השבוע נערך בפתח תקווה טקס חנוכת גינה לזכרו של סמ״ר יעד בן יעקב ז״ל, יליד העיר ולוחם גולני שנפל ב־7 באוקטובר 2023. בטקס השתתפו בני משפחתו, ובהם אימו. ראש העיר רמי גרינברג התייחס בפוסט שפרסם לטקס ולנסיבותיו, ואיחל לאם רפואה.
על פי שלט ההנצחה בגינה, בן יעקב נולד בפתח תקווה בכ״ב בחשוון תשס״ג, 28 באוקטובר 2002. הוא שירת בגדוד 13 של גולני, בפלוגת זאבי הדממה. ביום כ״ב בתשרי תשפ״ד, 7 באוקטובר 2023, בשבת שמחת תורה, נפל בקרב במוצב נחל עוז, בעת שהגן על גבולות המדינה עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל. בן 20 היה בנופלו.
בשלט נכתב כי בקרב נפלו עימו מפקדו, סרן שילה הר־אבן ז״ל, וארבעה מחבריו לנשק.
עוד מתואר בן יעקב בשלט כילד של נחת וכעלם חמודות, בעל חיוך כובש ומידות טובות, שהצטיין בלימודיו, כיבד את הוריו והיה אהוב על סובביו. בשנתו האחרונה החל לנגן בגיטרה, ובכישרונו התפתח במהירות מרשימה.
גרינברג תיאר את הטקס כחשוב ועמוס רגשות, וציין כי הוא מעלה על נס את הנופלים בהגנה על העם והמולדת. בדבריו הדגיש את הצורך בערבות הדדית, בכבוד, בסיוע ובנתינה זה למען זה, וקרא לפעול באפיקים חיוביים למען הכלל, העם והמדינה, ולהותיר מורשת לדורות הבאים.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות פתח תקווה להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה





אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.