אור ירוק: גיל ממוצע של רכב בפתח תקווה עומד על 7.6

10.1 שנים הוא הגיל הממוצע של כלי הרכב הפרטיים במודיעין עילית, העיר עם כלי הרכב ה"מבוגרים" ביותר בארץ, כך עולה מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס. גילם הממוצע של כלי הרכב בישראל הוא 7.5 שנים (נכון לסוף שנת 2023). מדובר בעליה קלה בגילם הממוצע של כלי הרכב הפרטיים בהשוואה לשנת 2022 שבה הגיל הממוצע של כלי הרכב הפרטיים היה 7.3 שנים.
קלנסוואה (10 שנים) ניצבת במקום השני. גילם הממוצע של כלי הרכב הפרטיים בירושלים הוא 9.7 שנים (לעומת תל אביב-יפו שהגיל הממוצע הוא 6.4 שנים) מניתוח הנתונים עולה כי בישובים הערביים ובישובים חרדים נמצא ריכוז גבוה של כלי הרכב ישנים בהשוואה לערים הגדולות האחרות.
כלי הרכב "הצעירים" ביותר נמצאים ברמת גן (5.4 שנים), חולון (5.9 שנים), ראשון לציון (6 שנים), תל אביב-יפו (6.4 שנים) וחיפה (6.5 שנים) שסוגרת את חמשת הערים עם כלי הרכב החדשים ביותר.
כאשר מסתכלים על העיר פתח תקווה עולה כי בעיר קיימים 93.4 אלף רכבים שממוצע גילם הוא 7.6 שנים.
כלי הרכב המבוגרים בערים בשנת 2023
| עיר | גיל כלי הרכב בשנים | |
| 1 | מודיעין עילית | 10.1 |
| 2 | קלנסוואה | 10 |
| 3 | ירושלים | 9.7 |
| 4 | ביתר עילית/אום אל פאחם | 9.6 |
| 5 | שפרעם | 9.5 |
| 6 | אלעד/באקה אל גארבייה | 9.4 |
| 7 | טייבה | 9.3 |
| 8 | טמרה וערד | 9.2 |
| 9 | סחנין/רהט | 9.1 |
| 10 | צפת | 8.9 |
מקור: למ"ס
כלי הרכב הצעירים בערים בשנת 2023
| עיר | גיל כלי הרכב בשנים | |
| 1 | רמת גן | 5.4 |
| 2 | חולון | 5.9 |
| 3 | ראשון לציון | 6.0 |
| 4 | תל אביב-יפו | 6.4 |
| 5 | חיפה | 6.5 |
| 6 | מודיעין-מכבים-רעות | 6.6 |
| 7 | רמת השרון | 6.7 |
| 8 | באר יעקב | 6.9 |
| 9 | ראש העין/ יקנעם עילית/ הוד השרון | 7.0 |
| 10 | קריית אונו/רעננה/נס ציונה | 7.1 |
מקור: למ"ס
840,098 כלי רכב בני יותר מעשר שנים (שנת עליה לכביש עד 2013) נעים בכבישי ישראל (מעודכן לשנת 2023). ככל הנראה ברובם המוחלט של כלי הרכב הללו לא מותקנות מערכות בטיחות אקטיביות שיכולות להציל חיים במקרה של תאונה ולכן הנוסעים בהם נמצאים בסכנה גדולה יותר לעומת נהגים עם כלי רכב חדשים בעלי מערכות בטיחות מתקדמות. עוד עולה מהנתונים, כי בשנת 2023 עלו על כבישי ישראל 183,653 כלי רכב חדשים. בסך הכול ישנם 2,551,376 כלי רכב פרטיים בישראל.
אחת הדרכים האפקטיביות להצערת גיל הרכב הינה תכנית הגריטה של משרד התחבורה והבטיחות בדרכים והמשרד להגנת הסביבה. התכנית אפשרה לבעלי כלי רכב ישנים, בני 20 שנה ומעלה, למסור את רכבם למגרשי הגריטה תמורת 3,000 שקלים. גריטת כלי הרכב מצמצמת את הסיכון לתאונות הדרכים, מפחיתה את זיהום האוויר ולמעשה מורידה מהכביש כלי רכב ישנים ולא בטיחותיים. עלות התכנית שפעלה בעבר נאמדה בכחמישה מיליון שקלים.
תכנית הגריטה פעלה לאחרונה בחודש נובמבר 2013 וגם אז ליום אחד בלבד. התכנית יצאה לדרכה בשנת 2010 אז הציע משרד האוצר לשלם לכל בעל רכב בן 20 שנה ויותר 3,000 שקלים תמורת מכונית שבמרבית המקרים הייתה מסוכנת ומזהמת וללא מערכות בטיחות בסיסיות, זאת מתוך כוונה כי בעל הרכב יחליף אותה בחדשה, בטוחה ומזהמת פחות. הכסף אותו הקציבה המדינה נגמר, התכנית הופסקה, חזרה שוב ושוב הופסקה בפעם האחרונה, עקב הקצאת מימון נמוכה וזאת למרות דרישה גבוהה מצד הציבור.
עו"ד יניב יעקב, מנכ"ל עמותת אור ירוק: "בכלי רכב ישנים אין מערכות בטיחות אקטיביות שמפצות על טעויות הנהג ולכן הסיכון להיפגע בתאונת דרכים בכלי רכב כזה גדול הרבה יותר בהשוואה לכלי רכב חדש. במקרה של עצירת חירום או תאונה כלי הרכב נדרש להיות במיטבו ולהגן על הנוסעים אך הוא עלול להפוך למלכודת מוות לנוסעיו. האינטרס של מדינת ישראל הוא לצמצם את אותם כלי רכב לא בטיחותיים ומזהמים ולהורידם מהכביש. לכן יש לעודד תכנית גריטה לכלי הרכב הישנים והלא בטיחותיים".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.