הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

המחלקה לשימור המורשת בפתח תקווה תקיים חמישה סיורים מודרכים ברחבי העיר במהלך חודש יוני 2026

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק המחלקה לשימור אתרים וקשרי חוץ -עיריית פתח תקוה
צילום מתוך דף הפייסבוק המחלקה לשימור אתרים וקשרי חוץ -עיריית פתח תקוה

המחלקה לשימור המורשת בעיריית פתח תקווה תקיים במהלך חודש יוני 2026 סדרה של סיורים מודרכים ברחבי העיר, העוסקים בהיסטוריה המקומית. הסיורים יועברו על ידי מורי דרך ומומחים, וחלקם מוצעים ללא תשלום בהרשמה מראש.

ביום שישי, 5 ביוני 2026, בשעה 9:00, יתקיים הסיור "הנשים שעשו היסטוריה במושבה", שיתחקה אחר נשים שהשפיעו על ההיסטוריה של המושבה. נקודת המפגש היא בכיכר המייסדים, בפינת הרחובות פינסקר וחובבי ציון (ליד המזרקה), והסיור יסתיים בבית אברהם שפירא ברחוב הרצל 20. הסיור מודרך על ידי מורת הדרך סילביה גרוזובסקי. ההשתתפות ללא תשלום, אך מותנית בהרשמה מראש.

ביום שישי, 12 ביוני 2026, בשעה 9:00, ייצא "סיור בשביל הגיבורים", שיעסוק בפעילותן של מחתרות ההגנה, הלח"י והאצ"ל בימים של טרום המדינה. המפגש יתקיים באנדרטת ההגנה ליד חניון העירייה (רחוב שפיגל 6). הסיור יועבר על ידי ד"ר חיים מייטליס, וההשתתפות בו ללא תשלום בהרשמה מראש.

באותו יום, בשעה 10:00, יתקיים סיור בשפה הרוסית תחת הכותרת "מה מסתתר מאחורי שמות הרחובות?". הסיור יעסוק בסיפורם של האנשים מאחורי שמות הרחובות במרכז העיר ויכלול ביקור בבית אברהם שפירא, המשמש גם כנקודת המפגש (רחוב הרצל 20). ההדרכה תועבר על ידי מורת הדרך סבטלנה בייבסקי. עלות ההשתתפות היא 10 שקלים, ויש לרכוש כרטיס מראש.

ביום שלישי, 16 ביוני 2026, בשעה 17:00, יתקיים הסיור "הירקון - התחלתה של פתח תקווה". המסלול יעבור באתרים לאורך הירקון, מחאן פארוחייה עד אבו רבאח, ויכלול הליכה בתוך מים רדודים. מהמחלקה נמסר כי המסלול אינו מעגלי ובסופו יש לחזור לנקודת ההתחלה. נקודת המפגש היא ב"הגשר הטורקי בירקון" (כך על פי הרישום בוויז). מורה הדרך איגור מיטבארג ידריך את הסיור. עלות למשתתף היא 10 שקלים ברכישת כרטיס מראש.

ביום שישי, 19 ביוני 2026, בשעה 9:30, ייערך סיור חדש בשם "ראשית סיפורה של שכונת שעריה", שיספר את סיפורה של השכונה שהוקמה כשכונת עולים והשזורה בתולדות היישוב העברי והעליות הראשונות. המפגש יתקיים בצומת הרחובות הנביאים ורות. ההדרכה תועבר על ידי ד"ר אמנון מעבי, וההשתתפות ללא תשלום בהרשמה מראש.

להרשמה לסיורים ללא תשלום ניתן לפנות לדוא"ל: meravm@ptikva.org.il.
לרכישת כרטיסים לסיור ברוסית ב-12.6 דרך הקישור: לחצו כאן.
לרכישת כרטיסים לסיור בירקון ב-16.6 דרך הקישור: לחצו כאן.
לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר בטלפון: 03-9113668.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה