בת ים: העירייה הודיעה על סגירת תוכנית הענק "שער יוספטל" והעברתה לותמ"ל בשל רצון הועדה להגדיל את מספר יחידות הדיור

בצעד דרמטי הודיעה עיריית בת-ים על סגירת תוכנית "שער יוספטל", בתיאום עם משרד השיכון. ההחלטה התקבלה לאחר שהוועדה המחוזית לא עמדה בסיכומים המוקדמים עם העירייה, והחליטה להוסיף מאות יחידות דיור לפרויקט ללא תיאום.
מדובר בתוכנית פינוי-בינוי ענקית הממוקמת על דופן האיילון, בגבול בת-ים-חולון. בעירייה ציינו כי כבר לפני כשנה וחצי התכוונו לסגור את התוכנית בעקבות החלטה דומה של הוועדה המחוזית לשנות את התוכנית ללא תיאום. לבקשת הוועדה, הוחלט אז לתת הזדמנות נוספת לפשרה, אך בעירייה הופתעו לגלות כי ההחלטה שפורסמה לאחרונה זהה כמעט לחלוטין לזו שניתנה בשנה שעברה, מה שהוביל למימוש ההחלטה על סגירת התוכנית.
המשמעות המיידית עבור הוועדה המחוזית היא גריעה של למעלה מ-1,400 יחידות דיור ממאזן הדירות בגוש דן. בעירייה מתכוונים לחדש את התוכנית במסגרת הותמ"ל (הוועדה למתחמים מועדפים לדיור) ולא דרך הוועדה המחוזית, מהלך שעשוי לקצר את לוחות הזמנים למימוש הפרויקט.
פרויקט "שער יוספטל" נחשב לפרויקט דגל במטרופולין תל אביב, המשתרע על פני כ-60 דונם. התכנון המקורי כלל הקמת כ-1,175 יחידות דיור, לצד 154 אלף מ"ר של תעסוקה ומסחר. הבינוי תוכנן לכלול מבנים מעורבי שימושים, בשילוב בנייה מרקמית ומגדלים המתנשאים עד ל-60 קומות, לצד שטחים ציבוריים חדשים.
את התוכנית יזמו עיריית בת-ים והרשות הארצית להתחדשות עירונית, במיקום אסטרטגי בצמידות לתחנות רכבת ישראל, הקו האדום של הרכבת הקלה, קו M3 של המטרו ונת"צים סמוכים. התוכנית לוותה על ידי שמאים כדי לוודא איזון נכון בין תמהיל הדיור להיקף שטחי התעסוקה, במטרה לייצר כדאיות כלכלית ליזמים.
הסכסוך התגלע כאשר הוועדה המחוזית ביקשה לקבל התנגדויות שהוגשו לתוכנית, לפיהן יש להוסיף עוד כ-350 יחידות דיור לפרויקט ולהפחית שטחי תעסוקה. בעיריית בת-ים התנגדו לכך בשל הצפיפות הרבה והרצון לשמור על פרויקט המאזן בין התחדשות עירונית לכלכלה עירונית יציבה.
מהעירייה נמסר: "החלטת הוועדה המחוזית תפגע בבעלי הדירות ובאיכות החיים של התושבים. הוועדה התעלמה מנתונים רבים ואימצה את הנרטיב של בעלי האינטרסים, במקום להסתכל על האינטרס של התושבים. הפרויקט ייצא לדרך והתושבים יקבלו פרויקט איכותי יותר ועם שווי טוב יותר לנכסים שלהם אחרי שנגיש תוכנית חדשה, ונשתדל שזה יהיה דרך הותמ״ל".
עוד הוסיפו בעירייה כי מדובר בצעד תקדימי: "לא יכול להיות שהוועדה תתעלם לחלוטין מהכלכלה העירונית ומכושר הנשיאה של העיר את יחידות הדיור, ותסתכל רק על מה שמשרת אותה מבחינת ההספק שלה. בוועדה המחוזית יש אנשים טובים והיחסים האישיים איתם מצוינים, אבל אם הם רוצים שנמשיך לשתף איתם פעולה, הם חייבים לקחת בחשבון גם צרכים עירוניים ואת טובת התושבים".
לסיכום הדגישו בעירייה כי הפרויקט יוגש מחדש לאחר סיכום הפרטים, במטרה להבטיח שהדיירים יקבלו פרויקט במהירות ובתנאים מיטביים, תוך שמירה על איכות חייהם.

צילומים:urban platform architects
להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות מוסף נדל"ן להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

שוטרי תחנת לב תל אביב עצרו קטין בן 16, נתין זר מבת ים, במתחם הבילוי ברחוב רוטשילד כשברשותו סכין מתקבעת במהלך היערכות לאירועי השנה האזרחית החדשה

שוטרי תחנת לב תל אביב במרחב ירקון עצרו קטין במתחם הבילוי ברחוב רוטשילד כשהוא מחזיק על פי החשד סכין מתקבעת במהלך היערכות לאירועי השנה האזרחית החדשה.
במהלך פעילות שוטרי תחנת לב תל אביב במרחב ירקון הלילה במערכי הבילוי בעיר, במסגרת היערכות המשטרה לאירועי השנה האזרחית החדשה, עורר קטין את חשדם של השוטרים, ולאחר בדיקה שבוצעה על גופו נתפסה סכין מתקבעת אשר הייתה מוסלקת בבגדיו.
החשוד, תושב בת ים, בן 16, נתין זר, נעצר והועבר לחקירה בתחנת המשטרה. בתום חקירתו שוחרר החשוד בתנאים מגבילים, והחקירה בעניינו נמשכת.
צילומים:דוברות המשטרה
להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
השרות המטאורולוגי הוציא אזהרה אדומה עם חשש להצפות: צפי ל-75 מ"מ בגוש דן - התחזית המלאה להיום ולימים הקרובים

אזהרה אדומה: כמויות גשם משמעותיות וחשש להצפות
השירות המטאורולוגי פרסם אזהרה אדומה על כמות משקעים משמעותית הצפויה לרדת היום (01/01). האזהרה תקפה החל מהשעה 02:00 ועד השעה 21:00. האזורים הכלולים באזהרה הם: הכרמל, חוף הכרמל, צפון השרון, גוש דן, צפון השפלה, צפון השומרון ודרום השומרון. על פי התחזית, כמות הגשם הצפויה באזורים אלו נעה בין 50 ל-75 מ"מ. בנוסף, קיימת אזהרה צהובה על כמויות גשם משמעותיות התקפה עד ה-02/01 בשעה 02:00.
התחזית להיום ולהלילה
היום צפוי גשם לפרקים מלווה בסופות רעמים יחידות, אשר ירד בצפון הארץ ובמרכזה. ינשבו רוחות ערות וקיים חשש להצפות במרכז הארץ. כמו כן, תורגש ירידה קלה בטמפרטורות. משעות הצהריים הגשם יתפשט בהדרגה לצפון ומערב הנגב. במהלך הערב והלילה קיים צפי לשיטפונות בנחלי מדבר יהודה וים המלח, צפון ומערב הנגב.
בלילה, בחלקו הראשון, צפוי גשם לפרקים מלווה בסופות רעמים יחידות מצפון הארץ ועד לנגב. קיים צפי לשיטפונות בנחלי מדבר יהודה, ים המלח, צפון ומערב הנגב, וכן צפי להצפות מקומיות לאורך מישור החוף והרי המרכז. בחלקו השני של הלילה ולפנות בוקר יום שישי, הגשם יתרכז בעיקר במרכז הארץ, בנגב, בבקעת הירדן, מדבר יהודה וים המלח. סכנת השיטפונות וההצפות נמשכת באזורים המועדים, בעיקר בדרום מישור החוף ודרום השפלה.
התחזית לימים הקרובים
יום שישי (02/01): מעונן חלקית עד מעונן. בשעות הבוקר עדיין צפויים גשמים מקומיים, ברובם קלים, בעיקר במרכז הארץ ובנגב. במהלך היום הגשמים יתמעטו. צפויה ירידה קלה נוספת בטמפרטורות, בעיקר במרכז הארץ ובדרומה.
יום שבת (03/01): מעונן חלקית עד בהיר. לא צפוי שינוי ניכר בטמפרטורות, והן תהיינה מעט נמוכות מהרגיל לעונה.
יום ראשון (04/01): בהיר עד מעונן חלקית עם עלייה קלה בטמפרטורות, אשר תהיננה ברובן רגילות לעונה. ינשבו רוחות מזרחיות חזקות בצפון ובהרי המרכז.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גבעתיים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות חולון להצטרפות לוואטסאפ חדשות יבנה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות רמת גן להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לוואטסאפ חדשות חדשות ישראל להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
בעקבות תביעת נציבות שוויון זכויות: רשת 'יוחננוף' תפצה מתלוננים ב-110 אלף ש"ח לאחר שהפרה את הזכות לקדימות בתור

נחתם הסכם פשרה, אשר קיבל תוקף של פסק דין, בתביעה שהגישה נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים נגד רשת הסופרמרקטים 'יוחננוף'. התביעה הוגשה בגין הפרת זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות, ובראשן הזכות לקדימות בתור.
בחודש מרץ 2025 הגישה הנציבות תביעה נגד הרשת, בעקבות תלונות על אי מתן קדימות בתור ללקוחות עם מוגבלות, וכן בשל הפרות נוספות של חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ותקנות הנגישות לשירות. התביעה הוגשה לאחר שבדיקת הנציבות העלתה ליקויים מהותיים במתן שירות נגיש, ובהם אי קיום הדרכות כנדרש לעובדים בנושא שירות נגיש, ליקויים בהטמעת נהלי נגישות ואי עמידה מלאה בתקנות מכוח החוק.
בדיון בבית המשפט התייצבו המתלוננים וסיפרו את סיפורם האישי. בהמלצת בית המשפט הגיעו הצדדים להסכם פשרה, אשר אושר וניתן לו תוקף של פסק דין. על פי ההסכם, רשת 'יוחננוף' תטייב ותעדכן את נהלי הנגישות והשירות שלה ותבצע הדרכות ייעודיות ומקיפות לעובדיה בנושא מתן שירות נגיש וזכויות אנשים עם מוגבלות.
בנוסף, הרשת תפצה כל אחד מארבעת המתלוננים בסך של 25,000 ש"ח – סכום כולל של 100,000 ש"ח. כמו כן, הרשת תשלם הוצאות משפט לנציבות בסך של 10,000 ש"ח. הסכום הכולל שנפסק במסגרת פסק הדין עומד על סך 110,000 ש"ח.
עו״ד עירית שביב שני, ממונה משפטית בנציבות והתובעת בתיק, ציינה: "פסק דין זה ממשיך ומחזק את המגמה שמובילה הנציבות בשנים האחרונות של העלאת רף הפיצויים הנפסקים לפי חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, כחלק מחיזוק ההרתעה והמסר הציבורי הברור: נגישות אינה המלצה – אלא חובה חוקית".
דן רשל, נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, מסר: "הזכות לקדימות בתור היא חלק בלתי נפרד מהזכות לשירות נגיש, שוויוני ומכבד. הפרת הזכות הזו פוגעת בכבודם של אנשים עם מוגבלות ואינה מהווה עניין שולי. פסק הדין הזה משדר מסר ברור: מי שמפר את חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, יישא בתוצאות".
נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות פועלת משנת 2000, מתוקף חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ואמנת האו"ם לזכויות אנשים עם מוגבלות, שעליה חתומה מדינת ישראל. בישראל חיים כיום כ-1.7 מיליון אנשים עם מוגבלות, המהווים כ-18% מהאוכלוסייה. מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל" נוספו כ-100,000 אנשים עם מוגבלות.
לבירור זכויות של אנשים עם מוגבלות ניתן לפנות למוקד הנציבות בטלפון *6763 או בכתובת הדוא"ל: pniotnez@justice.gov.il.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות בת ים להצטרפות לוואטסאפ חדשות גדרה להצטרפות לוואטסאפ חדשות נס ציונה להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לוואטסאפ חדשות ראשון לציון להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות תל אביב-יפו להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:

אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.