הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

כעת זה רשמי... רחובות זכתה בפרס החינוך המחוזי ובדצמבר רחובות תתמודד על פרס החינוך הארצי

גאוות העיר: לפני 5 שנים רק 40% בני נוער מהעדה האתיופית ברחובות היו זכאים לבגרות וכיום 90% זכאים לבגרות* רחובות מוגדרת "מעצמה" במספר הגדול ביותר בארץ הלומדים פיזיקה. * מספר התלמידים הלומדים בבית הספר למחוננים ברחובות הוא הגדול ביותר בארץ* העירייה משקיעה בחינוך כ – 40% מתקציבה השנתי

אבי בר


מסיבת עיתונאים - הצגת נתוני החינוך שהובילו לזכייה בפרס

היום שני 4/7/16 כינס ראש העיר רחמים מלול, יחד עם מנכ"ל העירייה דורון מילברג, סגן ראש העיר מחזיק תיק החינוך זוהר בלום וצמרת אגף החינוך של עיריית רחובות  מסיבת עיתונאים והכריז באופן רשמי על זכיית עיריית רחובות בפרס החינוך המחוזי היישובי. טקס הענקת פרס החינוך המחוזי (+ 2 רשויות נוספות) יוענק לעירייה בינואר 2017, כאשר חודש לפני כן בדצמבר 2016 תתכנס הועדה הארצית של משרד החינוך כדי להחליט מי הרשות שתזכה בפרס החינוך הארצי.
בסקירה שניתנה, ציין ראש העיר כי לפני 5 שנים ממוצע הזכאות לבגרויות ברחובות עמד על 58% ואילו לפני שנה הממוצע כבר טיפס ל – 73%. ראש העיר וזוהר בלום הציגו את ההשקעה הנרחבת של העירייה בחינוך, וציינו כי כ - 40% מתקציב העירייה מושקע במערכת החינוך שבה לומדים כ – 35,000 תלמידים, בין הפרויקטים הבולטים של מערכת החינוך היא ההשקעה העצומה והמהפך בכל הקשור לבני הנוער תושבי רחובות שהוריהם עלו מאתיופיה, כאשר עד לפני 5 שנים אחוז הזכאים לבגרויות עמד על 40% ואילו השנה בהשקעה גדולה המתחילה כבר בכיתות ז' אחוז הזכאים הגיע ל – 90% ומתוכם כ – 60% בציון משמעותי לאוניברסיטה. במכון ויצמן הגדירו את מערכת החינוך ברחובות כמעצמת לימודי פיזיקה, כאשר בתיכון דה שליט לומדים 300 תלמידים פיזיקה וכמחצית מהם לומדים מתמטיקה מוגברת של 5 יחידות. גם פרויקט בית הספר למחוננים של רחובות צובר מחמאות ונחשב לבית הספר הגדול בארץ למחוננים בו לומדים כ – 940 מחוננים. והשנה התלמידים צברו הישגים רבים ובהם מקום ראשון בתחרות הדיבייט בתאילנד, ובימים נבחרת הרובוטיקה מייצגת את ישראל בתחרות העולמית.
 

יש לציין כי גם לפני 4 שנים רחובות זכתה בפרס החינוך המחוזי


 

להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


  • יפה. אני גאה להיות תושבת העיר, עיר שבה עבדתי כמורה וכמחנכת 22 שנה, עיר שבה אני מתדבת כיום ביולדות א' קפלן תרומה שמהווה חלק מהחינוך לנוער. יישר כח לעוסקים במלאכת הקודש מלאכת החינוך. שושי דקל
    04.07.16 15:00 תגובה
    • העיר מתקדמת סוף סוף תחת הנהגתם של רחמים מלול, זהר בלום ומתן דיל
      04.07.16 17:59 תגובה
  • כל הכבוד לזוהר בלום לקידום החינוך ברחובות.יישר- כח.
    04.07.16 15:11 תגובה
    • זוהר בלום מחזיק התיק ולא עשה כלום. הכל זה ראש העיר בלבד
      04.07.16 15:25 תגובה
    • למה? זוהר כן עשה. הוא הצליח לשבץ את כולם בגנים רחוקים. למה אתה אומר שלא עשה?
      04.07.16 15:26 תגובה
    • איש משכמו ומעלה
      04.07.16 17:58 תגובה
  • לא מבין על מה הזכיה. רוב בתי הספר ממוצעים ומטה. השקעה בחינוך יש רק בשכונות מתועדפות (המדע), ולא בשכונות הרגילות (היובל, רחובות החדשה). וגם זה, בעצלתיים.
    04.07.16 15:17 תגובה
    • איפה בנו תיכון מדעים? היובל. איפה בנו מרכז קהילתי חדש? רחובות החדשה. אכלו לי שתו לי
      04.07.16 16:38 תגובה
    • ממש חולקת עליך. כמחנכת כיתת חינוך מיוחד בתיכון, אני רואה את כמות התקציבים והאכפתיות ואין להם גבול. אין בקשה שלי שלא נענתה. זה מורגש אצל התלמידים ומדרבן אותם.
      04.07.16 19:11 תגובה