ילד בן 10 הגיע לקפלן עם כוויות בפניו לאחר שנגע בפרי מנגו; הרופאים מזהירים: "השרף עלול לגרום לתגובה שנראית כמו כוויה כימית"

ילד בן 10 מרחובות הובהל בשבוע שעבר למלר"ד הילדים במרכז הרפואי קפלן, לאחר שהופיעו על פניו תסמינים שנראו ככוויות כימיות, כולל שלפוחיות ואדמומיות עזה בפניו, בצווארו ובאוזנו.
אביו של הילד שחזר את האירועים שהובילו למצב: "הוא היה אצל חבר ושיחקו בגינה. הוא שם לב שמאחד העצים נפל פרי המנגו, הוא הרים את הפרי, הניח על השולחן והמשיך לשחק. כשחזר מהחבר אמר ששורפות לו הפנים והלחי שלו הייתה אדומה מאוד. שטפנו פנים במים קרים, והלכנו לקאנטרי. אחרי כמה שעות אני רואה שזה כבר נראה כמו כוויות, כאילו קפץ עליו שמן רותח - ורק בחצי פנים. הבנו שצריך להגיע למיון".
בחדר המיון, ד"ר אפרת שפירא לוי זיהתה את הגורם לתגובה החריפה. "מדובר בתגובה עורית לשרף של עץ המנגו - תופעה שלא רבים מודעים לה", הסבירה. "הגורם העיקרי לתגובה נקרא URUSHIOL - חומר שנמצא בקליפת המנגו הלא בשל וגם בצמחים כמו קיסוס. במגע עם העור הוא עלול לגרום לשלפוחיות, יובש ופריחה שנראית ממש כמו כווייה כימית".
ד"ר שפירא לוי הוסיפה כי "הטיפול המיידי הוא שטיפה יסודית של האזור במים וסבון. אם יש סימנים של דלקת או אי-נוחות משמעותית ניתן להשתמש בתרופות אנטיהיסטמיניות ובמשחות סטרואידיות מקומיות". היא הדגישה מסר חשוב לחובבי הפרי: "חשוב לומר כי אין קשר בין התגובה הזו לאלרגיה למנגו כפרי עצמו. מי שמפתח תגובה עורית כזו יכול להמשיך לאכול מנגו בבטחה, כי האלרגיה היא למגע עם השרף - לא לאכילה של הפרי".
הילד קיבל טיפול מקומי ושוחרר לביתו עם הנחיות להמשך טיפול.
במרכז הרפואי קפלן מנחים כיצד לפעול במקרה של מגע עם שרף מנגו:
- יש לשטוף מיד את האזור עם מים וסבון.
- יש להימנע ממגע נוסף עם הקליפה או הענפים.
- במידה ומופיעים תסמינים כמו שלפוחיות, אדמומיות או גירוד – יש לפנות לבדיקה רפואית בהקדם.

להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

- אורחמקווה שירגיש טוב.תודה על האזהרה והדיווח.03.07.25 23:23 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: