הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

לידה בצומת בילו... יולדת שהייתה בדרך לבית חולים קפלן ברכב פרטי החלה ללדת בצומת בילו 2 תושבים ספר ופדיקוריסטית יילדו את היולדת בצומת ... "התינוקת תזכה בתספורת ופדיקור לכל החיים"

אבי בר
צילום - דוברות קפלן
צילום - דוברות קפלן
אתמול (יום רביעי, 23/12, שעה 08:00) התקבלה הודעה בחדר לידה של בית החולים קפלן על יולדת שילדה בצומת ביל"ו הסמוכה לכניסה לבית החולים. היולדת, הילה קילין (33), תושבת מזכרת בתיה, החלה תהליך לידה ברכב ואתי (פדיקוריסטית רפואית) ומשה (מעצב שיער) ממספרת 'לגעת ביופי' במזכרת בתיה שהיו עמה ברכב יילדו אותה בהצלחה. הצוות הרפואי בבית החולים קפלן, כולל רופאה, אחות ומיילדת, המתין בדריכות להגעתה של היולדת באמבולנס עם התינוקת שנולדה במשקל 2.700 ק"ג. ליולדת ולתינוקת שלום. 

הילה קילין, חשבת שכר, שזו לידתה הרביעית,
סיפרה שארגנה את ילדיה למסגרות החינוך בבוקר ואז הרגישה כאבים. "התקשרתי לדודתי אתי ברזילי שתתלווה אלי בנסיעה לקפלן והיא הביאה את משה, מעצב השיער, שיסייע לנו. אני סומכת עליה כי היא היתה סיעת בחדר לידה בקפלן שנים רבות", היא מתארת. "ואז הרגשתי שהתינוקת יוצאת, עצרנו את הרכב על צומת בילו ואתי החלה ליילד אותי במקצועיות מופלאה. משה דאג לעצור את התנועה וכל הזמן לברר אם צריך עזרה ולסייע בתהליך הלידה, שהיה מהיר מאוד. הייתי בשוק". במקרה עצר אמבולנס לידם והפרמדיק חתך את חבל הטבור ולקח במהירות את היולדת והתינוקת לבית החולים קפלן.

אתי ברזילי, פדיקוריסטית רפואית וקוסמטיקאית, 
סיפרה כי היא מלווה את ההיריון של הילה מאז בדיקת ההיריון החיובית. "הייתי סייעת במחלקת יולדות בקפלן 15 שנים ולכן אני מכירה היטב את התהליך עד הלידה. הורדתי כיסא והתחלתי ליילד אותה. ביקשתי שתדחוק לאט עד שיגיע ציר וכשילדה שמרתי שחבל הטבור לא ייכרך סביב הצוואר של התינוקת ועטפתי אותה עם הצעיף", היא אמרה. "זו היתה חוויה של פעם בחיים. כל החיים רציתי להיות מיילדת ולא יכולתי במערכת החיים ללמוד ולעבוד, אז אלוהים נתן לי את החותמת שיכולתי להיות מיילדת מעולה... כשהגענו לקפלן הכרתי את כל הצוות הרפואי המקסים והמסור והם טיפלו בידיים בטוחות בהילה ובתינוקת".  

אביבית קרני צנחני, אחות אחראית חדר לידה בבית החולים קפלן,
סיפרה כי  הטיפול של הצוות הרפואי בחדר לידה היה מהיר ויסודי, וזאת בשל הלידה הלא שגרתית. "ביצענו תהליך של שקילת התינוקת, עיטוף כדי לשמור על חום גופו, בדיקה ע"י רופא ילדים והעברתה למחלקת תינוקות", מתארת אביבית. "היולדת עברה טיפול של בדיקת סימנים חיוניים בהצלחה, וכל זאת תוך תשומת לב מיוחדת. תודה לאל, יצאה תינוקת בריאה ואין ספק שהתושייה של אתי ברזילי ומשה צדיקוב מאוד סייעה מאוד בידינו".




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לוואטסאפ חדשות מזכרת בתיה קריית עקרון והמושבים דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה