הקו הכחול, קו ה-BRT הראשון בגוש דן, מתקדם: אושר תקציב שיאפשר את הפיכת רחוב הרצל ברחובות לנתיב תחבורה ציבורית ייעודי

הקו הכחול, קו BRT ראשון בגוש דן, מתקדם שלב נוסף
הקו הכחול, שיחבר את ערי דרום גוש דן רחובות, ראשון לציון ונס ציונה לתל אביב, עולה שלב עם קבלת אישור תקציבי חלופה לרחוב הרצל בעיר שיהפוך לנת"צ ייעודי עבור הקו החדש.
משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, באמצעות חברת נתיבי איילון, מקדמים את פרויקט הקו הכחול שיחבר את ערי השפלה למטרופולין תל אביב, באמצעות מערכת הסעת המונים (BRT - Bus Rapid Transit) המבוססת על אוטובוסים מהירים חשמליים ורבי קיבולת המסיעים עד 200 נוסעים.
הקו, באורך כולל של 30 קילומטרים יכלול 44 תחנות וישרת כ-100 אלף נוסעים ביום. העבודות על הקו החלו בתחילת 2025 בעיר רחובות, בה יעבור הקו ברחוב הרצל, אשר ישודרג למרחב עירוני שוקק חיים.
עבודות הקו הכחול יימשכו כשלוש שנים. עלות ההקמה היא כ-2.9 מיליארד שקלים. הקו יחבר בין מרכזי מגורים, מסחר, תעסוקה, השכלה, בריאות ופנאי וצפוי לשרת מעל ל-30 מיליון נוסעים בשנה.
בקו יפעלו אוטובוסים חשמליים מתקדמים ורבי קיבולת, בנתיב בלעדי (נת"צ), תוך קבלת עדיפות דרך ברמזורים. הקו יציע חוויית נסיעה נוחה ומהירה בזכות לוח זמנים מדויק ואמין, תדירות גבוהה וקיצור זמני המתנה.
הקו הכחול יתחבר לתחנות הרכבת ברחובות ובראשון לציון, ובהמשך גם לקו הירוק של הרכבת הקלה, לקו המטרו M1 ולרשת קווי BRT נוספים שמקדם משרד התחבורה בהם קו רחובות-יבנה.
הקו הכחול יחצה את העיר רחובות מצומת ביל"ו בדרום ועד צומת המדע בצפון העיר, ויכלול 12 תחנות, חכמות ונגישות במוקדים מרכזיים ובהם השוק העירוני, הפקולטה לחקלאות, מכון ויצמן, פארק המדע ותחנת רכבת ישראל. לאורך 5 ק"מ של התוואי ייסללו כ-5 קילומטרים של שבילי אופניים והולכי רגל, יבוצע גינון ופיתוח נרחב, יותקן ריהוט רחוב ותאורה מתקדמת, וישודרגו תשתיות ניקוז, ביוב וחשמל.
ברחוב הרצל, שיהפוך ברובו לנתיב תחבורה ציבורית, ייווצר מרחב עירוני שוקק חיים שייתן מענה לצרכי העסקים והתקהילה. פיתוח מוקדי תעסוקה, מסחר ודיור סמוך לתוואי ולתחנות יחזק את העיר כמרכז תעסוקתי ותרבותי. פארק ת.מ.ר (תחבורה, מדע ורפואה) - עוגן התעסוקה הגדול באזור השפלה ואחד המובילים במרכז - יקבל תנופה משמעותית בשל הסמיכות לקו הכחול, תוך שיפור הקישוריות והחיבוריות למרכזי מגורים ותעסוקה בעיר.
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים תא"ל (במיל') מירי רגב: "חזון התחבורה הציבורית שלי מבוסס על מערכות מתקדמות להסעת המונים, ובהן קווי רכבת מהירים ומטרופוליניים, רכבות קלות וקווי BRT, שכולם משתלבים ומתחברים זה לזה. גוש דן, מרחובות בדרום ועד הרצליה בצפון וכפר סבא וראש העין במזרח, הולך ומתכסה ברשת תחבורה חדשנית אשר תשנה את פני התחבורה במטרופולין תל אביב ובישראל כולה. הקו הכחול , המשרת את ערי דרום המטרופולין, הוא חלק מהרשת שחלקים נרחבים ממנה יפעלו עוד לפני סוף העשור, ויציעו חלופה אמיתית לרכב הפרטי, ופתרון לבעיות הגודש בדרכים.זה העתיד."
מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים משה בן זקן: "הקו הכחול מביא בשורה גדולה לתושבי דרום המטרופולין. יחד עם חברת נתיבי איילון, אנו עושים כל מאמץ לקדם את השלמת העבודות במהירות האפשרית ולצמצם את הפגיעה בהתנהלות העירונית השוטפת. משרד התחבורה,בראשות השרה רגב מחויב להסיר חסמים ומכשולים ולמנוע עיכובים, כדי שתושבי ערי השפלה ייהנו תוך שנים ספורות מחיבור תחבורתי נוח ומהיר לכל רחבי גוש דן."

צילומים:קרדיט: נתיבי איילון
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

- אורחומתי סוף סוף השלמת כביש 423???29.07.25 15:10 תגובה
- אורחהכוונה לרחוב ויצמן בנס ציונה, לא?29.07.25 15:11 תגובה
- אורחתכנון גרוע שלא מתקשר עם המציאות. חם פה חום גיהנום אז מי בדיוק ילך ברגל כל יום מהבית לתחנה ומהתחנה לבית ובדרך יחליף עוד שני אוטובוסים? כששרת התחבורה תיסע כל יום בתחבורה הציבורית אז אולי אני אשקול לנסוע בתחבורה הציבורית הגרועה שלה.29.07.25 15:17 תגובה
- אורחאולי נסיים את דרך יבנה אחרי 3 שנים. לפני הקו הכחול או הוורוד29.07.25 15:18 תגובה
- אורחמה עם הרכבים הפרטיים? לא יהיה אפשר לנסוע ברכב פרטי בכלל ברחוב הרצל? זה יעשה המון באלגן אם זה יהיה המצב.30.07.25 00:42 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: