הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

צפו בסרטון לכידת נחש בכניסה למכון ויצמן... וצרור עצות במקרה של הכשת נחש לבני האדם או לחיות מחמד

אבי בר


הקיץ כבר פה ואחת מהתופעות הנלוות שלו הינה יציאתם של זוחלים שונים, ובעיקר נחשים. ראו בסרטון כיצד בשבוע שעבר נלכד נחש צפע בכניסה למכון ויצמן.

 


סרטון לכידת הנחש

הווטרינר העירוני ד"ר אבי צרפתי נותן צרור כללי זהירות למניעת בואם של נחשים, והתמודדות במצב של הכשה לבני האדם ולחיות מחמד
 
בעונה זו הצפע הארץ ישראלי אשר הינו הנחש הארסי היחיד החי באזורינו מתעורר משנת החורף הארוכה שלו, ותר אחר מזון לאחר חודשים ארוכים של צום. דווקא בימים אלה הנחשים הארסיים מסוכנים מתמיד בשל כמות הארס הגדולה אשר מכילים לא רק לנו בני האדם אלא גם ואולי במיוחד לחיות המחמד שלנו. חיות המחמד ידועות בסקרנותן ולכן בכל מקום של אפשרות למגע עם נחשים, יש לדאוג ולהשגיח כי הן לא ייפגעו מהכשה מסוכנת "בשל נטייתן של חיות המחמד לרחרח ולבחון כל דבר, לרוב יהיו ההכשות באזור הפה, הצוואר והאף, דבר העלול להיות מסוכן ואף קטלני בגלל הקרבה לאיברים חיוניים".
על מנת למנוע את בואם של הנחשים יש לשמור על הגינות וחצרות הבתים נקיות מעשבים, גרוטאות, ואזורי מחסה אפשריים, לשמור על קירות בתים וחצרים חשופים וללא צמחיה מטפסת, ולהימנע משאריות מזון חשופות הגורמות להגעתם של מכרסמים אשר מהווים את מזונם העיקרי של הצפעים.
בכל מקרה של היתקלות עם נחש יש להתרחק מהמקום ולהזמין לוכד נחשים מוסמך. זכרו נחש הצפע אינו תוקף כי אם מתגונן כאשר בא במגע עם איום ולכן התרחקות מהמקום הינו כלל הבטיחות היעיל ביותר. חתולים ידועים כמונעי נחשים בשל ערנותם וזריזותם.
 



מה עושים במצב של הכשת נחש?
בכל מקרה של הכשת נחש כלשהו יש לנקוט בצעדים הבאים:


בבני אדם
 1. להישאר בקרבת מקום מוצל ורגוע עד כמה שניתן. להימנע מפעילות ולנסות לקבע את הרגל או היד המוכשת.
2. להזעיק מד"א.
3. אין לנסות לתפוס את הנחש כי אם תמונה שלו תספיק על מנת לזהות את סוג הנחש לטובת הטיפול העתידי.
4.  אין לחתוך את אזור ההכשה, למצוץ את הארס מהפצע.
 

בבעלי חיים
 
 1. אם בעל החיים שלכם הוכש על ידי נחש ובמיוחד עם אזור ההכשה הינו הראש ובקרבת כלי דם מרכזיים יש לפנות אותו לטיפול רפואי וטרינרי מידי, "גם אם לא ראינו את ההכשה עצמה, ניתן להבחין בה על פי התנהגות החיה אשר תשדר חוסר מנוחה, תיילל מכאב ותקיא ומאוחר יותר ניתן יהיה להבחין בנפיחות משמעותית וכואבת באזור ההכשה".
2.  ישנה חשיבות למהירות שבה ניתן הטיפול בהכשה, חוסר טיפול מידי עלול להוביל למותה של חיית המחמד, לעיתים בשל חנק עקב התפתחות של בצקות באזור ההכשה (צוואר ופה).
3. אם הנחש מת כתוצאה מהמפגש יש להביאו למרפאה הווטרינרית המטפלת, אין לנסות ללכוד את הנחש המכיש, תמונה בטלפון תספיק על מנת לאתר את סוג הנחש ולהתאים את הטיפול הרפואי להכשה.
 


 

להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה