אושרה להפקדה תוכנית ההתחדשות העירונית של שכונת דניה ברחובות: התוכנית כוללת 1,489 יחידות דיור: 1,271 דירות שיוקמו במבני מגורים חדשים של עד 10 קומות בשילוב מגדלים בני 22-27 קומות - במקום 434 דירות שיהרסו. 218 יחידות דיור בבניינים קיימים יעברו חיזוק

רחובות מתחדשת: הותמ"ל אישרה להפקדה תוכנית להתחדשות עירונית בשכונת דניה ברחובות
התוכנית כוללת 1,489 יחידות דיור, שטחי מסחר ומשרדים, מבני ציבור ושטחים פתוחים
הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה של מתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל), אישרה להפקדה היום (רביעי, 16.7.25) תוכנית לפינוי בינוי בעיר רחובות.
התוכנית, ביוזמה משותפת של הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ועיריית רחובות, מיועדת לציבור מעורב, הכולל אוכלוסייה חרדית, מסורתית וכללית (הינה על שטח כולל של כ-73 דונם, והיא ממוקמת בשכונת דניה, במתחם הרחובות ההגנה מצפון, הלח"י ממזרח, חס"ם מדרום ורחובות התחיה וחב"ד ממערב.
התוכנית כוללת 1,489 יחידות דיור: 1,271 דירות שיוקמו במבני מגורים חדשים של עד 10 קומות בשילוב מגדלים בני 22-27 קומות - במקום 434 דירות שיהרסו. מתוך כלל יחידות הדיור, כ-255 יחידות דיור יוקצו לטובת דירות קטנות ומיקרו, וזאת על מנת לתת מענה למגוון אוכלוסייה. כמו כן, 218 יחידות דיור בבניינים קיימים יעברו חיזוק.
בנוסף ליחידות הדיור, התוכנית כוללת מבני ציבור קיימים כגון בית ספר יסודי, ישיבות, גני ילדים ומעונות, ומוסיפה זכויות בנייה לבית ספר יסודי נוסף, ועוד גני ילדים ומעונות אשר יבנו בחלקם במשולב עם מבני המגורים וישורתו בכניסות נפרדות ונגישות מהרחובות והמרחב הציבורי. סה"כ כוללת התוכנית כ-10,380 מ"ר עבור שטחי מסחר ומשרדים, כ-43,000 מ"ר עבור מבני ציבור, כ-5,770 מ"ר של שטחים פתוחים.
יו"ר מטה התכנון הלאומי ויו"ר הותמ"ל, הרב נתן אלנתן:
"מדובר בתוכנית איכותית בלב שכונת מגורים וותיקה בעיר רחובות, שנועדה לחזק את המרקם הקיים תוך מתן מענה לצרכים המגוונים של תושבי השכונה. אני מברך על השיתוף הפעולה עם עיריית רחובות והרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, שממשיכים לפעול לטובת כלל תושבי העיר".
סמנכ"לית מגורים במינהל התכנון ומתכננת הותמ"ל, אדריכלית סיגי בארי:
"התוכנית שמה דגש על עירוב שימושים, הליכתיות, תמהיל דיור מגוון ושילוב של שירותים קהילתיים בלב השכונה. דניה צפויה להפוך לשכונה מעורבת, נגישה ומותאמת לצרכי התושבים הוותיקים והחדשים כאחד".
מנהל אגף התכנון ברשות הממשלתית להתחדשות עירונית:
"שכונת דניה הממוקמת במרכז העיר רחובות היא בית לקהילות מגוונות. התוכנית שאושרה היום להפקדה שמה דגש מרכזי על המשכיות החיים בשכונה במקביל לשדרוג והתחדשות המבנים והשטחים הציבוריים. התוכנית תאפשר התחדשות במספר מסלולים, בבינוי מגוון ובעיקר - במנות קטנות של מספר מבנים בכל פעם, כך שהשכונה תמשיך לפעול ולתפקד כאזור מרכזי ומגוון בעיר".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחבהצלחה עם הפקקים המשוגעים שיהיו עכשיו בהגנה/לחי16.07.25 23:57 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: