן באזור בעבר. כיום כמעט ולא נותר זכר לכפר, מאחר שמרבית הבתים בו היו בתי בוץ וחומר שנהרסו עם הזמן. בשנות החמישים שימש אחד מבתי הכפר כבית ספר לילדי העולים שהגיעו לגדרה.
במועצה המקומית גדרה ציינו כי חנוכתו המחודשת של הבית החם מבטאת את מחויבותה העמוקה של הרשות לחיזוק מערך הרווחה, לקידום מרחבים בטוחים לנוער ולבניית קהילה תומכת הפועלת מתוך ערבות הדדית ושותפות.
ראש המועצה המקומית גדרה, סהר פינטו, מסר: "הבית החם הוא הרבה יותר ממבנה - הוא בית של תקווה, הקשבה ואמון. החנוכה המחודשת היא תוצאה של שותפות מרגשת בין אנשי מקצוע, מתנדבים וארגונים שפעלו יחד מהלב. אני מודה לכל מי שלקח חלק בעשייה החשובה הזו. נמשיך להשקיע במענים חברתיים ובמרחבים מגנים, כדי שכל נערה בגדרה תדע שיש לה מקום בטוח שמאמין בה".

צילומים:קרדיט צילום: דוברות המועצה המקומית גדרה
להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.