הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

בעקבות התקיפה באיראן: מצב חירום 4 בפתח תקווה - הלימודים בוטלו, איסור התקהלויות והמקלטים נפתחו

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק צדוק בן משה - סגן ראש העיר פ"ת
צילום מתוך דף הפייסבוק צדוק בן משה - סגן ראש העיר פ"ת

עיריית פתח תקווה הודיעה הבוקר (שבת) כי לאור התקיפה באיראן ומעבר מדינת ישראל למצב חירום 4, התקיימה ישיבת הערכת מצב בהובלת ראש העיר, רמי גרינברג.

בעקבות הישיבה, פורסמו הנחיות חירום מיידיות לתושבי העיר:

  • איסור התקהלות: חל איסור מוחלט על התקהלויות במרחב הציבורי, לרבות קיום תפילות בבתי הכנסת.
  • ביטול מערכת החינוך: לא יתקיימו לימודים מחר (ראשון) במוסדות החינוך בעיר, בכל הזרמים ולכל שכבות הגיל. ההוראה כוללת פעוטונים, מעונות יום, חינוך מיוחד והחינוך המוכר שאינו רשמי. צוותי החינוך ייצרו קשר עם התלמידים לגבי מעבר ללמידה מרחוק.
  • ביטול אירועים: כל האירועים שתוכננו להיום (שבת) ולמחר מבוטלים. העירייה תעדכן בהמשך לגבי הפעילות בימים הבאים.
  • פתיחת מקלטים: כל המקלטים הציבוריים ברחבי העיר, לרבות המקלטים בבתי הספר, המיגוניות והחניונים הרלוונטיים, נפתחו לשימוש הציבור.

מהעירייה חודד הדגש לגבי הגדרתו של מרחב מוגן תקין בעת אזעקה, אשר מוגדר כממ״ד, ממ״ק, מיגונית, מקלט, קומה אמצעית בבניין צמודת קירות מגן או חדר פנימי ללא חלונות זכוכית וחיפוי חרסינה.

העירייה מדגישה כי תושבים אשר חווים קושי רגשי משמעותי יכולים לקבל מענה טלפוני מקצועי על ידי פסיכולוגים בשירות העירוני. לשם כך יש להשאיר הודעה במוקד, אשר עומד לשירות התושבים 24/7 במספר 106.

קישורים למידע נוסף מטעם העירייה:
לעיון בחוברת היערכות לחירום: לחצו כאן.
לרשימת המקלטים העירונית בפתח תקווה: לחצו כאן.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה