הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

הסופרת הרחובותית יונה דורון בסיפור קצר ונוסטלגי על רחובות והשבוע "ריחות וטעמים של ילדות" על הסופגניות של הג'ינג'י ברחוב יעקב, על הפלאפל ברחוב הרצל ועל הגלידות של קפולסקי

יונה דורון
ריחות וטעמים של ילדות
בילדותי הייתה רחובות עיר קטנה מוקפת בחגורה ירוקה של פרדסים. בעונת הפריחה של ההדרים היו העצים מתכסים בפריחה לבנה , עדינה, וריח משכר ונפלא היה מקדם את כל מי שבא בשערי העיר.
גם בתוך העיר עצמה היו ריחות נהדרים. ברחוב אחד העם הייתה חנות הקפה של משפחת בכר. כשהיה אדון בכר טוחן פולי קפה ללקוח במכונה הגדולה שלו היה פורץ מן החנות הקטנה ענן של ריח חזק, ממלא את הרחוב כולו וגורם לעוברים והשבים להשתוקק לספל קפה חזק וטעים.
בשבוע שלפני חנוכה היה רחוב יעקב מתמלא בריחן של הסופגניות המיטגנות בקונדיטוריה של הג'ינג'י. הג'ינג'י ועוזריו היו עובדים במשמרות על מנת לספק את תאוותם של הרחובותים לפצצות האנרגיה הגדולות והשחומות, המלאות בריבה אדומה ומתוקה.
ברחוב השומרים הייתה המאפייה של לייבוב. מי שהיה עובר שם בשעות הבוקר המוקדמות היה נהנה מריחו של הלחם הטרי הנאפה בתנורים.
ברחוב הרצל, ממש לפני הפניה לרחוב בנימין, היה דוכן פאלפל שבעליו הכין פאלפל מאוד טעים. אהבתי להתבונן בו שולה את הכדורים מתוך השמן הרוחש, תוחב אותם לחצי הפיתה, מוסיף סלט קצוץ טרי, מעט טחינה נוזלית, עוטף בנייר לבן עבה ומגיש לי בחיוך. במוצאי חג הפסח, כאשר ניתן האות שאפשר כבר לאכול חמץ, היינו מתגודדים ליד דוכן זה וממתינים בסבלנות לקבל את החמץ הטעים, טעים הזה.
מעט צפונה משם, ברחוב הרצל, הייתה חנות הגלידה של קפולסקי. במוצאי שבת היה משתרך תור ארוך של ילדים מול האשנב אשר מאחוריו עבדו שניים או שלושה צעירים זריזים. הם היו ממלאים את גביעי הוופלים בטעמי גלידה לבקשת הקונים ולא שוכחים לטבול אותם אחר כך בציפוי השוקולד המפורסם אשר היה מקנה לגלידה את טעמה המיוחד והמופלא.
הריחות והטעמים הללו גזו עם השנים, אחרים באו במקומם אך זכרם המתוק נשאר בלבי.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה