ראש המועצה המקומית גדרה התקשר לברך את עשרת הזוכים באות יקירי גדרה לשנת 2024. השנה, טקס יקירי היישוב יפתח את אירועי ציון 140 שנה למושבה. הטקס ייערך בערב נר שני של חנוכה, כ"ה בכסלו, 26 בדצמבר 2024, היום בו נחגג באופן מסורתי יום ההולדת למושבה.
לוועדה לבחירת יקירי גדרה הוגשו בשבועות האחרונים עשרות המלצות עבור כ-30 מועמדות ומועמדים. האות השנה יוענק לתושבי גדרה שגילם 67 ומעלה בעת קבלת האות, וכי הביאו לתרומה משמעותית באחד מהתחומים המפורטים: חינוך, תרבות, אמנות, ספורט, תקשורת, אקדמיה, כלכלה, קהילה וחברה, יזמות וטכנולוגיה, איכות הסביבה, התנדבות ומפעל חיים, צדקה וחסד, דת ומורשת ישראל ואקדמיה ומחקר.
חברי הוועדה ציינו בבחירתם כי המועמדים כולם היו ראויים. הבחירה נעשתה באופן שקוף ושוויוני במטרה לשקף את כלל גווני הקהילה במושבה תוך מתן ביטוי למגוון תחומי העשייה וההתנדבות.
יקיר גדרה האמן דוד נאמן
דוד נאמן, בן 86, מראשוני המשתתפים בעמותת אמני גדרה ופעל רבות לפיתוח האמנות במושבה. הוא ממייסדיו של פרויקט תערוכות האמנות בספריה הציבורית גדרה. בהתנדבות מלאה, הוא מקיים כבר שנים, בעידודה של הנהלת הספרייה, תערוכות ציור, פיסול וצילום של אמנים מקומיים, למען הרחבת הפעילות האמנותית והתרבותית ביישוב.
פרויקט התצוגות בספריית בגדרה מלווה בסדנאות והרצאות לבני נוער ומבוגרים כאחד. בכך מועשר האופק התרבותי והאמנותי של תושבי היישוב האיכותי שלנו. "בחירתי כראוי לתואר יקיר היישוב גדרה בזכות פעילותי בתחום האמנות הוא סימן שראשות המועצה רואה בפעילות תרבותית זו חשיבות ראויה. וזה מאוד מעודד!", אומר דוד.
דוד למד באקדמיה האיטלקית לציור ליאונרדו דה ווינצי ובוגר בצלאל, ירושלים. הוא למד תולדות האמנות באוניברסיטה העברית וספרות באוניברסיטת תל אביב. הציג את עבודותיו בפריז וניו-יורק. בגדרה הציג את תערוכתו "צלילה", שנולדה מתוך רצון לשחזר חוויית ילדות שעוררה בו את הרגישות והרצון לפעילות אסתטית. כך תוארה אחת מיצירותיו: "העושר הצורני והצבעוני שקלטו עיני הילד, לווו במסתורין. כאן התגלה עולם מרתק שגרם לדמיון להפליג ולהתחבר לחלומות, למשאלות לב חבויות, לפחדים. מאמציו כיוצר בוגר הופנו אל הניסיון לשחזר את הפלא הזה: ליצור עולם של צורות וצבעים לא מוכר אך המסוגל לעורר אצל המתבונן רצון להפליג על כנפי דמיונו ולצלול חופשי למעמקים".
לראשונה במושבה: בני זוג מקבלים את פרס יקירי גדרה יחד אילן ומרים גולינסקי
בני הזוג גולינסקי פועלים שנים רבות למען קהילת גדרה. אילן, בן 79 משמש שנים כאב הבית במוזיאון הביל"ויים – מוסד מרכזי במורשת המושבה. לאחר שנים בהם חצר המוזיאון הייתה מוזנחת, אילן יזם, בהתנדבות, אכפתיות ורגישות והציע תכנית לשיקום המוזיאון. במהלך התהליך יזם אילן את שיפור פני חצר ופנים מבנה המוזיאון, חידש כלים חקלאיים, צבע קירות, סידר את מחסני החצר והציוד למען הנגשתו למבקרי המוזיאון. אילן הוא דוגמא לנתינה אינסופית, להקרבה אישית לצד עיסוקיו השוטפים.
מרים, בת 76, פעילה לשיפור פני המושבה: בהתנדבות מלאה גוזמת את הדשא הציבורי, דואגת ומטפלת במערכת ההשקיה המקומית, מנקה ומכינה את הרחובות השכונה לפינוי רכב הניקיון. מרים פועלת במעורבות, תוך ראיית האחר ושמירה על יחסי שכנות טובים. בני הזוג גולינסקי ממשיכים בעשייתם הברוכה על אף אובדן ביתם בשנה האחרונה. פעילות כמו זו של מרים ואילן הופכת את הקהילה של גדרה למה שהיא.
איש החינוך המיתולוגי של המושבה ד"ר רפאל בן חיים
צילום משה הרוש
בן 67, הוא איש חינוך בחסד עליון, ששימש כמנהל מחלקת החינוך המיתולוגי בגדרה במשך כ-20 שנה. רפי, יליד גדרה, גדל בשיכון העיוורים במושבה בשנות החמישים המאוחרות, ובמהלך חייו התמסר לחלוטין לחינוך ולהשפעה על הדור הצעיר של המושבה. את הקריירה החינוכית שלו החל כמורה, ולאחר מכן שימש גם כמחנך וכמנהל. בעבודתו, רפי לא רק העביר ידע, אלא עיצב דורות של ילדים, טיפח את ערכיהם ותרם לעיצוב אופיים. רפי היה חלק בלתי נפרד מתקופת המהפך החינוכי בגדרה, בתקופה שבה המושבה חוותה תהליך של התפתחות והתפשטות, מה שהצריך התמודדות עם אתגרים חינוכיים חדשים. עם גידול האוכלוסייה והגעת תושבים חדשים למושבה, נדרשה התאמה של מערכת החינוך המקומית לצרכים המשתנים.
רפי היה שותף פעיל בהקמת מספר בתי ספר ומוסדות חינוך חדשים, שלימדו את ילדי גדרה על ערכים של מצוינות, כבוד הדדי ותשומת לב אישית לכל תלמיד. תושבים רבים בגדרה, כיום מבוגרים, זוכרים את רפי כדמות מופת בעבודתו החינוכית, אשר הותירה בהם חותם עמוק. בין אם כמורה ישיר, כמנהל בית ספר או כמנהל מחלקת חינוך, רפי השפיע עליהם בצורה חינוכית וערכית.
רפי לקח חלק בהקמת אגף החינוך במועצה שמנה תחילה מנהל ומזכירה. לאורך השנים רפי הצמיח את האגף לכזה המוקף בכוחות סמך כגון קצינות מחלקת קידום נוער, קצינות ביקור סדיר, שירות פסיכולוגי ועוד. רפי יצר שיתופי פעולה עם המחלקה הסוציאלית ועם המתנ"ס (החינוך הבלתי פורמאלי), והקים בתי תלמיד בשעות אחה"צ כולל פעילות הפגה, העשרה לימודית וארוחות צהרים.
דורות של ילדים עוצבו לא רק על ידי התכנים הלימודיים אלא גם על ידי הערכים שנטע בהם – ערכים של סובלנות, דאגה לזולת, אחריות חברתית ומחויבות לקהילה. תושבי גדרה חייבים לרפי את תודתם והכרתם, שכן את חוויותיהם החינוכיות והערכיות הם לוקחים עימם לכל מקום שבו הם נמצאים, ובכך הוא ממשיך להשפיע עליהם עד היום.
רפי פעל בקליטת עולי אתיופיה ושילובם האינטגרטיבי בכל מוסדות החינוך ביישוב. כמו כן מעביר מזה 13 שנים בהתנדבות חוג שבועי בתנ"ך למבוגרים.
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה