בוקר של שלושה דורות בישיבת בני עקיבא הדרום ברחובות: תלמידי הישיבה, אבותיהם והסבים השתתפו במפגש "סבא בא אבא בא" כחלק ממסע בר המצווה

בישיבת בני עקיבא הדרום ברחובות התקיים בוקר מיוחד תחת הכותרת "סבא בא אבא בא". האירוע נערך כחלק ממסע בר המצווה של התלמידים, בהמשך למפגש "ערב שורשים" שנערך עם האמהות והסבתות ולטיול בגוש עציון. המפגש ציין רגע של חיבור בין שלושה דורות – אבא, בן וסבא.
הבוקר נפתח בתפילה משותפת של התלמידים יחד עם הסבים והאבות. לאחר התפילה והכיבוד, התקיימה שיחה מפי ראש הישיבה, הרב דוד טברסקי. בדבריו, עמד הרב על המהות והחשיבות של לימוד התורה הבין-דורי, והסביר את ההבדל בין דמותו של לבן הארמי כסבא, לעומת יעקב אבינו כסבא לנכדיו מנשה ואפריים.
בהמשך האירוע התקיימו סדנאות מעשיות ולימודיות. המשתתפים לקחו חלק בסדנת סת"ם שעסקה בנושא התפילין, סדנת קשירת ציציות בה כל משתתף פעל לפי הנוסח שלו, וכן התקיים לימוד תורה משותף. מטרת הפעילות הייתה לאפשר חוויה מעשית של המסורת והמשכיות השרשרת הדורית.
את האירוע הובילו רכז החטיבה הרב אלעד לסרי, והר"מים הרב דניאל קמפנר, הרב יהודה אלבז והרב אבנר בר כוכב (הממלא את מקומו של הרב עידו מימון המשרת במילואים). כמו כן, סייעו בארגון הרכז החברתי הרב אלראי חודפי ואיילת פרידמן.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.