הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

ביום שישי 18/3 יהיה שמח ומעניין ברחוב יעקב... לאורך רחוב יעקב יתקיימו סיורים תיאטרליים ב – 6 אתרים היסטוריים הפזורים לאורך הרחוב אשר יספקו הצצה לימיה הראשונים של רחובות

הסיורים מיועדים לכל המשפחה והם ייערכו ללא תשלום, ביום שישי, 18.3.16, בין השעות 10:00 – 13:00* 6 תחנות הסיור הם: בית האסמים, בית העם - היכל התרבות העירוני, גן עצי המקרא, בית אייזנברג, חזית מגדלי המוזיאון ורחבת "בית דונדיקוב"- "הפקק" של המושבה

אבי בר


לרגל חגיגות 126 שנים לעיר רחובות, ייערכו לאורך רחוב יעקב סיורים תיאטרליים והיסטוריים מיוחדים במינם ' הבתים מספרים'. הסיורים מיועדים לכל המשפחה והם ייערכו ללא תשלום, ביום שישי, 18.3.16, בין השעות 10:00 – 13:00.
 
האירוע המיוחד מתקיים בסמוך לאתרים ההיסטוריים והמשמעותיים ביותר של המושבה, במהלכו יכירו הצופים את סיפור שנותיה הראשונות של המושבה דרך הכרת דמויות מראשיתה של רחובות. סיפורה של המושבה מסופר באמצעות דמויות כמו בעלי המלאכה הראשונים, הפועלים והשומרים הראשונים, אנשי החינוך ועוד שהפכו אותה לדוגמא ולמופת של המפעל הציוני. הסיורים המומחזים יועברו על ידי שחקנים מקצועיים, תושבי העיר, שלוקחים חלק באנסמבל 'בימת היוצר רחובות'.
 
במהלך האירוע יושקו 3 ספרים חדשים שעוסקים כולם בעיר רחובות:  "100 בתים ברחובות" מאת האדריכל ברוך רביד, "ויקרא שמה רחובות" – מאת ההסיטוריון ד"ר דני בר מעוז, ו"אם חקלאות כאן, מולדת כאן" המגולל את סיפורו של משה סמילנסקי – גם הוא מאת ד"ר דני בר מעוז.
 
להלן רשימת התחנות והאירועים שיוצגו באירוע הבתים מספרים:
 
  1. תחנת בית האסמים - בתחנה זו נכיר את דמותו של השומר העברי, נשמע ממנו על הסיפורים המרתקים והחוויות שעברו השומרים, על היחסים עם הערבים והבדואים בכפרים השכנים ועל מקומם המרכזי של בני העדה התימנית ברחובות באותם ימים.
 
  1. תחנת בית העם - היכל התרבות העירוני – בתחנה זו יוצג שיחזור של הצגה שעלתה לפני יותר מ-100 שנים, ההצגה 'זרובבל'. ההצגה 'זרובבל' עוררה באותם זמנים סערה גדולה, התורכים לא אישרו להציגה מכיוון שלטענתם היא הייתה אנטי ממסדית, היא יצרה מחלוקת בין הדור הצעיר במושבה לבין הדור המבוגר יותר בנושאים הקשורים בעיצוב המושבה ועוד.
 
  1. תחנת גן עצי המקרא- בתחנה זו נפגוש את דמותו של הפועל העברי, נפגוש בו מתאמן ל"תחרות וירטואוז הטוריה", נשמע על מקומו הייחודי של הפועל העברי במושבה, שעשתה רבות למען קידום מעמד הפועלים בראשית המאה. 
 
  1. תחנת בית אייזנברג – בתחנה זו נכיר את הגננות הראשונות של רחובות, נשמע מהן את הרכילות באותם ימים, נכיר דרכן את ההווי וחיי החברה בראשית המושבה, על החינוך באותם שנים והדגש ששמו ברחובות על השפה העברית.
 
  1. תחנת חזית מגדלי המוזיאון – בתחנה זו נכיר את צלמת המושבה המתעדת בצילומיה את כל האירועים וביקורי אחמי"ם במושבה הצעירה. בין היתר, נשמע ממנה על חוויותיה עם חוזה המדינה בנימין זאב הרצל והברון רוטשילד ועל המושבה שהיוותה כאבן שואבת לאמנים ואנשיי רוח.
 
 
  1. תחנת רחבת "בית דונדיקוב"- "הפקק" של המושבה – בתחנה זו נכיר את רבי יצחק שמילא מספר תפקידים חשובים במושבה, החל מבלן, דרך שמש בית הכנסת, האחראי על הפעמון ועוד. רבי יצחק יכיר לנו את סיפוריהם המרתקים של בעלי המלאכה הראשונים ברחובות ותפקידם המכריע בעיצוב המושבה.
 

 

להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה