מהפכה בטיפול בהשמנה: ד"ר עידית דותן מבילינסון מסבירה את המשמעות של אישור ה-FDA לגרסת הגלולה של וויגובי

הכותרות האחרונות על אישור ה-FDA לגרסת הגלולה של וויגובי (Wegovy-Pill) מעוררות תגובות רבות ועניין רב בקרב הציבור. ד"ר עידית דותן, מנהלת יחידת הסוכרת והמרכז הרב-מקצועי לטיפול בהשמנה בבית החולים בילינסון, עושה סדר בבשורה ומסבירה את המשמעויות.
"בחודשים האחרונים, מאז החלו הדיווחים על פיתוח כדורי ההרזיה, המרכז שלנו מוצף בפניות", מציינת ד"ר דותן. לדבריה, עבור אנשים רבים החיים עם מחלת ההשמנה ומסרבים לטיפול בזריקות, בין אם בשל פחד ממחטים ובין אם מטעמי נוחות, הגלולות החדשות מהוות פריצת דרך המשנה את חוקי המשחק.
השמנה היא מחלה
ד"ר דותן מדגישה כי הבשורה עמוקה יותר מאשר נוחות בלבד. "השמנה אינה בחירה של האדם או אורח חיים לא בריא, ואינה נובעת מעצלות או גרגרנות. היום אנחנו יודעים שלהשמנה יש גורמים רבים: גנטיים, ביולוגיים, פיזיולוגיים והורמונליים, כמו כן סביבתיים וסוציו-אקונומיים. כמו כל מחלה כרונית, עלינו לטפל במחלת ההשמנה, והטיפול הוא לטווח הארוך".
מעבר לירידה במשקל
השפעת הזריקות הקיימות, כגון וויגובי ומונג'רו, היא מעבר לירידה במשקל בלבד. "כשאנחנו מטפלים בהשמנה אנחנו צריכים לחשוב הרבה מעבר למשקל, ולהתייחס לבריאות המטופל ולשיפור בתחלואה הנלווית", מסבירה ד"ר דותן. למחלת ההשמנה תחלואה נלווית רחבה. תרופות ממשפחת ה-GLP1-GIP או GLP1 מפחיתות סוכרת או טרום-סוכרת, משפרות את לחץ הדם ואת פרופיל שומני הדם, מפחיתות דלקת בגוף ודום נשימה בשינה, ואף מביאות לשיפור בתחלואה ובתמותה מסיבות קרדיו-וסקולריות.
טיפול מותאם אישית
ד"ר דותן מציינת כי חשוב להתאים לכל אדם את התרופה המתאימה לו ביותר, מבחינת תופעות לוואי, דרך המתן, השפעה על רעב ושובע, וכן מבחינת השפעה על הדחף לאוכל ועל ה-"food noise". הזריקות החדשניות הוכחו כיעילות גם מהבחינה הזו, דבר המהווה שיפור משמעותי באיכות החיים של המטופל.
מה צופן העתיד?
לסיכום, מתייחסת ד"ר דותן לעתיד התחום: "מחד, נראה פיתוח תרופות נוספות לטיפול בהשמנה בכדורים, ומאידך, תרופות שמשלבות מספר הורמונים באותה זריקה, ויכולות להגדיל הן את אחוז הירידה במשקל והן לסייע בשיפור התחלואה הנלווית להשמנה".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.