הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

עיריית רחובות יצאה בקמפיין הסברה בנושא חניות במרחב הציבורי במסגרת תכנית קהילה נגישה לאנשים עם מוגבלות

מנחת קבוצת הפעילים הארצית של קהילה נגישה, אתי אברהם: "יכולת הניידות במרחב הציבורי מהותית לכל אדם. אם זו היכולת לצאת מהבית, לעבור במדרכה או להגיע למקום חפצנו. אדם עם מוגבלות, וכך גם הורה עם עגלת ילדים, לא יוכלו להתנייד ללא נגישות והיכולת הזו מאוד תלויה בציבור הרחב, לדוגמא נהג שחונה על מדרכה וחוסם מעבר, נהג שחונה וחוסם רכב נכה, נהג שמשתמש בתג נכה כשהנכה לא נמצא ברכב ועוד.

חנה קקיאשוילי

מרחב ציבורי נגיש לכולם:

קמפיין הסברה חדש של תכנית 'קהילה נגישה' בנושא חניות במרחב הציבורי מגיע לרחובות

קהילה נגישה הנה תוכנית ארצית הפועלת במטרה לקדם שילוב מלא של אנשים עם מוגבלויות בקהילה.

כחלק משיתוף הפעולה בין עיריית רחובות לאנשים עם מוגבלות שפועלים במסגרת תכנית קהילה נגישה, הוחלט לקדם בעיר קמפיין הסברה של העמותה שעוסק בחניה נכונה במרחב הציבורי. היוזמה הארצית מגיעה כעת גם לרחובות באמצעות תושבת רחובות, אתי אברהם, שמנחה בהתנדבות קבוצת פעילים ארצית של קהילה נגישה.

במסגרת הקמפיין, שנועד להעלות על סדר היום הציבורי את זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות, הוכנה כרזה תחת הכותרת 'שמרו לנו את הזכות לעבור ולחנות'. בכרזה מפורטות סדרת פעולות 'עשה' ו-'אל תעשה' בנושא החניה במרחב הציבורי בכדי לאפשר לאנשים עם מוגבלויות להתנייד בכל מקום ככל אדם.

כך לדוגמא, במסגרת הכרזה יובהר כי יש לחנות בחניית נכים רק כאשר הנכה נמצא ברכב, לוודא שנשאר מספיק מקום למעבר כיסאות גלגלים על המדרכה, לתת עדיפות לרכב עם מעלון ועוד.

מנחת קבוצת הפעילים הארצית של קהילה נגישה, אתי אברהם: "יכולת הניידות במרחב הציבורי מהותית לכל אדם. אם זו היכולת לצאת מהבית, לעבור במדרכה או להגיע למקום חפצנו. אדם עם מוגבלות, וכך גם הורה עם עגלת ילדים, לא יוכלו להתנייד ללא נגישות והיכולת הזו מאוד תלויה בציבור הרחב, לדוגמא נהג שחונה על מדרכה וחוסם מעבר, נהג שחונה וחוסם רכב נכה, נהג שמשתמש בתג נכה כשהנכה לא נמצא ברכב או אף נכה שמחנה בחנייה שאינה ייעודית לו. הפנייה בקמפיין זה היא הן לציבור הרחב והן לאנשים עם מוגבלות ובני משפחתם"


חברת המועצה ויו"ר ועדת הנגישות העירונית, מגי סלע וגר: "רחובות עולה מדרגה בהנגשת המרחב הציבורי לפלח אוכלוסיה רחב שכולל אנשים עם מוגבלות, פיזית וקוגנטיבית, אמהות ואבות עם עגלות ילדים, קשישים, פעוטות, מתמודדי נפש ועוד. הגברת המודעות בקרב הציבור לקחת בחשבון את צרכי האדם עם המוגבלות בפעולות יומיומית, כגון חניה, היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הממושך להנגשת העיר. אני מברכת על הקמפיין המצוין של קהילה נגישה ברחובות, בהובלת אתי אברהם, ובטוחה שתושבי ותושבות רחובות יגיבו לו בחיוב ובשיתוף פעולה".



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה