עיריית פתח תקווה מציגה תכנית אסטרטגית לקירור והצללת העיר: 1,300 עצים כבר ניטעו השנה

עיריית פתח תקווה, בשיתוף המשרד להגנת הסביבה והמועצה הישראלית לבניה ירוקה, מקדמת בחודשים האחרונים תכנית אסטרטגית לקירור והצללת העיר באמצעות עצים, במקביל להכנת תכנית לחוסן עירוני אקלימי. קידום התוכניות יאפשר לעירייה להיערך לשינויים במזג האוויר המתרחשים בשנים האחרונות ומאיימים על מהלך החיים התקין.
התכנית לקירור העיר באמצעות עצים מתמקדת ביער העירוני ועוסקת בשמירה על המצאי הקיים והגדלתו. העיר פתח תקווה, שצמחה מתוך מושבה חקלאית, טובלת בירק ומוקפת בשטחי טבע איכותיים, ומתפתחת בקצב מואץ. צמיחה זו משולבת במעבר מרכב פרטי לשימוש באמצעי תחבורה עתירי נוסעים כמו הרכבת הקלה, רכיבה על אופניים והליכה. לאור זאת, העירייה שמה לה למטרה להגביר את ההצללה במרחב העירוני כולו, תוך שימת דגש על צירים מרכזיים ושכונות, ולטעת עצים עמידים בתנאים מיטיבים שיתפתחו וישרדו היטב. כל זאת במטרה להפחית את החום העירוני ולאפשר המשך פעילות עירונית שוטפת ואיכות חיים לתושבים.
מעבר לתרומתם הקריטית של העצים להצללת המרחב והקטנת אי החום העירוני, העצים והצמחייה בעיר מסייעים בהקטנת רמות זיהום האוויר, תומכים בטבע בפנים העיר ובשוליה, ומעל לכל מעניקים לתושבים ולמשתמשים בעיר רגיעה ורווחה נפשית. תכנית הפעולה שמה את העץ והשמירה עליו על סדר היום העירוני. השנה ניטעו ברחבי העיר 1,300 עצים, והעירייה מציינת כי היד עוד נטויה. יחד עם זאת, היקפי הפיתוח המחייבים כריתות עצים ניצבים כאתגר מקצועי.
העירייה מזמינה את תושבות ותושבי העיר לעיין במסמכי תכנית הפעולה, מתוך רצון ותקווה לייצר עיר בריאה, מוצלת ונעימה עבור כלל התושבים.
למסמכי התוכנית ניתן ללחוץ על הקישור: https://bit.ly/3WerjsV
להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.