הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

תלמידי תיכון "רמון" מפתח תקווה העפילו לגמר תחרות קולנוע עם סרטם התיעודי "צבא ההגנה לישראל", העוסק במעבר של צעירים חרדים מהישיבה לצה"ל

חנה קקיאשוילי
צילום מתוך דף הפייסבוק מחוז תל אביב - משרד החינוך
צילום מתוך דף הפייסבוק מחוז תל אביב - משרד החינוך

תלמידי כיתה י"ב במגמת תקשורת וקולנוע בבית הספר השש-שנתי "רמון" בפתח תקווה, העפילו לשלב הגמר של תחרות "מיטב היצירה הצעירה - מחוז מרכז" עם סרטם התיעודי "צבא ההגנה לישראל". יוצרי הסרט הם התלמידים דניאל בנס, אסף רון, יהב חנן וסתיו הרשקו, בליווי המורים אביהו קפאש ועודד רז.

הסרט הדוקומנטרי הקצר מתאר, דרך עיניהם של תלמידי ישיבה חרדים, את המעבר מעולם הלימוד הדתי לעולם הצבאי ואת האתגרים הייחודיים העומדים בפניהם. הסרט עוקב אחר בחורים חרדים שלמדו בישיבה ומחליטים להצטרף ל"מכינה" שמטרתה להכין אותם לשירות משמעותי בצה"ל, תוך שמירה על עקרונות הדת.

בסרט, המשתתפים מתארים את ההתמודדות עם הסטיגמה החברתית כלפי חרדים בצבא, את הקשיים הכרוכים בעזיבת עולם הישיבה, את גיבוש הזהות הדתית בצה"ל ואת הדינמיקה מול המשפחה ותפקיד ההורים במעבר זה.

שלב הגמר של התחרות יתקיים ב-10 בדצמבר 2025 בתיכון "שמיר" בתל אביב.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה