ג'ט לג? במכון ויצמן מצאו שיטה להעלים את זה
השיטה, אותה פיתחו מדעני המכון ברחובות, מבוססת על חשיפה לאוויר דליל בחמצן, ובניסוי שנערך על יעילותה- הוכח כי היא פועלת ועובדת.
גיל סימה
25.10.16 13:49

כל מי שנחת, אחרי שעות ארוכות של טיסה, במהלך ימי החופש הארוכים של החגים, לבטח הרגיש זאת: עייפות, סחרחורות, או במילה אחת שאומרת הכול: ג'ט לג. כעת, עם פיתוחה של השיטה, נדמה כי ייתכן ויש דרך לסייע לסובלים מתופעה זו, עד כדי היעלמות התחושות כליל.
כידוע, הג'ט לג מתרחש בעת שנוצרת חוסר התאמה בין השעון הביולוגי שבגוף לשעון החיצוני. מדעני המכון, אשר חקרו תופעה זו, מצאו כי היא מתקיימת גם בקרב בעלי חיים, ואת המחקר שפיתחו, הם גם ניסו על עכברים. "ראינו כי בעכברים שנחשפו לשינויים ברמת החמצן- הג'ט לג קוצר באופן משמעותי", אומר ד"ר גד אשר מהמחלקה למדעים ביומולקולריים, אשר עומד בראש קבוצת המחקר.
המדענים ביקשו להתחקות אחת האות הביולוגי שמאפשר את סנכרון כלל השעונים בגוף. "רצינו להבין מהו הדבר המאפשר את התיאום בין השעונים, כך שיתקתקו בהרמוניה", מוסיפה ד"ר אדמוביץ תמם, השותפה אף היא במחקר שבוצע. כך שחילוף חומרים וטמפרטורה קשורים שניהם לצריכת חמצן, והחוקרים מצאו את הקשר, אשר בסופו של דבר גם היה זה שאיפשר את פיתוח השיטה.
"הראינו שחמצן מסוגל לגרום לסינכרון שעונים- השפעה שמעולם לא נחקרה או תוארה, ובכך הראינו ששינויים ברמות החמצן מסוגלים לסנכרן שעונים ביולוגיים בעכברים ולשפר משמעותית את זמן ההתאוששות מג'ט לג", מוסיפים החוקרים.

להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
טוען כתבות נוספות...
אירעה שגיאה בטעינת הכתבות
מנסה לטעון שוב
מנסה לטעון שוב
אין עוד פוסטים
שיתוף
הצטרפו לקבלת החדשות
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
חדשות רחובות בוואטסאפ
דילים קופונים ומבצעים בוואטסאפ
נדל"ן למכירה ברחובות בוואטסאפ
חדשות רחובות בפייסבוק
אפליקציה בחנות האפליקציות:
גלריית תמונות
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.