בהתאם להחלטת הממשלה המשרד לשירותי דת יוביל את הטיפול בחללים אזרחיים בשעת חירום

המשרד לשירותי דת יוביל את המערך הלאומי לטיפול בחללים אזרחיים בעת חירום – בהובלת שר הפנים משה ארבל
ממשלת ישראל קבעה כי המשרד לשירותי דת יוגדר מעתה כגוף האחראי הראשי על הטיפול בחללים אזרחיים בעתות חירום. החלטה זו, המהווה צעד אסטרטגי משמעותי, נסמכת על החלטת ממשלה קודמת משנת 2016 להעביר את נושא הקבורה למשרד לשירותי דת. כעת, ועל פי בקשת שר הפנים משה ארבל, בתיאום עם השר לשירותי דת, הוחלט להעביר את כל הטיפול בחללים, לרבות הטיפול באירועי ריבוי נפגעים (תר"חים), למשרד לשירותי דת. מהלך זה נועד להבטיח מענה לאומי מקצועי, רגיש ומכובד ברגעים הקשים ביותר.
ההחלטה התקבלה כחלק מלקחי מלחמת "חרבות ברזל", בה נחשף צורך קריטי בהסדרת הטיפול המערכתי בחללים אזרחיים. המשרד לשירותי דת, שזכה לשבחים על תפקודו המקצועי במהלך מלחמת "חרבות ברזל" ובמבצע "עמוד עם כלביא" ביכולת הטיפול בחללים ובהבטחת רצף תפקודי גבוה בכלל שירותי הדת, מונה כעת להוביל את המערך הלאומי. יש לציין כי שר הפנים, משה ארבל, שראה לנכון את הצורך בהסדרה זו, פעל להעברת האחריות הכוללת לטיפול בחללים לידי המשרד לשירותי דת, ובתיאום עם השר לשירותי דת.
מנכ"ל המשרד, מר יהודה אבידן, יעמוד בראש צוות בין-משרדי שיופקד על גיבוש תוכנית פעולה לאומית מקיפה שתסדיר את הנהלים, חלוקת האחריות וההיערכות המוקדמת.
מעיון בעיקרי ההחלטה עולה: המשרד לשירותי דת מוגדר כאחראי המרכזי לטיפול בחללים אזרחיים בשעת חירום. יוקם צוות בין-משרדי בראשות מנכ"ל המשרד לגיבוש תוכנית פעולה לאומית. המהלך מבוסס על לקחי מלחמת "חרבות ברזל" ועל הצורך בהסדרה מקצועית של נושא החללים, בהובלת שר הפנים משה ארבל. המשרד ימשיך להוביל את כלל שירותי הדת בישראל ברצף תפקודי מלא, גם בתנאי חירום.
במשרד לשירותי דת מברכים על ההחלטה ורואים בה הזדמנות לחיזוק המערך הלאומי לשעת חירום, תוך שילוב כלים מקצועיים, נהלים מוסדרים וטכנולוגיות מתקדמות שיבטיחו טיפול יעיל ומכובד, גם בתנאים הקשים ביותר
השר לשירותי דת, חה"כ הרב מיכאל מלכיאלי, ציין:
"החלטה זו מהווה הכרה במקצועיות הרבה של המשרד לשירותי דת ובתפקידו המרכזי בשמירה על כבוד המת ומתן מענה למשפחות בשעתן הקשה. מדובר בתפיסה חדשה הנובעת מהבנת מלחמת חרבות ברזל, בה המשרד הוכיח את עצמו כגוף מוביל בתחום הטיפול בחללים".
מנכ"ל המשרד לשירותי דת יהודה אבידן, הוסיף:
"מדובר בהחלטת הממשלה המביעה אמון במשרד לשירותי דת ובתפקיד הייחודי שממלא ובכך שיידע לעמוד במשימת קודש זו. נוביל תהליך מקצועי, בשיתוף כל הגורמים הרלוונטיים, כדי לוודא שמדינת ישראל ערוכה באופן מיטבי לכל תרחיש – מתוך אחריות, רגישות וערך עמוק לכבוד האדם."
להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחההוא שהיה במשרד הפנים כשהיה האדון מכלוף דרעי שר פנים ?.10.07.25 18:50 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: